• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Secretarii de stat din Ministerul Agriculturii: Cine sunt și cu ce se ocupă fiecare

    Ramona Dascălu -

    Ministerul Agriculturii are cinci secretari de stat și un subsecretar de stat. Ministrul Agriculturii i-a prezentat pe aproape toți – mai puțin pe colegul său de la Cluj, care ocupă funcția de subsecretar de stat, pentru ca jurnaliștii să afle, măcar teoretic, cu ce se ocupă fiecare membru din echipa de conducere a Ministerului Agriculturii.

    Cei cinci secretari de stat ai ministrului Adrian Oros sunt, la acest moment, Antal Szabolcs Barabási de la UDMR, George Aurelian Cățean de la USR PLUS, Gheorghe Ștefan de la PNL, Marius Micu de la PNL și Gheorghe Ștefan, tot de la PNL.

    ”La ultima conferință de presă, unii dintre dumneavoastră ați cerut să cunoașteți secretarii de stat de la ministerul Agriculturii și care sunt atribuțiile. Ordinea este alfabetică: domnul secretar de stat Antal Szabolcs Barabási, care se va ocupa de Direcția de Politici în zootehnie și Autoritatea Națională de Zootehnie, domnia sa fiind inginer zootehnist, domnul George Aurelian Cățean, care se va ocupa de Agenția Zonei Montane și Direcția de Industrie Alimentară, domnul Gheorghe Ștefan, care are și dânsul o specializare foarte clară, se va ocupa de Autoritatea de Management pentru Pescuit și Operațiuni Piscicole și de Autoritatea Națională pentru Piscicultură și Acvacultură și de asemenea, cu relația cu Parlamentul, domnul Marius Micu, care se va ocupa de Direcția de Politici în sectorul vegetal. Domnia sa fiind și cadru didactic va avea în atribuții și segmentul de învățământ-cercetare. Sigur, că în ceea ce privește politicile în sectorul vegetal mai sunt câteva instituții legate de acest sector de activitate – Inspectoratul Teritorial pentru Calitatea Semințelor și a Materialului Săditor, Institutul de Stat pentru Testarea și Înregistrarea Soiurilor, Laboratorul Central pentru Calitatea Semințelor și a Materialului Săditor, de asemenea, relația cu mediul asociativ și Agenția Națională Fitosanitară. Și în fine, ultimul, dar nu cel din urmă, domnul George Simion, care va avea în atribuții AM PNDR, Direcția Generală de Afaceri Europene și Relații Internaționale, Direcțiile pentru Agricultură Județene și Oficiile de Studii Pedologice și Agrochimice și de asemenea, Direcția de Îmbunătățiri Funciare”, a spus ministrul Adrian Oros, în deschiderea conferinței de presă.

    Ministrul Oros a ținut să sublinieze faptul că pe parcurs atribuțiile secretarilor de stat se mai pot schimba. Acesta a mai spus că tot în subordinea secretarilor de stat se vor afla și proiectele derulate de MADR în cadrul Programul Național pentru Reziliență și Relansare.

    ”Acestea sunt atribuțiile pe care domnii secretari de stat le au, sigur, asta nu înseamnă că pe parcurs, după ce ne vom cunoaște mai bine, unele atribuții pot fi schimbate în funcție de performanțele fiecăruia dintre noi. În momentul în care Programul Național pentru Reziliență și Relansare va fi aprobat, acolo, în acel program, noi avem mai multe proiecte și atunci, și unele componente ale acestui program vor fi preluate de către secretarii de stat în fiecare domeniu în parte”, a precizat Adrian Oros.

    În organigrama MADR figurează în funcția de subsecretar de stat și Avram Fițiu, care la ultimele alegeri a candidat din partea PMP pentru Primăria municipiului Cluj-Napoca. Fițiu a fost numit în funcție în mai 2020.


    Te-ar mai putea interesa

    Șeful APIA – precizări despre plata finală a subvențiilor către fermieri! Declararea terenurilor și animalelor la primărie. Termene în vigoare în acest an La ce temperaturi se pot face tăieri la pomi iarna

    Ultimele știri

    Mutarea unei tufe de trandafir. Perioadă optimă și pași de urmat Vita Angus de Omaha – punctul forte al meniului de la învestirea lui Donald Trump Agrii Practic în sală: inovație și parteneriat pentru o agricultură profitabilă