• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Interviu în Timiș: producție de calitate la grâu după stres climatic la desprimăvărare

    Adrian Radu -

    Atenție la pierderile de producție pe care le puteți suferi în culturile de toamnă, ca urmare a stresului climatic! Statisticile ne arată că pierderile de producție la culturile de câmp pot ajunge până la 70% din cauza factorilor climatici nefavorabili. Anul trecut, primăvara a debutat, în multe regiuni, cu un nivel critic de umiditate în sol din cauza lipsei de precipitații din iarnă. Anul acesta, ultima jumătate a lunii martie a adus căderi de zăpadă, geruri târzii și viscol, în multe regiuni. Nu trebuie să rămânem niște simpli observatori ai acestor fenomene climatice, ci trebuie să intervenim cu tehnologii anti-stres, ajutând culturile să își revină după aceste perioade, care pot avea un impact negativ în formarea recoltei.

    Grâu de toamnă reanimat cu Delfan Plus în Timiș

    Silviu Stoica, administrator al SC Agro Noris Ramis SRL (Timișoara),  este un fermier care a avut încredere în recomandările Chemark Rom și a integrat Delfan Plus la tratamentele aplicate la cultura de grâu. Iarna 2020 a fost lipsită de precipitații, iar cultura de grâu a stagnat și prezenta semne vizibile de stres.

    ”Mi-am dat seama după culoare și după stadiul de dezvoltare că această cultură era într-o fază de stagnare. După ce am aplicat Delfan Plus s-a văzut cu ochiul liber că grâul și-a revenit, a mers înainte, a început să se hrănească și să înverzească” spune fermierul.

    Delfan Plus acționează atât preventiv, dar și puternic curativ, pentru că reduce stresul oxidativ și accelerează procesul de recuperare și reparare al daunelor celulare provocate de secetă sau îngheț. Este un partener ideal de amestec cu erbicidele, pentru că diminuează stresul fitotoxic asupra plantelor de cultură.

    Fermierul din Timiș a închis anul 2020 cu o producție de 5,2 t/ha la grâu de panificație și cu indici de calitate foarte buni, care l-au surprins gândindu-se la perioda de stres din primăvară, care ar fi putut afecta recolta. A continuat aplicarea biostimulatorului Delfan Plus la culturile de porumb și soia, unde produsul și-a demonstrat din nou eficacitatea, eliminând efectele stresului fitotehnic, care apare la tratamentele intensive de erbicidare. ”Am folosit Delfan Plus împreună cu erbicidele la porumb și la cultura de soia. Am văzut rezultatele și în câmp după tratamente, dar și la recoltare. Am închis cu 3.5 t/ha la soia”, declară administratorul Agro Noris Ramis.

    Cum acționează biostimulatorul Delfan Plus de la Chemark Rom?

    Chemark Rom a adus în România biostimulatorul Delfan Plus pentru a-i ajuta pe fermieri să prevină daunele provocate de perioadele de stres climatic. Biostimulatorul Delfan Plus este o formulă bine echilibrată de L-α-aminoacizi 100% liberi, conținutul ridicat al acestora fiind garantat prin aminograma furnizată de producătorul Tradecorp International. Ponderea aminoacizilor în aminogramă arată exact cum funcționează formula anti-stres Delfan Plus (acidul glutamic creşte rezistenţa la condiţiile climatice dificile, glicina ajută la absorbţia nutrienţilor, alanina îmbunătăţește fotosinteza, serina şi prolina previn deterioarea celulară provocată de arșiță, salinitate sau lipsa apei).

    Programați o ședință de consultanță prin directorul de nutriție Chemark Rom: Marius Miron 0734 551 551 (telefon/ whats app). Prin Chemark Rom puteți aplica tehnologii integrate semințe-nutriție-protecție sau programe adaptate nevoilor culturii sau regiunii climatice în care vă aflați.

     


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenție specială de la APIA pentru fermele mixte care lucrează teren și au și animale Plăți APIA astăzi în conturi. Se achită subvenția de 100 euro/ha! Marcel, producătorul de mezeluri care folosește carne din ferma proprie

    Ultimele știri

    Romsilva: Auditul privind certificarea FSC a managementului forestier al pădurilor s-a încheiat cu succes Nina Gheorghiță despre OUG privind amânarea datoriilor: ”Trebuie să dăm dovadă de responsabilitate!” Rectificare bugetară. MADR primește banii pentru plata subvențiilor APIA. Despăgubirile de secetă mai aşteaptǎ!