Adrian Rădulescu, eliberat din funcția de consilier prezidențial pe probleme de agricultură
agrointeligenta.ro -Preşedintele Traian Băsescu a semnat astăzi decretele de eliberare din funcţie pentru opt consilieri prezidenţiali , printre care și Adrian Rădulescu, cel care îl consilia pe șeful statului în chestiuni legate de agricultura națională. Decizia de aplică de la 1 februarie.
Surse politice declarau ieri pentru Mediafax că mai mulţi consilieri de la Cotroceni printre care Adrian Rădulescu şi Gabriel Berca ar putea să demisioneze pentru a se înscrie în Partidul Mişcarea Populară.
Informaţiile în acest sens au fost vehiculate în contextul în care Curtea de Apel Bucureşti urmează să se pronunţe în zilele următoare în cazul apelului privind înregistrarea Partidului Mişcarea Populară.
Adrian Rădulescu s-a numărat printre cei mai activi consilieri ai președintelui, fiind o prezență permanentă în spațiul public, în discuțiile legate de agricultură. Rădulescu este unul dintre cei mai de succes fermieri ai țării și figurează în Agrointeligența Top 50 fermieri de succes din România cu o avere estimată la 10-12 milioane de euro.
“Primii bani i-am câştigat când eram elev la şcoala profesională şi în vacanțe, fie lucram la CAP sau vindeam fructe în piaţă, pentru că părinţii mei, fiind într-o zonă de deal şi munte, aveau 5.000 de metri pătraţi cultivaţi cu pomi fructiferi, meri, peri, cireşi, vişini şi caişi. Imediat după ce am terminat şcoala generală, am făcut doi ani de şcoala profesională. Dintotdeauna am fost atras de agricultură, pe care am învaţat-o de la tatăl meu. Eu de profesie sunt inginer horticultor. De acolo am învăţat să tai pomii, să recoltez, să depozitez şi să vând la piaţă. Recunosc că la început îmi era ruşine să vând fructe în piaţă, după aia cand am văzut că ai bani de buzunar, am zis că sunt senator”, a povestit Adrian Rădulescu.
Rădulescu a ajutat mii de fermieri să se pună pe picioare, deși, mulți ani, creditele luate apăsau greu pe umerii săi. “Mulţi ani nu am dormit şi nici acum nu dorm, dar cine nu riscă, nu câştigă. Marea mea satisfacţie este că datorie mie, 5-6.000 de agricultori pe care i-am impins din spate să-şi i-a soarta în propriile mâini, au reuşit. Le-am explicat că mai rău decât să nu aibă nici un ban, nu au ce să facă. Oamenii nu înţeleg astăzi că dacă nu ai după ce să bei apă, nu ai de ce să nu rişti. Am pornit de la 150 de hectare pe care le-am luat de la spitalul de psihiatrie Bălăceanca, şi am ajuns până la 7.000 de hectare, după care am coborât , din cauza faptului că era foarte greu să luăm credite”, a mai explicat omul de afaceri.