• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Agricover Holding – listare pe Bursa de Valori București cu o emisiune de obligațiuni în valoare de 40 milioane de euro

    Roxana Dobre -

    Agricover Holding S.A., principalul jucător din agribusiness-ul românesc, a făcut primul pas pe Bursa de Valori București (BVB), unde a listat o emisiune de obligațiuni în valoare de 40 milioane de euro și cu maturitate de cinci ani, aceasta fiind cea mai mare emisiune de obligațiuni corporative a unei companii antreprenoriale românești la BVB, se anunță pe site-ul propriu www.agricover.ro.

    ”Ne bucură mult oportunitatea de a crea o punte de legătura între cât mai mulți și mai diferiți investitori de pe piața de capital și agricultura românească. Grupul Agricover, prin intermediul entităților Agricover Credit IFN S.A., Agricover S.A. și Agricover Technology S.R.L., ridică la rang de strategie de business facilitarea accesului fermierilor români, atât la cele mai performante tehnologii agricole, cât și la soluții de finanțare adaptate specificului sectorului agricol, astfel încât un număr cât mai mare de fermieri români să-și poată dezvolta afaceri de succes în condiții optime. Dorim astfel să oferim investitorilor din România posibilitatea de a se alătura în acest demers, pentru ca împreună să contribuim în mod efectiv la modernizarea fermelor românești pe baze profesioniste, competitive și sustenabile”, a transmis Ștefan Bucătaru, Membru în Consiliul de Administrație al Agricover Holding S.A.

    „Suntem încântați de succesul emisiunii de obligațiuni derulată de Agricover Holding S.A. atât pentru că vorbim despre cea mai mare emisiune de obligațiuni derulată de o companie antreprenorială la BVB, dar mai ales deoarece banii atrași de la investitori vor fi direcționați către susținerea dezvoltării agriculturii românești. Pandemia ne-a arătat că, în perioade tensionate și pline de incertitudini, trebuie să ne bazăm în primul rând pe forțele proprii, astfel că este normal ca și piața de capital să susțină companiile românești”, a spus Radu Hanga, Președinte Bursa de Valori București.

    „Rundele de finanțare derulate cu succes la BVB demonstrează că pe bursă există mai mulți finanțatori, persoane fizice și investitori instituționali. Aceste resurse pot proveni din depozitele populației, din activele fondurilor de pensii și ale celor mutuale. În ultimii ani am văzut companii din diverse sectoare venind la bursă, agricultură, energie, medical, HoReCa, IT, financiar bancar și nebancar. Totodată, în acest an vom vedea noi companii la Bursa de Valori București, din diverse ramuri ale economiei, doar din informațiile publice fiind peste 20 de companii în diverse faze de pregătire”, a spus și Adrian Tănase, Director General, Bursa de Valori București.

    „De-a lungul timpului, BCR a susținut prin finanțare dezvoltarea grupului și este firesc să fim alături de Grupul Agricover și cu ocazia primului pas pe care l-au facut pe piața de capital. Avem astăzi dovada clară că o companie solidă va atrage mereu interesul investitorilor. Suntem mândri că acest model a fost oferit de Agricover, alături de care avem o lungă istorie de parteneriat în business. Nu în ultimul rând, România are nevoie să avanseze rapid în direcția unei dezvoltări sustenabile, iar BCR este pregătită să își susțină clienții inclusiv în aceste inițiative”, a arătat și Ioana Tănase, Director Investment Banking, BCR.

    „Agricover este fără îndoială unul dintre cele mai reprezentative grupuri de afaceri antreprenoriale din România, care crește profitabil într-un ritm alert și care deține poziții proeminente pe toate segmentele sale de afaceri. Atractivitatea domeniului agricol și a emitentului a fost confirmată de investitorii instituționali și din categoria private banking care au suprasubscris oferta de obligațiuni, aceștia devenind astfel noii parteneri ai creșterii viitoare a Grupului Agricover. Inclusiv din perspectiva experienței noastre ca intermediar al ofertei, avem convingerea că emisiunea de obligațiuni reprezintă doar un prim pas al Grupului Agricover pe bursa de la București”, a spus la rândul său Irina Neacșu, Director Executiv Corporate Finance, BRD Groupe Societe Generale

     Valoarea nominală a unei obligațiuni fiind de 50.000 de euro

    Obligațiunile emise de Agricover Holding S.A. în cuantum de 40 milioane euro sunt negarantate, valoarea nominală a unei obligațiuni fiind de 50.000 de euro, cu o rată a cuponului de 3,5%. Emisiunea s-a desfășurat printr-un plasament privat la BVB încheiat în luna ianuarie 2021, care a fost suprasubscris și s-a bucurat de o audiență diversificată, atât în rândul investitorilor instituționali (fonduri deschise de investiții, bănci comerciale, instituții financiare internaționale), precum și în rândul investitorilor din categoria „private banking”.

    Capitalul atras prin emisiunea de obligațiuni este destinat finanțării operațiunilor de creditare ale Agricover Credit IFN SA, subsidiară a Agricover Holding S.A., specializată exclusiv în finanțarea fermierilor din România. Inclusiv prin fondurile atrase prin emisiunea de obligațiuni, instituția financiară nebancară își propune să mențină ritmul alert de creditare al fermierilor români și să contribuie pe mai departe la creșterea susținută, pe baze sustenabile, a performanței agriculturii locale.

    Evenimentul de lansare organizat la sediul BVB a avut loc, miercuri 31 martie 2021, ora 10:00,  și s-a transmis pe canalele de comunicare Agricover și BVB. La eveniment a participat și ministrul agriculturii, Adrian Oros.

    Mai multe informații sunt disponibile în Prospectul întocmit în vederea admiterii la tranzacționare și publicat pe site-ul Agricover.ro sau pe site-ul BVB .


    Te-ar mai putea interesa

    Când se plantează roșiile în grădină – calendar Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos Lege nouă: Obligație pentru toți conducătorii de tractoare

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA