• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Subvenția de maxim 3.000 de euro la hectar – la aprobare azi în Guvern!

  Angelica Lefter -

  Subvenția de maxim 3.000 de euro la hectar se află astăzi pe masa Guvernului și ar putea fi aprobată cu un plafon alocat la plată către fermieri în acest an. Pe ordinea de zi a Executivului figurează proiectul de hotărâre care urmează să fie aprobat de Executiv vizează schema de ”Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a producţiei de usturoi”. Pe ordinea de zi nu apare și schema pentru culturile de legume cultivate în spații protejate, noul ajutor de minimis anunțat în acest an de ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

  Programul usturoiul rămâne în picioare, după ce programul ”Tomata” a fost desființat începând cu anul 2021 de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) sub forma trecerii la un program lărgit, care să cuprindă și alte legume!

  În ședința de Guvern de astăzi, miercuri – 14 aprilie, urmează să fie aprobat ajutorul de minimis destinat fermierilor care cultivă usturoi. Pentru anul 2021, ajutorul financiar urmează să fie de maxim 3.000 de euro pe hectar. În lei, subvenția s-ar putea ridica la 14.617,5 lei/hectar.

  Proiectul de hotărâre care urmează să fie aprobat de Executiv vizează schema de „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a producţiei de usturoi”.

  Beneficiarii acestor ajutoare de minimis trebuie să dețină o suprafață cultivată cu usturoi de minimum 3.000 de metri pătrați, să valorifice o cantitate de usturoi de minim 3000 de kilograme/hectar care să fie dovedită cu documente, să fie înregistrați în evidențele Registrului Agricol deschis la primăriile de pe raza comunelor în care se află suprafețele cultivate cu usturoi la data depunerii cererii și să dețină Registrul de evidență a tratamentelor cu produse de protecție a plantelor, completat cu tratamentele aplicate culturii și o copie a filelor din Registrul Agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află terenul utilizat în anul de cerere, din care să rezulte suprafețele cultivate cu usturoi.

  Potrivit proiectului de act normativ, valorificarea producției de usturoi se va face în anul 2021 în perioada 15 iunie – 22 noiembrie. Documentele necesare pentru a justifica producția se depun la direcțiile agricole județene, respectiv municipiul București, până la data de 29 noiembrie 2021.

  Pentru acest an valoarea ajutorului de minimis este de maxim 3.000 de euro la hectar, fără să poată depăși valoarea de 20.000 de euro pe trei exerciții financiare per beneficiar, potrivit Regulamentului de minimis din sectorul agricol.

  Plata către fermieri se va face de către Ministerul Agriculturii, și Dezvoltării Rurale, dintr-un total de 15 milioane de lei disponibili.

  Dacă pe parcursul evaluării situațiilor, se va constata depășirea sumei totale maxime, atunci valoarea ajutorului de minimis va fi împărțită între beneficiari, reducându-se astfel valoarea pentru fiecare dintre cei care beneficiază.

  La fel ca și anul trecut, ajutorul de minimis se derulează prin Direcțiile Agricole Județene.


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Subvenții APIA 2021: Cereri de plată depuse pentru 9.823.979 hectare Șef APIA: Depunerea cererii unice continuă încă 25 de zile cu penalizări din subvenții de 1% pe zi Ultima zi de cereri pentru subvenții fără penalizări! Mobilizare exemplară la APIA!

  Ultimele știri

  TYTANIT, un biostimulator cu rol activ în stimularea polenizării și fructificării Firme fantomă pentru vânzarea de cereale. Percheziții în județele Constanța și Călărași! Surse: Liberalii dau vina pe Oros că a pierdut banii pentru irigații, prin PNRR!