• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • 25 de lei – prețul unui kg de carne de miel din Ferma Cojocna a USAMV Cluj-Napoca

    agrointeligenta.ro -

    Miei de Paște de la fermele USAMV Cluj-Napoca. Instituția a început să preia comenzi pentru sărbătorile pascale, făcând o veritabilă concurență oierilor locali cu un preț de 25 de lei pe kilogram la carcasa de miel cu greutate între 10 și 20 de kilograme.

    Mieii provin de la Ferma Cojocna a USAMV Cluj-Napoca. Carnea de miel se va comercializa pe baza înscrierilor, iar acestea au fost deja deschise la magazinul din campus (Calea Mănăștur nr. 7), cu un avans de 50 de lei. Ulterior, carnea de miel se va vinde sub formă de carcase, cu greutatea cuprinsă între 10-20 kg, în conformitate cu programarea stabilită, la prețul de 25 lei/kg. Programul magazinului este de luni și până vineri, între orele 8.00 – 18.00.

    Foto: DoR – Anita Jambor

    “În acest an am reușit să venim în întâmpinarea consumatorilor cu o gamă foarte variată de răsaduri, pomi și arbuști fructiferi, flori, precum și produse proaspete din ferme. Acestea este rezultatul muncii întregului colectiv angajat, alături de studenții noștri, care și-au realizat astfel lucrările practice în condiții reale de producție. Sperăm ca toți cei care doresc să sprijine activitatea stațiunilor noastre să aleagă să cumpere produse locale de o calitate superioară”, a declarat directorul general administrativ al USAMV Cluj-Napoca, Ec. dr. Lucian Naș.

    Foto: DoR – Anita Jambor

    Alături de carcasa de miel, mai multe produse de la fermele și stațiunile Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca vor intra în vânzare în magazinele proprii, pentru prima dată în acest an, începând cu data de 19 aprilie 2021, se arată în comunicatul de presă. Între aceste produse se numără și mușcate, stoloni de căpșun remontant în ghivece suspendate și alte specii de flori sau plante aromatice.

    Astfel, la Sera Floricolă din campusul universității se vor pune în vânzare următoarele flori și răsaduri, produse de specialiștii de la Facultatea de Horticultură: mușcate clasice – 8 lei/buc; Begonia, Alyssum, Portulaca, Lobelia, Crăițe, Busuioc (clasic, cu aromă de scorțișoară, aromă de lămâie, roșu), salvie ornamentală – 2,5 lei/buc; tomate românești și Inimă de bou – 2 lei/buc. Programul de vânzare este luni-vineri, între orele 8.00 – 14.00, iar doritorii sunt rugați să aibă propriile ambalaje de transport.

    La Stațiunea de Cercetare Horticolă (SCH), din cartierul Gheorgheni, vor intra la vânzare, tot din 19 aprilie, mușcate clasice, curgătoare și semicurgătoare, Lobelia, flori de piatră și floarea comoară în diverse variante de culori. Prețurile sunt situate între 8-20 lei, în funcție de mărimea plantelor, iar specialiștii SCH pot pregăti și jardiniere, la cerere. De mare succes în anii trecuți, revin și stolonii de căpșun remontant la ghivece, cu agățători (soiurile Albion și Portola), la prețul de 20 lei/buc. La SCH se vând de la începutul săptămânii și numeroase soiuri de răsaduri de legume, destinate plantării în spații protejate (sere/solarii). Programul de vânzare este de luni și până vineri, între orele 8.00 – 16.00, și sâmbătă, orele 8.00 – 13.00 (capăt str. Liviu Rebreanu, zona parking).

    Ca de obicei, la magazinele universității se vor găsi spre vânzare ouă de diferite mărimi, tot de la Ferma Cojocna, precum și gama de lactate Bio (lapte, sana, iaurt, telemea, caș, brânză burduf), patiserii și mezeluri, legume proaspete, toate din producție proprie.

    Alte răsaduri de legume, destinate plantării direct în aer liber, vor intra la comercializare după Sărbătorile Pascale, la Sera Legumicolă din campus.


    Te-ar mai putea interesa

    Turbulențe pe piața UE a îngrășămintelor. Costurile de producție cresc, iar fermierii nu cumpără Subvenții APIA 2024. Fermierii care au intrat până astăzi la plata celei de-a doua tranșe Rabla pentru Tractoare bate pasul pe loc. Ce șanse mai sunt să se dea finanțările anul acesta

    Ultimele știri

    Patria Credit IFN – program de credite de până la 240.000 de lei pentru micii fermieri La ITC Seeds chiar găsiți hibridul sau soiul de care aveți nevoie Tăierea porcului fără asomare – pedepsită prin lege. Amenzile sunt uriașe!