• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Crescătorii de animale care pierd anul acesta SCZ pe cap de animal!

    Roxana Dobre -

    Fermierii care pierd subvenția mare din zootehnie pentru campania APIA 2021. O asociație de crescători de animale anunță fermierii din sectorul zootehnic care au animalele înscrise în Registrul Genealogic (RG) pentru a beneficia de Sprijinul Cuplat Zootehnic (SCZ), că termenul limită pentru depunerea unei cereri pentru eliberarea adeverinței a fost 1 mai. crescătorii care nu au respectat acest termen rămân fără documentul care este obligatoriu la dosarul pentru subvenții.

    Asociația Crescătorilor de Bovine pentru Carne din România (ACBCR) anunță printr-o postare pe pagina proprie de Facebook că fermierii care sunt înscriși în asociație, și dețin rasele Charolaise și Limousine, rămân fără adeverința pentru subvenții dacă nu au depus până la 1 mai o solicitare de eliberare a acesteia.

    ”Anunțăm fermierii, crescători de vaci din rasele Charolaise și Limousine, înscrise/înregistrate în Registrul Genealogic la ACBCR, că termenul limită pentru transmiterea solicitării adeverinței de apartenență la rasă, necesară pentru depunerea la APIA, în vederea accesării Sprijinului Cuplat Zootehnic, a fost 1 Mai 2021”, se arată în postarea asociației care este condusă de suceveanul Dumitru Grigorean.

    Conform aceluiași anunț, termenul este prevăzut în Regulamentul de Organizare și Funcționare al ACBCR, fiind adus la cunoștința fermierilor în timp util, pentru a nu exista fermieri care să nu beneficieze de sprijin pentru animale.

    ”Transmiterea din timp a solicitării este importantă, deoarece adeverința se eliberează doar după verificarea condițiilor de eligibilitate pentru înscrierea/înregistrarea și menținerea efectivelor de animale în Registrul Genealogic al rasei, respectiv:
    -înregistrarea animalelor în aplicația ACBCR-RG;
    -efectuarea lucrărilor obligatorii privind Controlul Performanțelor de Producție (cântărire, bonitare, etc.);
    -efectuarea lucrărilor de testare, conform Programului de Ameliorare aprobat de Autoritatea Competentă în Zootehnie (ANZ);
    -transmiterea trimestrial către ACBCR a anexelor specifice, conform P.A., respectiv evenimentele de montă/ fătare/ înregistrare viței/ ieșiri din efectiv;
    -obligația fermierilor participanți la Programele de Ameliorare aprobate, de a permite accesul specialiștilor ACBCR, pentru efectuarea controalelor și a pune la dispoziție animalele înscrise/înregistrate în R.G. al raselor Charolaise și Limousine”, mai precizează asociația.

    Mai mult, în cadrul postării se mai arată că fermierii care până luni, 10 mai, nu au transmis către ACBCR solicitarea pentru eliberarea Adeverinței SCZ, sau nu au respectat cerințele Programului de Ameliorare și/sau Regulamentului de Organizare și Funcționare, nu vor beneficia de adeverință, ”deoarece nu există timpul fizic necesar pentru efectuarea înregistrărilor/verificarea documentelor și emiterea adeverințelor SCZ!”.

    Reamintim că SCZ-Taurine Carne se acordă fermierilor activi care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:

    a) solicită SCZ-TC pentru un efectiv de minimum 10 capete şi maximum 250 de capete taurine de carne, inclusiv, pe beneficiar, în exploataţii cu cod ANSVSA, constituit, după caz, din:
    – vaci de carne înscrise în Registul genealogic secțiunea principală, care nu au beneficiat de sprijin cuplat pentru categoria vaci de lapte în anii anteriori; şi/sau
    – vaci de carne înregistrate în Registul genealogic secțiunea suplimentară, care nu au beneficiat de sprijin cuplat pentru categoria vaci de lapte în anii anteriori; şi/sau
    – tauri de carne.

    Înscrierea în Registrul Genealogic este o condiției obligatorie, iar depunerea unei adeverințe eliberate de asociația în care sunt înscrise animalele, conform rasei, este de asemenea obligatorie. Din 2021 fermierii crescători din rase de carne nu mai beneficiază de subvenții și pentru metișii deținuți în exploatații, așa cum au beneficiat în anii anteriori. Despre acest subiect Agrointeligența-AGROINTEL.RO a scris aici: Subvenția APIA pentru vaci de carne în 2021: condiții, rase eligibile, acte necesare, plăți

    Vă reamintim că anul aceasta, pentru obținerea subvențiilor agricole fără penalizare, cererea unică trebuie depusă la APIA până pe 17 mai, inclusiv.


    Te-ar mai putea interesa

    Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești MADR – anunț oficial despre majorarea subvențiilor APIA și hectarele care intră la plată S-a aprobat DUBLAREA subvențiilor pentru micii fermieri!

    Ultimele știri

    Patria Credit IFN – program de credite de până la 240.000 de lei pentru micii fermieri La ITC Seeds chiar găsiți hibridul sau soiul de care aveți nevoie Tăierea porcului fără asomare – pedepsită prin lege. Amenzile sunt uriașe!