• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Ştiri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Zucchini, dovlecei şi plăcintar BIO, made in România

    agrointeligenta.ro -

    Alin Dobre iubeşte pământul de când se știe, aşa că a decis să facă agricultură, să devină fermier. Atunci când a pus planul pe hârtie, primul lucru la care s-a gândit a fost să pornească o cultură “altfel”. Sau măcar să nu fie ceva ce găsești în toate serele sau pe toate câmpurile. S-a apucat să cultive diverse soiuri de dovleac: zucchini, dovlecei, dovleac plăcintar și altele.

    De un an de zile, ferma din Ilfov administrată de Alin Dobre a intrat în procesul de conversie ecologică, prin programul Creştem România BIO, un program inițiat de Carrefour pentru susținerea agricultorilor români care vor să treacă la agricultura BIO și din dorința de a asigura consumatorilor acces la alimente sănătoase, obținute responsabil. Aşa că, în curând, dovleceii şi zucchinii din culturile aflate în conversie bio pe care îi produce Alin Dobre vor ajunge direct pe rafturile magazinelor Carrefour.

    “Aceasta este agricultura viitorului”

    “La mine găsiți zucchini galben Golden Glory, zucchini verde Mykonos şi dovlecelul nostru neaoș, românesc, Cordelia. Suntem în al doilea an de conversie la bio și suntem optimiști. E adevărat că bio înseamnă mai multă muncă, mai multă implicare, mai mult risc. Dar și pentru mine, și pentru toți cei care înțeleg încotro se îndreaptă lucrurile, aceasta este agricultura viitorului”, explică Alin Dobre.

    În acest moment, cultura lui se întinde pe o suprafaţă de 2,5 ha și urmează să crească, foarte curând, la 3 ha. Anul trecut a avut o recoltă de 20 de tone și a vândut-o unui depozit de legume. Prețurile au fost însă unele destul de mici, spune fermierul, pentru că depozitul era un intermediar între producător şi restaurante sau supermarketuri. “Lucrurile vor merge mai bine, asta e clar”, crede fermierul Alin Dobre.

    De anul acesta va vinde altfel. Programul Creștem România BIO a ajuns la cea de-a treia ediție, continuând promisiunea făcută de Carrefour a de susține fermierii locali pe drumul nou către agricultura viitorului, oferindu-le sprijin și consiliere în procesul de conversie și în plus, siguranța unei piețe de desfacere.

    Printre beneficiile participanţilor la programul Creștem România BIO se numără contractele ferme cu Carrefour retailerul pe perioada de conversie (1-3 ani) și timp de încă 2 ani după momentul în care devin producători bio, precum și garanția că își vor putea vinde recolta la prețuri corecte în rețeaua magazinelor Carrefour.

     Urmează investiții și alte culturi

    “Estimez că investiția, cu absolut tot ce trebuie pentru a avea o fermă bio modernă, va ajunge la aproximativ 250.000 de euro. Pentru noi urmează construcția unui depozit, cumpărarea unei autoutilitare și schimbarea modului de ambalare”, anticipează Alin Dobre. Se gândește deja la înființarea mai multor culturi – pomi fructiferi, fructe de pădure, legume care se cultivă pe suprafețe mai mici și care vor intra în conversie la agricultura ecologică.

    Dacă te numeri printre fermierii care cred că bio înseamnă agricultura viitorului, Carrefour va fi alături de tine cu un contract de preluare a producției, cu acoperirea costurilor de certificare și consiliere permanentă.

    Da, bio se crește mai greu. Dar creștem împreună. Înscrie-te pe https://crestemromaniabio.ro/ până pe 30 aprilie. Formularul, precum și criteriile de eligibilitate pentru ediția 2021, sunt disponibile pe pagina https://crestemromaniabio.ro/aplica-acum.

    Hai, e rândul tău!


    Te-ar mai putea interesa

    Plata ANT bovine. Calcul noua dată de referință pentru subvenția pe cap de vacă Preț viței în viu la centrele de colectare, în funcție de rasă și greutate Victorie a fermierilor – Bruxelles a cedat! Derogări la GAEC 6,7 și 8, și protecție pentru micii fermieri

    Ultimele știri

    Primar acuzat că a luat ilegal subvenții APIA: ”Dau banii înapoi!” Crescătorii de vaci și-au construit propria fabrică de lapte cu ajutorul fondurilor europene Sătenii din mai multe comune au interzis să își mai taie porcii timp de 7 zile