• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Asociația Forța Fermierilor anunță noi proteste în stradă: ”Agricultura este lovită din toate părțile!”

  Roxana Dobre -

  Ieșim în stradă! Este anunțul transmis decidenților guvernamentali de către Asociația Forța Fermierilor care informează că în perioada următoare va organiza noi acțiuni de protest ce vor avea loc atât în București cât și în principalele județe agricole ale României.

  ”Consiliul Director al Asociației Forța Fermierilor a aprobat astăzi constituirea unui grup de lucru care să se ocupe, începând cu 10 mai 2021, de structurarea demonstrațiilor publice ale agricultorilor. Tema acțiunilor de protest va fi: “Guvernanților, cu ce v-au greșit fermierii? Subfinanțare cronică: Agricultura, lovită din toate părțile!”, se arată într-un comunicat al organizației.

  “Fermierii sunt loviți din toate părțile. Despăgubirile de secetă nu s-au acordat, alocările bugetare pentru programele de sprijin s-au înjumătățit față de 2020, depozitele regionale și sistemele de irigații riscă să fie scoase complet din PNRR. Producătorii din sectorul vegetal sunt în imposibilitatea de a fructifica anul agricol prezent. Văcarii și oierii dau ultimatumuri ministrului Adrian Oros. Sectorul de creștere al porcilor este în colaps. Legumicultorii sunt cu banii tăiați si primesc, în schimb, doar promisiuni pe hârtie. La Ministerul Agriculturii, oficialii se consultă numai cu cine au chef, din mediul asociativ. Acesta este tabloul care ne face să credem că cineva îi urăște, efectiv, pe fermierii români. Și nu înțelegem de unde acest dispreț pentru acești actori esențiali din mediul privat, care asigură securitatea alimentară a acestui popor. Cu acest dispreț la adresa sectorului agroalimentar, vom deveni complet necompetitivi la nivel european. În toate statele din UE, fermierii sunt sprijiniți și protejați cu peste măsură, doar la noi, nu. Despre ce relansare economică vorbim, cu fermierii aduși în sapă de lemn?!” a spus Vlad Macovei, președintele Asociației Forța Fermierilor.

  AFF cheamă toată organizațiile de fermieri la protest

  În cadrul comunicatului, Asociația Forța Fermierilor le propune tuturor organizațiilor profesionale, patronale și sindicale din sectorul agroalimentar să se alăture acțiunii.

  ”Suntem, la propriu, în al doisprezecelea ceas, pe marginea prăpastiei iar pentru fermierii români dezastrul nu este doar pe termen scurt, agricultura riscă să intre într-un declin accelerat, pe termen mediu și lung. Este momentul ca mediul asociativ din agricultură să vorbească într-o singură voce”.

  AFF menționează că revendicările membrilor Asociației Forța Fermierilor nu au conținut politic. ”Respectăm actuala majoritate parlamentară, îi vom cere doar, răspicat, să îi respecte pe fermierii români și, deopotrivă, pe consumatorii români. Nu vom permite niciun moment, la protestele ce vor fi organizate, transmiterea de mesaje politice, indiferent că vor veni de la Putere sau din Opoziție”, se mai spune în comunicat.

  Reamintim că Asociația Forța Fermierilor a organizat, în 18 și 22 februarie 2021, două acțiuni de pichetare a sediului Ministerului Agriculturii pentru a protesta public împotriva neincluderii în Legea Bugetului de Stat din acest an a despăgubirilor de secetă, în ciuda promisiunilor repetate ale ministrului Agriculturii, Adrian Oros.

  Despre acest subiect Agrointeligența-AGROINTEL.RO a scris aici: FERMIERII PROTESTEAZĂ! Reprezentanții agricultorilor din 12 județe – în fața MADR!

  Asociația Forța Fermierilor, acționând sub sloganul „Agricultura în ofensivă”, este cea mai dinamică organizație profesională din sectorul agroalimentar, care nu acceptă jumătățile de măsură în reprezentarea intereselor legitime ale membrilor săi. Asociația Forța Fermierilor se luptă pentru apărarea drepturilor agricultorilor români de toate tipurile, indiferent de mărimea fermei, de domeniul de activitate și de regiune geografică.


  Te-ar mai putea interesa

  Gheorghe Bariz se luptă să își salveze ferma: ”Dacă aș fi consilierul lui Petre Daea, n-aș face diferențe între fermierul mic, mijlociu și cel mare” PRO AGRO și AFF – adresă comună! Au cerut retragerea OUG ”Pesticide” și reluarea consultărilor cu toate organizațiile profesionale Ce se ascunde în spatele umilirii fermierilor români: De ce au primit polonezii și bulgarii mai mulți bani?

  Ultimele știri

  Dan Motreanu: Comisarul pentru Agricultură ne-a spus că România nu a prezentat o situație a cerealelor aflate acum în depozite Șeful APIA: Subvenție plătită de astăzi pentru toți fermierii care nu au luat banii Termen urgent la APIA pentru crescătorii de animale: 24 martie, ultima zi pentru cereri