• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Care sunt avantajele tratării la floarea-soarelui cu AMALGEROL ESSENCE

    Roxana Dobre -

    Bulgaria are o poziție puternică în producția de floarea-soarelui în țările UE și fiecare producător nativ se confruntă cu provocarea de a crește cantitatea și calitatea randamentului, menținând în același timp fertilitatea solului. Răspunsul este unul singur – folosirea biostimulentul unic AMALGEROL ESSENCE care acționează simultan în trei direcții: solul, rădăcinile și planta.

    1. AMALGEROL ESSENCE – testată în IRGR Sadovo – randamente de floarea-soarelui de înaltă calitate

    Pentru a demonstra aplicarea și beneficiile produsului AMALGEROL ESSENCE a fost efectuat un experiment la Institutul de Resurse de Plante și Genetice din Sadovo. Experimentul acoperă trei culturi – grâu, floarea-soarelui și porumb și arată efectul aplicării biostimulentului.

    Floarea-soarelui a fost semănată la sfârșitul lunii martie 2019. Plantele au încolțit la timp și s-au dezvoltat bine. Primul tratament cu AMALGEROL ESSENCE în doză de 2 l/ha a fost la mijlocul lunii aprilie în faza 5-6 pereche de frunze. Următoarea aplicare a biostimulentului a fost la începutul fazei de înmugurire. La eșantionul de control a fost folosită tehnologia convențională pentru cultivarea floarea-soarelui și randamentul rezultat a fost de 1320 kg/ha. Eșantionul de control a fost comparat cu o variantă în care biostimulentul a fost aplicat de două ori în doză de 2 l/ha și randamentul a fost de 2320 kg/ha. Raportăm o creștere a randamentului comparativ cu tehnologia convențională de 75%.

    Doamna asistent universitar șef dr. Nikolaya Velcheva de la IRGR Sadovo împărtășește un rezultat uimitor un urma aplicării produsului AMALGEROL ESSENCE: ”48 de ore după aplicarea AMALGEROL ESSENCE se observă întunecarea frunzelor, ceea ce indică o cantitate mare de azot. Plantele au depășit foarte bine stresul cauzat de secetă din anul 2019. Dubla aplicare a AMALGEROL ESSENCE are ca rezultat calatidii foarte bine hrănite, lipsa semințelor goale, frunze mai întunecate cu o suprafață mare, prezentând o activitate fotosintetică foarte bună. Noi, oamenii de știință de la IRGR din Sadovo, recomandăm ferm fermierilor produsul și suntem convinși de efectul său atât ecologic, cât și economic.”

    2. AMALGEROL ESSENCE stimulează creșterea rădăcinilor

    Biostimulentul AMALGEROL ESSENCE activează și stimulează sistemul radicular al plantelor prin hormoni vegetali și carbon organic, parte a celor șapte elemente din compoziția produsului. În planta tratată observăm un sistem radicular mai dens, care oferă un acces mai bun la nutrienți (N) și apă, chiar dacă acestea sunt situate mai departe și sunt mai puțin mobile (P, K).

    3. AMALGEROL ESSENCE după utilizarea erbicidului greșit

    Un fermier din regiunea Svilengrad s-a bazat pe tehnologia Clearfield pentru hibrizi toleranți de floarea-soarelui. Erbicidele cu care sunt tratate se bazează pe substanța activă Imazamox. Din cauza unei greșeli o suprafață de 30 hectare a fost tratată cu un erbicid pe bază de substanță activă Tribenuron-metil, care este utilizat pentru hibrizi de floarea soarelui toleranți Expres. În urma tratamentului cu produsul de protecție a plantelor greșit, întreaga cultură a devenit galbenă, iar 1-2% din plante chiar au început să își piardă vârful de vegetație.

    Deteriorarea a fost gravă și într-o astfel de situație, abordarea obișnuită a fost de a ara toată zona afectată, deoarece hibridul murea.

    În urma calităților biostimulentului unic AMALGEROL ESSENCE și a capacității sale de a-și dovedi acțiunea în situații de criză, fermierul nu a renunțat, ci s-a bazat pe biostimulentul potrivit.

    La recomandarea reprezentantului de vânzări al Medi Plus R au fost făcute două aplicări de AMALGEROL ESSENCE:
    – Primul tratament a fost în doză de 2,2 l/ha la 4 zile după pulverizarea cu erbicidul greșit.
    – Al doilea a fost la 6 zile de la primul tratament la o doză de 2,2 l/ha.

    La numai 20 de zile de la primul tratament cu AMALGEROL ESSENCE rezultatele sunt vizibile: masa frunzelor a crescut, plantele sunt sănătoase și puternice, culoarea frunzelor este de un verde uleios și nu există urme de îngălbenire și stres.

    Așteptați o continuare a articolului în curând!

    Video cu primul seminar online al AMALGEROL ESSENCE:

     

    Pentru mai multe informații: https://www.mediplusr.com/amalgerol-essence-webinar-romanian

    Important! Rezultatele utilizării Amalgerol Essence în doză de 2 l/ha sunt similare cu rezultatele prezentate la aplicarea Amalgerol clasic în doză de 3 l/ha.


    Te-ar mai putea interesa

    Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață

    Ultimele știri

    Ministrul Agriculturii din Ucraina: arestat, eliberat pe cauțiune, încă își exercită atribuțiile de ministru Agnes Jansen după reportajul Agrointeligența: ”Mă pensionez, dar nu rămâneți fără legume!” Cine încasează subvenția APIA pe pășunea comunală. Acte necesare