Trei îngrășăminte naturale pentru răsadurile de roșii și castraveți
Ramona Dascălu -Îngrășăminte naturale de primăvară pentru culturile de roșii și castraveți. Pe lângă îngrășămintele tradiționale, pentru a obține o recoltă bogată de legume puteți folosi și ingrediente pe care le aveți în bucătărie sau pe lângă casă cum ar fi cojile de ouă, urzicile sau chiar ceaiul negru.
Îngrăşăminte pentru roşii şi castraveţi: infuzie de coji de ouă
Infuzia de coji de ouă este un bun îngrășământ pentru culturile de roșii și de castraveți din grădină sau din solarul familiei. Cum mai este foarte puțin până la Paște, iar de pe nicio masă nu vor lipsi ouăle, așa că vopsirea lor se face cu soluții naturale, puteți profita și puteți strânge cojile de ouă pentru a le transforma ulterior în îngrășământ natural.
Pentru a obține o infuzie din coji de ouă, veți avea nevoie de un borcan de trei litri, pe care să-l umpleți într-o măsură de 1/3 cu coji de ouă. Apoi, trebuie să acoperiți cojile de ouă cu apă. Pentru acest lucru este nevoie să turnați 2 litri de apă.
Timp de trei zile trebuie să lăsați la infuzat cojile de ouă, după care veți simți un miros specific de sulf, moment în care puteți strecura soluția obținută, după care vă puteți apuca de fertilizat răsadurile de roșii și castraveți cu ea.
Îngrăşăminte pentru roşii şi castraveţi: infuzie de urzici
Infuzia de urzici este la rândul ei un îngrășământ bogat pentru tomatele și castraveții de grădină. Tot ce trebuie să faceți pentru a obține o infuzie din urzici este să turnați un litru de apă fierbinte peste 50 g de urzici.
Amestecul se lasă la infuzat timp de două ore, după care soluția obținută poate fi strecurată și se udă cu ea răsadarile de roșii și castraveți.
Îngrăşăminte pentru roşii şi castraveţi: ceai negru
Ceaiul negru se poate aplica ca fertilizant natural pentru plantele tinere de roșii sau castraveți.
Pentru a obține o soluție din ceai negru trebuie să turnați trei litri de apă fierbinte peste 100 g de frunzulițe de ceai negru, după care să lăsați amestecul la infuzat timp de trei zile.
După ce au trecut cele trei zile, se strecoară soluția obținută și se diluează cu cinci litri de apă stătută, apoi este numai bună de udat răsadurile.