• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Fertilizarea cu lapte a castraveților de grădină

    Ramona Dascălu -

    Fertilizare cu lapte pentru castraveții de grădină, încă din faza de răsad. Un îngrășământ natural pentru castraveți este cel pe bază de lapte, care ajută plantele în toate fazele de dezvoltare. Fertilizarea naturală a castraveților cu soluția pe bază de lapte se face după plantare și înainte de înflorire.

    Îngrășmânt cu lapte pentru castraveți – beneficii

    Laptele, folosit pe post de îngrășământ, poate fi folosit în toate stadiile de dezvoltare ale culturii de castraveți întrucât conține o serie de micro și macroelemente necesare și asigură o recoltă bogată.

    De asemenea, trebuie știut că laptele poate fi înlocuit cu zerul, cu precizarea că și zerul are aceleași efecte benefice asupra culturii de castraveți.

    Când se fertilizează castraveții cu îngrășământul pe bază de lapte

    Perioada optimă pentru fertilizarea castraveților cu îngrășământul pe bază de lapte se află în perioade cheie ale culturii.

    Sunt suficiente două fertilizări cu lapte la cultura de castraveți: una la scurt timp după plantarea în grădină și cea de-a doua, înainte sau în timpul înfloririi.

    Ca să intensificați eficiența laptelui și combaterea simultană a bolilor, se adaugă și iod peste soluția cu lapte.

    Cum se obține soluția din lapte folosită ca îngrășământ

    Pentru obținerea îngrășământului cu lapte pentru castraveți, aveți nevoie de doar trei ingrediente:

    Cum se prepară soluția de fertilizare din lapte și iod

    Primul pas constă în amestecarea apei cu laptele și iodul, după care puteți trece la următorul paș, și anume la fertilizare.

    Trebuie precizat că soluția obținută este indicat să fie folosită ca și îngrășământ radicular: 200 ml de soluție pentru răsadurile tinere și 500 ml de soluție pentru tufele dezvoltate.

    Dat fiind că acest îngrășământ este natural, castraveții pot fi consumați fără nicio problemă imediat după cules.


    Te-ar mai putea interesa

    Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel” Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar

    Ultimele știri

    Insecticidul Los Ovados 200 SE, acum autorizat pentru utilizare în cultura grâului! De ce nu investesc fermierii români mai mult în procesare Fusilade Forte, de la Nufarm, a păstrat rapița curată în solele lui Biță Răcman