• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Ştiri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Fertilizarea cu lapte a castraveților de grădină

    Ramona Dascălu -

    Fertilizare cu lapte pentru castraveții de grădină, încă din faza de răsad. Un îngrășământ natural pentru castraveți este cel pe bază de lapte, care ajută plantele în toate fazele de dezvoltare. Fertilizarea naturală a castraveților cu soluția pe bază de lapte se face după plantare și înainte de înflorire.

    Îngrășmânt cu lapte pentru castraveți – beneficii

    Laptele, folosit pe post de îngrășământ, poate fi folosit în toate stadiile de dezvoltare ale culturii de castraveți întrucât conține o serie de micro și macroelemente necesare și asigură o recoltă bogată.

    De asemenea, trebuie știut că laptele poate fi înlocuit cu zerul, cu precizarea că și zerul are aceleași efecte benefice asupra culturii de castraveți.

    Când se fertilizează castraveții cu îngrășământul pe bază de lapte

    Perioada optimă pentru fertilizarea castraveților cu îngrășământul pe bază de lapte se află în perioade cheie ale culturii.

    Sunt suficiente două fertilizări cu lapte la cultura de castraveți: una la scurt timp după plantarea în grădină și cea de-a doua, înainte sau în timpul înfloririi.

    Ca să intensificați eficiența laptelui și combaterea simultană a bolilor, se adaugă și iod peste soluția cu lapte.

    Cum se obține soluția din lapte folosită ca îngrășământ

    Pentru obținerea îngrășământului cu lapte pentru castraveți, aveți nevoie de doar trei ingrediente:

    Cum se prepară soluția de fertilizare din lapte și iod

    Primul pas constă în amestecarea apei cu laptele și iodul, după care puteți trece la următorul paș, și anume la fertilizare.

    Trebuie precizat că soluția obținută este indicat să fie folosită ca și îngrășământ radicular: 200 ml de soluție pentru răsadurile tinere și 500 ml de soluție pentru tufele dezvoltate.

    Dat fiind că acest îngrășământ este natural, castraveții pot fi consumați fără nicio problemă imediat după cules.


    Te-ar mai putea interesa

    Principalele teme din agricultura ecologică de la nivelul UE, dezbătute la Madrid Cum se produce porumbul siloz bio, baza furajării vacilor de lapte din fermele Silvania Bio Plante capcană și benzi înierbate – mijloace de sporire a gradului de reziliență în culturile ecologice Compost: tipuri, metode de obținere, folosire, beneficii Daniel Buda, europarlamentar: ”Suprafețele cultivate în sistem bio trebuie corelate cu capacitatea de absorbție a pieței!”

    Ultimele știri

    Ministerul Agriculturii: APIA a început plata subvențiilor ANT! Primele sume care intră în conturi Fermierii fotbaliști așteaptă următoarea ediție a Campionatului Național de Fotbal Fertillia Un fermier și-a găsit câinele aproape mort, lovit de hoțul care a intrat în curte și a furat o oaie FGCR a împlinit 30 ani de activitate cu peste 127.000 de garanții acordate Daniel Buda: Cerealele, oleaginoasele, uleiul și mierea din Ucraina – pe lista restricțiilor la import