• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • IMPACT puternic asupra bolilor

    Adrian Radu -

    Anul 2020 a fost un an dificil pentru agricultorii din România, care au avut de înfruntat condiții grele, de la atacul diverșilor dăunători în toamnă (muștele cerealelor, Zabrus tenebrioides, etc), la înghețurile târzii de primăvară și nu în ultimul rând, seceta severă care a afectat aproximativ jumătate din teritoriul țării. Diferențele de temperaturi dintre zi și noapte din primăvara trecută au dus la crearea unor condiții de stres pentru plantele de cultură, iar apoi, seceta care a urmat în mare parte din țară, a redus foarte mult producțiile obținute. Dan Cocoș, administrator SC Smartest Agricultural Traders SRL,  Corbii Mari, județul Dâbovița, a fost însă unul dintre fermierii care a reușit să obțină o producție bună și mai ales de calitate, aplicând produsele de protecția plantelor la momentul potrivit.

    Fermierul din Dâmbovița a folosit fungicidul IMPACT® de la compania FMC pentru culturile sale de grâu și floarea-soarelui. “Am văzut că merge și pe grâu și pe floarea-soarelui. L-am achiziționat și l-am folosit atât la grâu, cât și la floarea-soarelui. Având în vedere faptul că au fost probleme extraordinar de grave în anul 2020, ne-am limitat la aplicarea unui singur tratament cu fungicid la grâu”, a explicat Dan Cocoș.

    Caracteristici IMPACT

    Substanță activă: flutriafol 125 g / l
    Este un fungicid sistemic cu un spectru foarte larg de acțiune
    Are acțiune preventivă și curativă
    Are efect de lungă durată, de până la 6 săptămâni

    Dan Cocoș a folosit fungicidul IMPACT® pentru cultura de cereale în doză de 1 litru la hectar, acesta a acționat repede și eficient, iar grâul nu a prezentat semne de boală. Producția a fost bună, iar masa hectolitrică a ajuns la 80 kg pe hectrolitru.

    Și la floarea-soarelui, efectele fungicidului IMPACT® s-au văzut, bolile au fost ținute sub control până la recoltat.“ Este un produs ieftin, un produs bun, se administrează în doză de 1 l / ha și iși face treaba cu prisosință. Am fost încântați să vedem că produsul Impact, pe care l-am folosit, a avut o perioadă foarte lungă de protecție asupra culturii și chiar nu a fost nevoie să mai folosim un alt tratament. Sunt multumit de rezultatele pe care le-am avut și consider că un singur tratament la grâu cu IMPACT®, în condițiile anului 2020, a fost mai mult decât suficient. O să-l folosim încontinuare.”, a completat Dan Cocoș.

    Pentru mai multe detalii despre fungicidul IMPACT®, accesați site-ul oficial al companiei, www.fmcagro.ro. Tot aici găsiți și datele de contact ale reprezentanților de vânzări FMC, gata să vă ajute cu răspunsuri la toate întrebările pe care le aveți.

    FMC Corporation este o companie de cercetare în agricultură, oferind fermierilor din întreaga lume soluții și produse inovatoare de protecția și nutriția plantelor. Spiritul inovator al companiei americane s-a născut în anul 1883, când fondatorul său, John Bean, crea în California prima mașină de aplicat pesticide. În prezent, FMC continuă să dezvolte proiecte de pionierat pentru utilizatorii din domeniul agriculturii, investind resurse importante în noi substanțe active și formulări, pentru o agricultură sustenabilă și producții ridicate.


    Te-ar mai putea interesa

    Milan Kelo, Cooperativa Fermierul Nădlăcan: Ne-am aprovizionat cu îngrășăminte. Prețurile cresc iar de la 1 august Mic producător de zmeură: ”Irigăm tufele prin picurare, altfel ar fi fructele mici și fără gust” Combinele chinezești de putere mică au intrat pe piața UE. Cu cât le pot cumpăra fermierii

    Ultimele știri

    Fermier, nu ratați Agroforum MASSeeds! Evenimentul are loc joi, pe 31 iulie, la Belciugatele, județul Călărași Tânârul Denis Barbu a început să cultive cartofi și a ales trei soiuri speciale pentru a avea vânzare bună și preț Tăieri la plata subvenției pentru pășunat. De ce au pierdut unii fermieri cei 100 euro/ha