• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • În ce condiții au fost produse primele roșii românești din 2021

    Adrian Radu -

    Roșiile se află zi de zi pe mesele românilor. Până să ajungă acolo, au de parcurs un drum lung, pe care mulți nu-l cunosc. Ce este în spatele unei roșii frumoase, câte eforturi se fac pentru a avea o culoare deosebită și un gust spectaculos, cum este îngrijită cultura – pe toate le aflăm de la Ionuț Radu, un tânăr fermier din Obârșia, județul Olt.

    Ionuț Radu s-a apucat de legumicultură în urmă cu câțiva ani, iar acum în solariile sale se produc cantități impresionante de roșii. Pentru a avea clienți mulțumiți de gustul produselor sale, fermierul oltean respectă tehnologiile recomandate de firmele cu care colaborează. Daymsa este unul din partenerii de seamă ai lui Ionuț, protocolul oferit de reprezentanții companiei ducând an de an la recolte frumoase.

    Primul pas în cultură este însămânțarea. ”Folosesc produsul Raiza Mix, fac o ușoară aplicare peste semințele ce urmează să germineze, pentru că acest produs face miracole în ceea ce înseamnă germinarea, asigură o germinare cât mai uniformă și cât mai rapidă”, a explicat Ionuț Radu. Raiza Mix este un biostimulator care conține aminoacizi liberi, care favorizează dezvoltarea radiculară.

    Următorul pas este aplicarea Naturamin, un alt produs Daymsa. ”Naturamin WSP este un praf solubil în apă, conține 80% aminoacizi liberi și predomină prolina și serina, care sunt acei 2 aminoacizi care intervin în condiții de stres”, a declarat Joaquin Gonzalez, reprezentantul Daymsa în România. Ce mai prevede protocolul dezvoltat de firma cu origini spaniole? După plantare se utilizează Cytoplant și Pleniflor, pentru o legare mai bună, care duce la un număr crescut de inflorescențe, dar și la eliminarea stresului din plantă.

    După legare, Ionuț Radu obișnuiește să intervină în cultura de roșii cu biostimulatori, care au rolul de dezvoltare vegetativă. Are de unde alege. Daymsa oferă, printre altele, produse precum Naturamin Plus, Naturmix L și Terrenova. “Terrenova este o combinație între acizi humici și fulvici proveniți din leonardită, îmbogățiți cu fosfor și potasiu. Efectul principal este acela de a debloca nutrienții care sunt în sol, dar și de a favoriza absorbția nutrienților pe care îi aplicăm în cultură”, a detaliat Joaquin Gonzalez.

    Spre finalul ciclului de producție, Ionuț Radu folosește alte două produse Daymsa: Madurel, când plantele încep să intre în pârgă, și Naturfruit, când fructele trebuie să aibă o coacere cât mai rapidă, uniformă, fără a afecta calitățile organoleptice ale roșiilor. Pe parcursul dezvoltării plantelor, în solariile din Obârșia se mai intervine și cu Naturamin Zn sau Potasiu.

    Odată ajunse la maturitate, roșiile sunt testate, gustate și apoi trimise în piață, acolo unde Ionuț are un ajutor de nădejde. Soția sa le explică tuturor clienților care sunt calitățile roșiilor pe care le vinde. Cumpărătorii sunt anunțați din timp că vor avea parte de roșii bune, pentru că familia Radu este activă pe Facebook.

    Pentru a le confirma încă o dată clienților că produsele oferite sunt sănătoase, Ionuț și soția sa au decis să scoată etichete pe care oricine poate găsi detalii legate de ferma lor. “Este dovada faptului că produsele noastre se pot consuma în deplină siguranță, întrucat ne pot găsi în același loc, în aceeași formulă, același gen de produse zi de zi. Practic, este o alternativă a unui buletin de analiză”, a concluzionat Ionuț Radu.

    Detalii despre toate produsele Daymsa, nu doar despre cele folosite la cultura de tomate, pot fi găsite pe pagina de Facebook Natur Grup Integral SRL, site www.naturgrup.ro.


    Te-ar mai putea interesa

    Socar a început să vândă în România îngrășăminte produse în fabrica proprie din Azerbaidjan Fermierii care își pot vinde oile și mieii direct la târgul de animale Ioan Popa, Transavia, despre problemele din agribusiness: „Degeaba vrem să mâncăm ieftin dacă producem scump”

    Ultimele știri

    Prețul uriaș al roșiilor, explicat de cel mai mare legumicultor din Buzău: ”A fost o iarnă grea” The Sunday Times: Un englez stabilit în România lucrează 10.000 ha și încasează subvenții de 1,8 milioane de euro Cum va fi vremea în aprilie. Graficul ploilor pentru următoarele patru săptămâni