• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • În ce condiții au fost produse primele roșii românești din 2021

  Adrian Radu -

  Roșiile se află zi de zi pe mesele românilor. Până să ajungă acolo, au de parcurs un drum lung, pe care mulți nu-l cunosc. Ce este în spatele unei roșii frumoase, câte eforturi se fac pentru a avea o culoare deosebită și un gust spectaculos, cum este îngrijită cultura – pe toate le aflăm de la Ionuț Radu, un tânăr fermier din Obârșia, județul Olt.

  Ionuț Radu s-a apucat de legumicultură în urmă cu câțiva ani, iar acum în solariile sale se produc cantități impresionante de roșii. Pentru a avea clienți mulțumiți de gustul produselor sale, fermierul oltean respectă tehnologiile recomandate de firmele cu care colaborează. Daymsa este unul din partenerii de seamă ai lui Ionuț, protocolul oferit de reprezentanții companiei ducând an de an la recolte frumoase.

  Primul pas în cultură este însămânțarea. ”Folosesc produsul Raiza Mix, fac o ușoară aplicare peste semințele ce urmează să germineze, pentru că acest produs face miracole în ceea ce înseamnă germinarea, asigură o germinare cât mai uniformă și cât mai rapidă”, a explicat Ionuț Radu. Raiza Mix este un biostimulator care conține aminoacizi liberi, care favorizează dezvoltarea radiculară.

  Următorul pas este aplicarea Naturamin, un alt produs Daymsa. ”Naturamin WSP este un praf solubil în apă, conține 80% aminoacizi liberi și predomină prolina și serina, care sunt acei 2 aminoacizi care intervin în condiții de stres”, a declarat Joaquin Gonzalez, reprezentantul Daymsa în România. Ce mai prevede protocolul dezvoltat de firma cu origini spaniole? După plantare se utilizează Cytoplant și Pleniflor, pentru o legare mai bună, care duce la un număr crescut de inflorescențe, dar și la eliminarea stresului din plantă.

  După legare, Ionuț Radu obișnuiește să intervină în cultura de roșii cu biostimulatori, care au rolul de dezvoltare vegetativă. Are de unde alege. Daymsa oferă, printre altele, produse precum Naturamin Plus, Naturmix L și Terrenova. “Terrenova este o combinație între acizi humici și fulvici proveniți din leonardită, îmbogățiți cu fosfor și potasiu. Efectul principal este acela de a debloca nutrienții care sunt în sol, dar și de a favoriza absorbția nutrienților pe care îi aplicăm în cultură”, a detaliat Joaquin Gonzalez.

  Spre finalul ciclului de producție, Ionuț Radu folosește alte două produse Daymsa: Madurel, când plantele încep să intre în pârgă, și Naturfruit, când fructele trebuie să aibă o coacere cât mai rapidă, uniformă, fără a afecta calitățile organoleptice ale roșiilor. Pe parcursul dezvoltării plantelor, în solariile din Obârșia se mai intervine și cu Naturamin Zn sau Potasiu.

  Odată ajunse la maturitate, roșiile sunt testate, gustate și apoi trimise în piață, acolo unde Ionuț are un ajutor de nădejde. Soția sa le explică tuturor clienților care sunt calitățile roșiilor pe care le vinde. Cumpărătorii sunt anunțați din timp că vor avea parte de roșii bune, pentru că familia Radu este activă pe Facebook.

  Pentru a le confirma încă o dată clienților că produsele oferite sunt sănătoase, Ionuț și soția sa au decis să scoată etichete pe care oricine poate găsi detalii legate de ferma lor. “Este dovada faptului că produsele noastre se pot consuma în deplină siguranță, întrucat ne pot găsi în același loc, în aceeași formulă, același gen de produse zi de zi. Practic, este o alternativă a unui buletin de analiză”, a concluzionat Ionuț Radu.

  Detalii despre toate produsele Daymsa, nu doar despre cele folosite la cultura de tomate, pot fi găsite pe pagina de Facebook Natur Grup Integral SRL, site www.naturgrup.ro.


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  TYTANIT, un biostimulator cu rol activ în stimularea polenizării și fructificării Anunțul de astăzi al APIA privind stadiul subvențiilor din acest an Primarul care a inventat noi reguli ca să nu dea fermierilor adeverințe APIA pentru subvenții

  Ultimele știri

  Firme fantomă pentru vânzarea de cereale. Percheziții în județele Constanța și Călărași! Surse: Liberalii dau vina pe Oros că a pierdut banii pentru irigații, prin PNRR! Subvenții APIA 2021: Cereri de plată depuse pentru 9.823.979 hectare