• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Mielul românesc – apreciat de Paște. Flori Mînzat: ”Am dat toți mieii pe care i-am avut programați”

    Ramona Dascălu -

    Mielul românesc este la mare căutare anul acesta de Paște. Ciobănița Flori Mînzat, din județul Timiș, a vândut deja toți mieii pe care îi avea programați pentru perioada Sărbătorilor Pascale. Acesta ne-a declarat că dacă ar mai fi avut un cârd de miei sigur s-ar mai fi vândut și aceia.

    Ultimele comenzi pentru mieii de Paște le-a luat astăzi de dimineață, a dezvăluit pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO doamna-oier din Timiș.

    ”La noi a mers bine anul acesta, nu am făcut față la câte comenzi am avut. Am dat toți mieii pe care i-am avut programați pentru Paște. Deja nu mai luăm comenzi, astăzi de dimineață am luat ultimele comenzi, pentru că nu mai avem marfă și nici nu mai putem, sunt și oamenii obosiți. Am avut punct de sacrificare autorizat sanitar-veterinar lângă Timișoara, în Chișoda, și direct de acolo am dat mieii. Autorizația temporară o avem de pe data de 21 aprilie și este valabilă până pe 1 mai, adică până mâine și vă spun, dacă mai avem un cârd de miei, îi mai vindeam și pe ăia”, ne-a declarat aceasta.

    Kilogramul de carne de miel l-a vândut cu 28 de lei

    Crescătoarea Flori Mînzat ne-a mai spus că mieii pe care i-a vândut pe bază de listă, adică majoritatea, i-a dat cu 28 de lei kilogramul, iar pe cei pe care i-a vândut la liber, fără programare, i-a dat cu 30 de lei pe kilogram.

    ”Aproape tot ce am avut, am dat numai pe bază de listă, atât miei, cât și brânză. Noi am dat kilogramul de carne de miei, în carcasă, cu 28 de lei pentru cei care s-au înscris pe listă și cu 30 de lei pentru cei care au venit să ia așa la liber.Avem clienți care au cumpărat miel an de an de la noi, și de la an la an numărul lor a crescut pentru că dacă ei au fost mulțumiți de calitatea cărnii, au spus mai departe și altora și tot așa. Noi vindem miei aici în zona noastră de 28 de ani, deci aproape toată lumea a auzit de noi și majoritatea clienților pe care îi avem sunt din Timișoara”, a arătat Flori Mînzat, crescătoare de oi din județul Timiș, pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO. 


    Te-ar mai putea interesa

    Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire

    Ultimele știri

    Ministrul Agriculturii din Ucraina a demisionat din cauza acuzațiilor de corupție Comerțul agroalimentar al UE – creștere pozitivă. Excedent comercial de 5 miliarde de euro Polițiștii au prins trei hoți de vaci. Animalele furate au fost returnate fermierului