• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Asociația Forța Fermierilor apel către liderii partidelor: ”Sprijiniți fermierii care au nevoie de adeverința APIA de la primării”

    Ramona Dascălu -

    Asociația Forța Fermierilor (AFF) face un apel către președinții partidelor politice, solicitându-le acestora să se implice activ în sprijinirea fermierilor români în ceea ce privește obținerea adeverințelor APIA. Solicitarea AFF vine în contextul în care există semnale din teritoriu că unii primari nu-și fac treaba și îi întârzie pe fermieri cu eliberarea adeverințelor APIA.

    Astfel, potrivit unui comunicat remis Agrointeligența – AGROINTEL.RO, Asociația Forța Fermierilor face un apel către Ludovic Orban, președinte PNL, Marcel Ciolacu, președinte PSD, Dan Barna, copreședinte USR-PLUS, Dacian Cioloș, copreședinte USR-PLUS, Kelemen Hunor, președinte UDMR și Cristian Diaconescu, președinte PMP, pentru o implicare activă în sprijinirea fermierilor români pentru depunerea cu succes a cererilor unice de plată pentru subvențiile europene.

    Asociația Forța Fermierilor consideră că este nevoie de un mesaj ferm din partea tuturor liderilor politici către primarii din partidele respective pentru a-i sprijini total și necondiționat pe agricultorii care au nevoie de adeverințele APIA de la primărie. Fără această adeverință eliberată de primar, fermierul nu își poate depune cererea unică de plată. Termenul-limită pentru depunerea acestui document la centrele județene APIA este 17 mai 2021, fără penalizări.

    „Avem semnale din teritoriu că sunt primari care nu își fac treaba și îi întârzie pe fermieri cu eliberarea adeverințelor APIA. Se invocă tot felul de motive birocratice, iar agricultorii riscă să nu își poată depune la timp cererea unică de plată. Această situație este inadmisibilă. Le-am solicitat membrilor noștri să ne comunice, în fiecare județ, lista primarilor care le fac probleme fermierilor. O vom face publică cât de curând și, de asemenea, o vom trimite și liderilor politici de la nivel central. Într-un an în care fermierul român este lovit din toate părțile, asta mai lipsește: un primar ticălos să îi blocheze și subvențiile europene. Domnilor președinți de partide din România, indiferent că sunteți la Putere sau în Opoziție, vă rugăm frumos să vă implicați direct în rezolvarea acestei probleme și să le transmiteți un mesaj clar primarilor dumneavoastră: Sprijin total pentru fermierul român, fără tertipuri și fără șmecherii!”, a spus Vlad Macovei, președintele Asociației Forța Fermierilor.

    AFF reamintește opiniei publice că adeverința cu datele înscrise în Registrul Agricol reprezintă un document obligatoriu la cererea unică de plată pentru subvențiile agricole. Conform Legii nr. 288/9.12.2020, începând campania de cereri 2021, adeverința este transmisă de către Primării direct către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Emiterea și transmiterea adeverinței nu poate fi condiționată în niciun fel de către autoritățile locale.

    Asociația Forța Fermierilor, acționând sub sloganul „Agricultura în ofensivă”, este cea mai dinamică organizație profesională din sectorul agroalimentar, care nu acceptă jumătățile de măsură în reprezentarea intereselor legitime ale membrilor săi. Asociația Forța Fermierilor se luptă pentru apărarea drepturilor agricultorilor români de toate tipurile, indiferent de mărimea fermei, de domeniul de activitate și de regiune geografică.


    Te-ar mai putea interesa

    Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple

    Ultimele știri

    MARSAT vine în sprijinul micilor fermieri care vor să își cumpere utilaje cu fonduri europene! Parlamentul European a votat simplificarea PAC cu flexibilitate pentru condițiile de mediu Stațiunea Dancu, ”pepinieră” de vaci campioane. Producția medie de lapte în ferma ”de stat”