• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Innvigo AGRO își extinde portofoliul în pomicultură prin lansarea fungicidului ASTRON 350 SL

    Roxana Dobre -

    Suprafețele ocupate de pomicultură au un trend ascendent în ultimii ani în România datorită susținerii prin programele de înființare de noi plantații sau reconversia suprafețelor îmbătrânite. Astfel conform statisticilor din domeniu, speciile dominante în pomicultură sunt mărul cu peste 57.000ha, prunul 60.000 ha, cireș și vișin 7.000 de hectare, păr 4.500 ha, restul speciilor cais, piersic, nuc, alun sau arbuști și căpșun ocupând suprafețe mai mici.

    Majoritatea plantațiilor pomicole au vârstă de peste 15-20 de ani și sunt cultivate în sistem clasic sau semi-intensiv. Plantațiile pomicole intensive și superintensive au fost introduse în producție în ultimi 5-10 ani acestea fiind caracterizate prin densități mari de pomi la hectar, cu distanțe mici de plantare între rânduri și plante pe rând ajungând la 1400-1600 pomi per hectar. În funcție de destinația culturii, desfacerea prin vânzarea de fructe proaspete sau industrializare, tehnologiile agricole trebuie să asigure o protecție superioară a plantelor, indiferent de vârsta acestora numărul de plante de cultură pe hectar de la înflorit și până la recoltare, iar în cazul fructelor depozitate pentru păstrare protecția trebuie asigurată până la comercializarea fructelor.

    Compania Innvigo AGRO are în portofoliul său și produse pentru protecția culturilor de măr și păr, care asigură combaterea principalelor boli și dăunători, precum și regulatori de creștere pentru ajustarea creșterii lăstarilor plantei și pentru tratarea fructelor destinate depozitării.

    Fungicide de contact recomandate de Innvigo AGRO

    Pentru combaterea făinării și a rapănului, principalele boli care afectează culturile de măr și păr este disponibilă o gamă diversă de fungicide cu acțiune de contact și sistemică. Fungicidele de contact sunt produse cu acțiune ”multi side” cu substanțe active diferite care folosite în cadrul unui program de tratamente integrat cu aplicări alternative, reduc apariția rezistențelor la agenții patogeni. În cazul unui atac incipient al unei perioade cu precipitații care împiedică aplicarea tratamentelor la acoperire se recomandă amestecul de fungicide de contact dar și folosirea unor adjuvanți pentru prevenirea spălării de către ploi care survin în interval scurt după aplicare 1-2 ore.

    Lekaro 80 WG – fungicid pentru combaterea bolilor la măr

    Fungicid de contact pentru combaterea bolilor din culturile de măr. Lekaro 80 WG este un fungicid condiționat sub formă de granule solubile în apă pentru prepararea unei suspensii de stropit. Substanța activă captan 800 g/l are acțiune de contact cu rol preventiv și curativ pentru protecția împotriva bolilor. Produsul este destinat aplicării cu echipamente autopropulsate sau cu echipamente tractate/purtate pe tractor. Se aplică pentru combaterea bolilor la măr împotriva rapănului mărului (Venturia inaequalis), aplicat în doză per aplicare: 1,9 kg/ha. Produsul se aplică preventiv, la avertizare sau la primele simptome de boală începând cu apariția mugurilor florali (BBCH 55). Se pot efectua 8-10 tratamente în sezon la interval de 7-8 zile. Produsul poate fi utilizat până la fenofaza când fructele ating jumătatea mărimii tipice (BBCH 75). Cantitatea recomandată de apă: 600-700 l/ha.

    Batalion 450 EC – fungicid pentru combaterea rapănului la măr

    Fungicid de contact cu acţiune preventivă şi curativă pentru combaterea rapănului la măr. Batalion 450 EC conţine 450 g/l pirimetanil şi se prezintă sub formă de lichid omogen, de culoare albicioasă, cu miros caracteristic, uşor. Batalion 450 EC este un fungicid care conține 450 g/l pirimetanil și are acţiune de contact, substanța activă aparţine grupului anilinopirimidine. Anilinopirimidinele sunt foarte active împotriva unei game largi de fungi, cu acţiune preventivă şi curativă. Modul de acţiune al pirimetanilului este prin inhibarea biosintezei metioninei şi secreţiei enzimelor hidrolitice necesare procesului de infecţie. Pirmetanilul blochează abilitatea ciupercilor patogene de a degrada ţesuturile vegetale stopând astfel penetrarea şi dezvoltarea bolilor. Deşi modul de acţiune este preventiv şi curativ, cele mai bune rezultate se obţin când produsul se aplică preventiv sau la primele semne de boală.

    Batalion 450 EC pentru combaterea rapănului se aplică în doza de 0,7 l/ha de la începutul înfloririi până la sfârşitul înfloririi (BBCH 55-69). Se pot aplica 3 intervenții anuale la un interval de 7-10 zile în funcție de condițiile climatice ale anului și presiunea de infecție a patogenilor. Volumul de apă: 500 – 750 l/ha. Timp de pauză: 28 zile.

    Astron 350 SE – fungicid contra bolilor la măr și păr

    Fungicid de contact pentru combaterea bolilor din culturile de măr şi păr Astron 350 SE conține ditianon 350 g/l. Substanța activă, ditianon are rol de inhibitor al formării de proteine prin modificarea grupările sulfhidrice din secvenţa de cisteină a proteinelor. Această inhibare proteică previne germinarea și continuarea lanţului germinativ al sporilor. Produsul este destinat aplicării cu echipamente autopropulsate sau cu echipamente tractate/purtate pe tractor. Pentru combaterea rapănului Astron 250 EC la culturile de măr se aplică în doză de 0,9- 1,4 L/ha de la faza de apariție a mugurilor florali până când fructul atinge jumătate din dimensiunea tipică (BBCH 51-75) sau în amestec 0,85 l/ha Astron 350 SE + 0,65 l/ha Batalion 450 SC de la faza de umflare a mugurilor florali până la faza în care fructul atinge dimensiunea de până la 20 mm (BBCH 5272).

    Pentru păr doza de aplicare este 0,9-1,4 l/ha de la faza mugurilor florali până când fructul atinge jumătate din dimensiunea tipică (BBCH 51-75) sau în amestec 0,85 l/ha Astron 350 SE + 0,65 l/ha Batalion 450 SC de la faza de umflare a mugurilor florali până la faza în care fructul atinge dimensiunea de până la 20 mm (BBCH 52-72). Numărul maxim de tratamente: Doză de 1,4 l/ha/ aplicare – 2 aplicări, Doză de 1,0 l/ha/ aplicare – 3 tratamente iar în Doză de 0,9 l/ha/aplicare – 4 aplicări, la un interval de 7-11 zile între tratamente la măr și 7-16 zile la păr. Volumul de apă recomandat: 600 – 1.000 l/ha. Cantitatea de apă trebuie ajustată în funcție de talia pomilor și tipul de cultură și faza de dezvoltare a acestora. Tehnica de stropire recomandată: picături medii.

    Dafne 250 EC – fungicid pentru mai multe culturi

    Fungicid sistemic pentru combaterea bolilor din culturile de cartof, măr, grâu, orz, secară, triticale, sfeclă de zahăr, rapiţă. Dafne 250 EC este un fungicid din clasa triazolilor cu acţiune sistemică, preventivă şi curativă. După tratament substanţa activă pătrunde în plantă şi este distribuită acropetal în toate părţile verzi ale plantei unde blochează dezvoltarea ciupercilor patogene prin inhibarea ciclului biosintezei sterolilor din pereţii celulari. Produsul se utilizează preventiv sau imediat după observarea primelor simptome de boală, conform indicaţiilor din tabel. Produsul combate principalele boli la cultura de măr precum rapănul (Venturia inaequalis) și făinarea (Podosphera leucotricha).

    Recomandările specialiștilor Innvigo AGRO pentru combaterea dăunătorilor

    Combaterea dăunătorilor se face cu insecticidul Delcaps 025 CS (deltametrina), insecticid piretroid pentru combaterea unor dăunători din culturile de rapiţă de toamnă, grâu de toamnă dar și măr în doză de 0,25 l/ha iar pentru regularizarea creșterilor lăstarilor și intensificarea culorii fructelor se recomandă folosire produsului Redicer 510 SL (etefon) în cantitate de 115 ml/100 l apă soluție. Produsul trebuie aplicat de la începutul fazei de maturare a fructelor (BBCH 81), cu 10–12 zile înainte de recoltarea planificată.

    Folosirea unui adjuvant, Silitop care are în componența sa și organo silicon vă poate ajute în o mai bună gestionare a tratamentelor prin creșterea eficienței tratamentelor, protecție împotriva spălării în situația ploilor iminente ce survin la intervale scurte după stropire, reducerea volumul de apă folosit la stropit, o mai bună acoperire a frunzelor tratate în cazul greșelilor de aplicare sau a utilajelor care nu pulverizează uniform. Doză de utilizare este de 0,1 l /300 l apă.

    Pentru fructele destinate păstrării îndelungate și depozitare pe perioada rece se va aplică produsul Applesmart 3,3 VP (metil ciclopropena), regulator de creştere pentru protecţia merelor pe perioada depozitării. Applesmart este un produs regulator de creștere, omologat pentru tratarea fructelor destinate păstrării peste iarnă pentru menținerea calității merelor și care se aplică în depozit după introducerea merelor în celulele de depozitare.

    Innvigo AGRO prin specialiștii companiei oferă fermierilor soluţii complete la costuri corecte pentru toate culturile agricole de cereale, rapiță, porumb, floarea-soarelui, cartof, sfeclă de zahăr, măr produse cu eficacitate dovedită în tehnologii agricole care se pot adaptarea schimbărilor climatice, problemelor specifice din culturile fermei, asigurând fermierilor o bună protecție a plantelor.

    Achiziționând produse Innvigo AGRO, beneficiați de produs gratuit 5 sau 10% în funcție de produs achiziționat pe baza de Voucher 2021– prin programul de marketing care care răsplătește fermierii ce utilizează produsele companiei. Pentru mai multe detalii contactați responsabilii de vânzări Innvigo AGRO.

    Roiban George
    Director Marketing si Dezvoltare
    Innvigo AGRO


    Te-ar mai putea interesa

    Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere

    Ultimele știri

    Pericol acum la rapiță: putregaiul alb al tulpinilor. Soluția de la Bayer: fungicidul Propulse S-a deschis târgul de animale de la Câmpeni cu o bază de achiziții bovine! Ucraina a început oficial negocierile de aderare la UE. Agricultura, prima pe lista discuțiilor