• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Tehnologia SOUFFLET AGRO ROMÂNIA pentru culturi sănătoase și producții profitabile

    Adrian Radu -

    În ultimii ani, a existat o tendință constantă de reducere a utilizării îngrășămintelor minerale. Acest fenomen creează condiții prealabile pentru a spori importanța fertilizării foliare ca alternativă pentru a satisface cererea de nutrienți a plantelor în timpul sezonului de creștere. Interesul pentru această tehnologie de fertilizare a crescut ca urmare a numeroaselor avantaje ale metodelor de aplicare ale substanțelor nutritive foliare, cum ar fi răspunsul rapid și eficient la nevoile plantelor, indiferent de condițiile solului.

    Pentru a răspunde tendințelor din piață și nevoilor fermierilor, SOUFFLET AGRO ROMÂNIA îmbogățește piața fertilizanților foliari prin tehnologia NitroTOP, concepută pentru a rezolva nevoile actuale de azot şi, de asemenea, pentru a planifica nutriţia pe termen lung a plantelor.

    NitroTOP se remarcă printr-o asociere unică de formă ureică şi uree formaldehidă, ceea ce garantează o absorbţie foliară eficientă şi optimizează azotul. Se evită, de asemenea, recristalizarea pe frunze ceea ce duce la reducerea riscurilor de ardere.

    Formula NitroTOP care conţine azot, magneziu şi sulf cu eliberare lentă are capacitatea de a susține reluarea activității vegetative a plantelor în primăvară. la o doză mică (5-10 l/ha), împreună cu primul tratament de protecţie fitosanitară, aplicarea de NitroTOP ajută şi susţine repornirea vegetativă prin aportul rapid de azot utilizabil.

    În plus, oferă suport în formarea proteinei. La cultura de grâu, o aplicare făcută la începutul fazei de înflorire odată cu Fungicidul T3 susţine formarea proteinei, prin creşterea disponibilităţii azotului în nutriţia plantei.

    ”Prin aplicarea produsului NitroTOP, putem contribui la o sporire a parametrului calitativ, și anume acela al proteinei, favorizându-ne practic comercializarea la un preț crescut a producției de grâu”, a explicat Laurențiu Țibulcă – Manager Departament Tehnic Soufflet Agro România.

    În plus, tehnologia NitroTOP susține fotosinteza şi toate procesele fiziologice, oferind suport în formarea calatidului la floarea-soarelui şi a ştiuletelui de porumb. Valoarea economică a fertilizantului NitroTop poate fi sporită prin mixarea acestuia cu fungicidul STARPRO, comercializat, de asemenea, sub egida SOUFFLET AGRO ROMÂNIA.

    STARPRO este un fungicid sistemic activ ce conţine tebuconazol ca substanţă activă. Are o acţiune eficace cu rol preventiv, curativ şi eradicativ, împotriva unei game largi de boli fungice semnificative din punct de vedere economic, pentru boli la rapiţă şi cereale.

    Avantajele tehnologiei STARPRO sunt oferite atât de substanța activă, care îi permite să acționeze ca un fungicid cu spectru larg pentru protecţia cerealelor şi rapiţei, în special împotriva fuzariozei spicului, cât și de formularea inovativă SC, care prin concentrația ridicată permite aplicarea unei cantități mai mici, pe mai multe hectare.

    În cultura de cereale, STARPRO asigură protecția împotriva Fusariozelor și Ruginii spicului, cu efecte secundare împotriva Mucegaiului pulverulent, Petei brune (DTR) și Petei de rynchosporium. În cultura de rapiță își demonstrează eficacitatea prin tratarea Putregaiului Negru, Alternariozei și Putregaiului Cenuşiu.

    Pentru detalii complete accesați site-ul SOUFFLET AGRO ROMÂNIA.


    Te-ar mai putea interesa

    România a scos ”artileria grea” în lupta cu seceta. Județele unde ploaia va fi produsă artificial Seceta bagă combina în lanurile de porumb. Fermierii recoltează mai devreme în acest an Tuta absoluta la tomate. Prevenire, combatere

    Ultimele știri

    Universitatea de Științele Vieții din Timișoara deschide al doilea magazin Akademika Market Premierul Ciolacu: România nu e în pericol în ceea ce priveşte securitatea alimentară. Investițiile în irigații vor continua Condiția ca fermierii afectați de secetă să nu piardă subvenția de 500 euro/hectar