• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Un fermier așteaptă o producție de 10 tone la grâu, după ce a folosit rețeta Aectra

  Adrian Radu -

  Sporul de producție la hectar este printre principalii factori care determină un agricultor să achiziționeze și să folosească un anumit produs. La recoltă, acesta se traduce prin profit și, mai departe, prin investiții în dezvoltarea fermei. Pe acest lucru se bazează și Constantin Mihalache, a cărui societate lucrează 1.750 de hectare.

  SC Agromec Vlad Țepeș SRL, din județul Călărași, are o relație lungă cu Aectra. De aproape 20 de ani se folosesc în fermă produsele companiei și asta pentru că tot timpul și-au arătat calitățile. Este cazul și în acest an, când au fost aplicate la grâu. După o iarnă destul de blândă, s-a ajuns și la momentul ultimului tratament fungic la spic.

  “Concomitent cu produsele pe bază de protioconazol, aplicăm un insecticid de la Aectra, Alfametrin, împotriva afidelor care se află pe frunza-stindard și în spic și, de asemenea, aplicăm NHDelta Calciu și Atonik. Până la aceste produse, am făcut o trecere la începutul lunii mai cu NHDelta Potasiu și Terra-Sorb. Am încercat să aducem un plus de vigoare plantelor, să maximizăm producția, tocmai pentru a șterge, practic, și din datele financiare și din amintirea noastră efectele secetei de anul trecut”, a explicat Constantin Mihalache, acționarul majoritar și administratorul Agromec Vlad Țepeș.

  Care sunt rezultatele deja cunoscute ale aplicării acestor produse? În primul rând, sporul de producție de peste o tonă la hectar. Apoi, greutatea hectolitrică a boabelor și masa o mie de boabe. Toate acestea l-au determinat pe Constantin Mihalache să folosească an de an produsele Aectra.

  ”Dacă mai avem ceva precipitații până la stadiul de lapte-ceară, sperăm la o producție de peste 9,5-10 tone la hectar”, a completat fermierul din județul Călărași.

  Terra-Sorb Complex, NHDelta, Atonik – tripleta câștigătoare

  Nu doar grâul are parte de îngrijirea oferită de substanțele de la Aectra. Și rapița a fost tratată în primăvară, după seceta prelungită din toamnă. “A fost nevoie de stimulatori pe bază de aminoacizi și produsele de la Aectra, pentru a da un randament și o producție ridicate. Am folosit cunoscutele NHDelta Potasiu împreună cu Terra-Sorb Foliar Complex, pe bază de aminoacizi, și la următorul tratament NHDelta Calciu cu Atonik, pentru a stimula fructificarea plantelor de rapiță. Plantele au recuperat foarte bine trecerea peste iarnă, au ieșit din stres, au o dezvoltare incredibilă, sunt plante care depășesc 2 metri înălțime. Avem în jur de 450-500 de silicve pe plantă”, a completat Constantin Mihalache.

  Producția pe care o așteaptă fermierul din Călărași este de 5 tone și jumătate la hectar. Mihalache s-a gândit și la operațiunea de recoltare și a decis să aplice pe silicve produsul Nu-Film P/17, un sticker care asigură o coacere bună și un recoltat fără probleme.

  De acum, Constantin Mihalache nu poate decât să spere că nu vor interveni fenomene meteo extreme, care să producă daune în lanuri. ”La premisele care sunt în acest an, respectiv precipitații foarte bune, niște prețuri foarte bune, atât la cereale, cât și la rapiță, aplicarea produselor va duce fără discuții la producții asigurate în special cu tehnologie Aectra”, a spus Alexandru Păvăloaie, reprezentant Aectra. Toate detaliile referitoare la produsele de protecție oferite de Aectra pot fi găsite pe site-ul oficial, www.aectra.ro.  Te-ar mai putea interesa

  Care sunt cele cinci avantaje ale tratării porumbului cu AMALGEROL ESSENCE? (Partea II) Grow Balance Super Azot 32 – Super-fertilizant bogat în azot de la RWA Raiffeisen Agro România Ionel Arion, președinte Pro Agro: Claudiu Frânc nu știa că semnează și pentru ridicarea plafonului SCZ!

  Ultimele știri

  Brazilia se confruntă cu cea mai mare secetă din ultimii 100 de ani Prețul unui litru de lapte de vacă. Cu cât se vinde laptele direct din fermă Șefa ANM – vești despre cum va fi vremea în următoarele zile