• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Corteva a lansat cea de-a doua ediție a TalentA, programul dedicat femeilor din mediul rural

    Angelica Lefter -

    O nouă oportunitate de învățare în domeniul agriculturii pentru femeile din mediul rural! Programul TalentA lansat pentru prima dată de Compania Corteva Agrscience anul trecut în România, continuă și anul acesta, cu premii substanțiale și posibilitatea de a participa gratuit la cursuri de pregătire în domeniul agricol.

    Cea de-a doua ediție a programului TalentA a fost lansată, astăzi, vineri – 4 iunie 2021, într-o întâlnire a reprezentanților companiei Corteva Agriscience cu jurnaliștii.

    Programul TalentA, ce susține femeile din agricultură, care locuiesc în mediul rural, se adresează doamnelor de toate vârstele, care au deja peste 18 ani, din țara noastră și din Republica Moldova, care doresc să își îmbunătățească cunoștințele.

    Anul trecut au participat 60 de femei, dintre care 4 au fost câștigătoare cu proiectele lor și au primit premiile la final de program TalentA.  Anul acesta sunt așteptate peste 100 de participante, care locuiesc în mediul rural și care activează în agricultură, spun organizatorii.

    Noutatea din acest an o reprezintă premiile pe care Corteva Agriscience le oferă la finalul programului TalentA 2021, pentru femeile care se vor înscrie în concurs cu propriile proiecte, premii care se vor majora fiecare cu 1.000 de dolari, excepție făcând premiul special, care va rămâne la aceeași valoare.

    Jean-Philippe Riffat, Commercial Unit Leader Central Europe Corteva Agriscience

    Ediția din acest an a fost deschisă de Jean-Philippe Riffat, Commercial Unit Leader Central Europe Corteva Agriscience, care, după ce a prezentat rezultatele financiare ale Companiei Corteva, le-a transmis un mesaj de încurajare femeilor participante la TalentA 2021, arătând importanța pe care o au acestea în ferme pe întreg mapamondul.

    ”În comunitatea de fermieri, femeile reprezintă un obiectiv foarte important. Femeile fermiere reduc foametea din lume. Provocările pentru succesul femeilor în agricultură împiedică nu numai femeile, ci și persoanele care au nevoie de ele, familiile lor, comunitățile lor și societățile care depind de ele pentru hrană și nu numai. 43% dintre fermierii din lume sunt femei, dar doar 30% din fermele din Uniunea Europeană sunt administrate de femei. În multe dintre cele mai mari economii agricole din Uniunea Europeană, femeile care gestionează fermele sunt sub media europeană deja scăzută de 30%. La nivel mondial doar 20% dintre administratorii de ferme din lume sunt femei. Dintre 800 de femei chestionate în 5 țări din Europa, 90% sunt mândre că lucrează în agricultură. Cu toate acestea, ele menționează anumite bariere în calea egalității, care sunt mai mari decât media europeană. Spre exemplu 68% raportează o discriminare pe scară largă de gen. Este mai important ca niciodată să identificăm aceste provocări și să înlăturăm obstacolele din calea întregului potențial al femeilor. Primul este să îmbunătățim instruirea și asistența lor pentru tehnologie, să le sprijinm împotriva discriminării (…) TalentA este angajamentul și contribuția Corteva pentru a ajuta la eliminarea bariereor și la realizarea egalității”, a menționat în deschiderea evenimentului Jean-Philippe Riffat, Commercial Unit Leader Central Europe – Corteva.

    Totodată acesta a specificat că programul TalentA există la acest moment în mai multe țări europene: Spania, Italia, Ucraina, Rusia și Portugalia și continuă să fie extins datorită răspunsului extraordinar din partea comunităților agricole.

    La rândul său, Jean Ionescu, Country Leader România și Republica Moldova Corteva Agriscience, a realizat o prezentare a rezultatelor Corteva Agriscience pentru România, în anul 2021 trecând rapid prin prezentarea produselor Corteva Agriscience.

    De asemenea, Jean Ionescu, a ținut să precizeze că o treime dintre angajații companiei Corteva sunt femei, și a accentuat rolul acestora în societate și în orice instituție.

    ”E foarte important pentru dezvoltarea comunităților rurale să venim cu astfel de proiecte. TalentA, știți cu toții, se adresează femeilor, studentelor din mediul rural. Este un program lansat de noi în 2020, eun program care cu singuranță va ajuta mediul rural să se dezvolte mai rapid, pentru că avem o problemă destul de măricică în România. În acest moment mediul rural este departe de ce avem nevoie și un program care contribuie la dezvoltarea lui este TalentA. Credeți în el, înscrieți-vă cu proiecte în acest program, este unul care va câștiga inimile femeilor. În Corteva, aproape o treime în acest moment sunt femei și femeile în orice organizație sunt foarte importante, începând de la familie, care este tot organizație, până la orice companie din domeniul agriculturii. ”

    TalentA 2021: Mod de desfășurare, perioada de derulare și premii

    Programul se derulează în România în 2021, din data de 4 iunie, ziua lansării lui, până la data de 15 octombrie, când vor fi acordate premiile pentru cele mai bune proiecte.

    Maria Cîrjă, Marketing Manager al Companiei Corteva în România și Republica Moldova

    Maria Cîrjă, Marketing Manager al Companiei Corteva în România și Republica Moldova a făcut precizări mai precise a ceea ce se va întâmpla anul acesta în cadrul programului TalentA.

    ”TalentA vine acum în sprijinul femeilor, în primul rând din mediul rural. În România, astăzi, deschidem a doua sesiune, dar TalentA a fost lansată pentru prima dată în 2019 în Spania, împreună cu Federația Asociațiilor femeilor din această țară, iar acest proiect s-a dovedit un mare succes, urmat apoi de implementarea lui în: Ucraina, Portugalia și Rusia.(…)TalentA 2021 se va desfășutra în același tipar ca și anul trecut. De această dată, premiile au fost crescute cu câte 1.000 de dolari la fiecare premiu”, a explicat Maria Cârjă

    Astfel, potrivit prezentării, premiile care se vor acorda vor fi următoarele:

    Etapele Proiectului TalentA:

    Doamnele au la dispoziție o lună pentru înscrierea în programul de învățare, respectiv de la data de 4 iunie până la data de 4 iulie 2021.

    Mai multe informații găsiți pe site-ul: www.corteva.ro.

    TalentA 2021: Cine se poate înscrie

    Programul TalentA vizează femeile implicate în agricultură sau care doresc să-și îmbunătățească cunoștințele în domeniu, preponderent din mediul rural, din România și Republica Moldova.

    Femeile care se înscriu la TalentA nu sunt obligate să participe cu proiectul lor final în concurs.

    Formularul de înscriere online poate fi accesat de pe pagina corteva.ro.

    Condiții de participare:

    Maria Cîrjă, Marketing Manager al Companiei Corteva în România și Republica Moldova a specificat că este un program gratuit de care pot beneficia femeile interesate de agricultură, iar anul acesta pot participa și studentele de la facultățile de Agricultură din țară.

    ”TalentA este un program inovativ de granturi educaționale gratuit pe care noi îl oferim femeilor rurale din țara noastră. Este un sprijin real, spunem noi, care asigură un progres și oportunități pentru femeile care trăiesc la sate, care lucrează în agricultură și care își doresc să dezvolte afaceri în comunitatea lor. Cine poate devenim membru al acestu program? Femeile care se angajează în agricultură, trăesc în mediul rural, indiferent de statut, care doresc să lucreze la proiecte sau să dezvolte proiecte și care își doresc ca afacerea lor mai departe să fie dinamică, competitivă și bineînțeles ă promoveze dezvoltarea comunităților în care trăiesc și muncesc (…) În acest an, studentele la Agricultură se pot înscrie în cadrul programului TalentA”, a specificat Maria Cîrjă, Marketing Manager al Companiei Corteva.

    TalentA 2021: Module de pregătire 

    În acest an se va merge pe același model de agribusiness care va conține cursuri pentru competențe generale de business, a spus Maria Cîrjă, Marketing Manager al Companiei Corteva în România și Republica Moldova.

    Pe de altă parte, anul acesta TalentA vine cu un curs nou pentru doamnele din zootehnie.

    ”Organizarea activităților și afacerilor, Comunicarea în afaceri, Procesul de negociere, Gestionarea situațiilor dificile, Conducerea echipei, Cursuri de afaceri și strategii comerciale, Managementul proiectelor, Financiar pentru antreprenori, Marketing pentru antreprenori, Obținerea finanțărilor îmtr-o afacere. Considerăm că această listă de cursuri este una care va atrage foarte multe doamne din țara noastră care își doresc afaceri în agricultură. Modulul II care va fi modulul de învățare de agribusiness, se va focusa în primul rând pe cultura de rapiță, pe cultura de cereale, cultura de porumb, nutriție animală, acesta este un curs introdus nou pentru doamnele care vin din zona de zootehnie și creșterea animalelor, cultura de floarea-soarelui, cultura de soia, viticultură, cultura de cartof și pkmicultură. Ne adresăm tururor ramurilor din agricultură!”, a mai declarat Maria Cîrjă.

    În etapa a III-a vor fi analizate proiectele care vor intra în competiție. Pe lângă alte criterii, proiectele depuse trebuie să aibă un impact social, să aibă un buget echilibrat și un timp de desfășurare realist.

    TalentA –  Câștigătoarele anului 2020

    Programul TalentA din anul 2020 s-a desfășurat în perioada iulie-octombrie, iar la cursuri au participat 60 de femei. Patru dintre acestea au fost marile câștigătoare ale premiilor puse la dispoziție de Corteva Agriscience prin programul TalentA:

    Câștigătoarele concursului de proiecte TalentA 2020

    Detalii despre programul TalentA din acest an puteți afla de pe site-ul oficial al companiei, www.corteva.ro.


    Te-ar mai putea interesa

    Rabla pentru tractoare – ghid final. Condiții, acte necesare, procedură de înscriere Tractoarele New Holland pe care fermierii le pot cumpăra prin Programul Rabla pentru Tractoare Ajutor de 42.000 de euro/fermă. Banii, direct în conturile fermierilor ca sumă forfetară

    Ultimele știri

    Fragedo, brandul de carne numărul 1 pentru copii: alegerea părinților pentru calitate și siguranță, 6 ani la rând Ucraina: 200.000 de fermieri în armată și terenuri agricole confiscate ANSVSA – 20 de ani de activitate. Adrian Chesnoiu: Autoritatea este esențială pentru sănătatea populației!