• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Agricultură responsabilă și profitabilă cu tehnologiile DAYMSA

    Adrian Radu -

    Cererea de fructe și legume cultivate ecologic crește în fiecare an, dar producțiile din agricultura ecologică sunt în continuare mai mici decât producțiile din agricultura convențională. În plus, agenții patogeni ai plantelor reprezintă o amenințare gravă în producția organică, iar sortimentul de pesticide convenționale este limitat în agricultura ecologică. Comisia Europeană a stabilit reglementări care stabilesc ce tipuri de bioproduse pot fi utilizate în agricultura ecologică. Biopreparate alese în mod corespunzător ar putea fi o soluție la această problemă.

    Aceste formule organice pot fi compuse din microorganisme, hidrolizate de proteine, extracte de alge marine și alte substanțe. Bacteriile, ciupercile și drojdiile sunt utilizate în biocontrolul agenților patogeni ai plantelor și în îmbunătățirea creșterii plantelor prin producerea de substanțe asemănătoare hormonilor și reducerea simptomelor stresului din mediu cauzate de vreme sau factori ai solului, cum ar fi seceta sau disponibilitatea redusă de nutrienți.

    Produsele DAYMSA reprezintă pentru fermieri instrumente promițătoare în abordarea agriculturii ecologice. Biostimulatorii DAYMSA sporesc sănătatea plantelor, vigoarea, creșterea și randamentul, protejându-le în același timp împotriva factorilor de stres abiotici și biotici, inclusiv a agenților patogeni ai plantelor.

    Legumicultorii din localitatea Matca, județul Galați, își demonstrează responsabilitatea față de mediu și consumatori prin utilizarea biostimulatorilor DAYMSA. Fermierul Marin Cristinel utilizează tehnologia DAMYSA în cultura de legume. Rezultatele aplicării unei game variate de biostimulatori din portofoliul companiei a generat premisele unei recolte bogate.

    ”Aici ne aflăm într-o cultură de vinete. După cum putem observa, cultura se prezintă bine, în ciuda tuturor dificultăților pe care le-am întalnit în acest an, au fost zilele foarte fierbinți, nopțile foarte reci și chiar și zilele foarte reci. Dar vedem că cultura se prezintă foarte bine pentru moment. Aici am aplicat produsul Terrenova, deoarece am constatat că au început problemele cu fusarium și, după cum se vede, plantele se comportă foarte bine. La pregătirea solului am folosit produsul Naturcomplet G și, de asemenea, am utilizat foliar produsele Raiza Mix și cu Naturamin WSP. Anul acesta, din cauza factorilor climatici, plantatul a fost amânat cu 2-3 săptămâni, ceea ce a dus la o îmbătrânire a răsadului, dar folosind produsul Raiza Mix la udarea păhăruțelor, am constatat că această problemă nu a fost o dificultate așa mare față de cum ne-am fi așteptat. Deci plantele au avut o continuitate foarte bună”, a explicat agricultorul.

    Rezultatele pozitive au fost confirmate și în cazul producțiilor din solarii. Radu Costache, un alt legumicultor din Matca, abordează grija față de sănătatea solului pe care plantează prin aplicarea acelorași produse DAYMSA.

    ”Anul acesta folosesc produsele Daymsa, pentru că sunt și certificate în agricultura ecologică și trebuie să mai avem grijă și de solul pe care cultivăm. Folosesc orice produs, o luăm de la plantare cu Naturcomplet G, la pregătirea solului. Și, în funcție de fenofaza de creștere și de cerințele plantei, folosim toată gama de produse pe care le are în portofoliu compania Daymsa. Sunt foarte mulțumit de ele, pentru că orice problemă avem într-o cultură, avem adică și un sprijin de nădejde la orice problemă, ca s-o depășim”, a mărturisit fermierul.

    Agricultura responsabilă poate fi profitabilă, iar alimentele ecologice atrag consumatorii atât ca o alegere sănătoasă, cât și etică. Dincolo de bani și etică, practicile de agricultură ecologică duc la numeroase beneficii pentru mediu.

    Detalii despre toate produsele de protecție Daymsa pot fi găsite pe pagina de Facebook Natur Grup Intgral sau pe www.naturgrup.ro.


    Te-ar mai putea interesa

    MADR – anunț oficial despre majorarea subvențiilor APIA și hectarele care intră la plată Adrian Pintea – anunț de ultimă oră despre plata tranșei a doua din subvenția APIA S-a aprobat DUBLAREA subvențiilor pentru micii fermieri!

    Ultimele știri

    Patria Credit IFN – program de credite de până la 240.000 de lei pentru micii fermieri La ITC Seeds chiar găsiți hibridul sau soiul de care aveți nevoie Tăierea porcului fără asomare – pedepsită prin lege. Amenzile sunt uriașe!