• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • România lovită de viscol, vânt puternic și ninsori! Anunțul ANM de ultimă oră!

    Roxana Dobre -

    Viscol și ninsori până marți, 8 februarie. Meteorologii au emis duminică – 6 februarie alerte de informare, cu Cod Galben și Portocaliu, în care sunt anunțate fenomene de intensificări ale vântului, viscol și ninsori moderate cantitativ.

    Iată care sunt mesajele transmise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), intervalele de timp și județele unde se vor produce fenomenele meteo:

    Mesaj 1

    Avertizare Cod Galben

    Interval de valabilitate: 07 februarie, ora 02 – 07 februarie, ora 15
    Fenomene vizate: viscol, ninsori moderate cantitativ

    În intervalul menționat, local în Carpații Orientali și Occidentali, precum și în vestul Carpaților Meridionali vântul va avea intensificări, cu viteze de peste 70…80 km/h, temporar va fi viscol și vizibilitate scăzută. Local ninsorile vor fi moderate cantitativ.

    Avertizare Cod Portocaliu

    Interval de valabilitate: 07 februarie, ora 05 – 07 februarie, ora 10
    Fenomene vizate: viscol puternic

    În intervalul menționat, la altitudini de peste 1700 m, în nordul Carpaților Orientali și în Munții Apuseni vântul va sufla tare, cu rafale de peste 100…120 km/h, va fi viscol puternic, zăpadă troienită și vizibilitate foarte scăzută.

    Județele vizate sunt: Alba, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Caraș-Severin, Hunedoara, Harghita, Maramureș, Mureș, Neamț, Sălaj, Satu Mare, Suceava.

    MESAJ 2

    Cod Galben

    Interval de valabilitate: 07 februarie, ora 18– 08 februarie, ora 20
    Fenomene și zone vizate: viscol în Carpații Meridionali și de Curbură, precum și în Munții Apuseni

    În Carpații Meridionali și de Curbură, precum și în Munții Apuseni vântul va avea intensificări, cu viteze de peste 70…80 km/h, temporar va fi viscol, iar vizibilitatea scăzută. Notă: îndeosebi în zona înaltă, vântul va continua să aibă intensificări până în dimineața zilei de joi (10 februarie).

    Cod Portocaliu

    Interval de valabilitate: 07 februarie, ora 22– 08 februarie, ora 20
    Fenomene și zone vizate: viscol puternic la altitudini de peste 1600 m în Carpații Meridionali și de Curbură

    În intervalul menționat, la altitudini de peste 1600 m în Carpații Meridionali și de Curbură vântul va sufla tare, cu rafale de peste 120…140 km/h, va fi viscol puternic, zăpadă troienită și vizibilitate foarte scăzută.

    Județele vizate sunt: Alba, Argeș, Brașov, Buzău, Cluj, Caraș-Severin, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Prahova, Sibiu, Vâlcea.

    MESAJ 3

    Cod Galben

    Interval de valabilitate: 08 februarie, ora 05– 08 februarie, ora 20
    Fenomene vizate: intensificări ale vântului
    Zone afectate: Dobrogea, estul Munteniei și Moldova

    În intervalul menționat, vântul se va intensifica treptat, la început în Dobrogea și în estul Munteniei, apoi și în Moldova, cu rafale de 55…65 km/h și pe suprafețe restrânse de peste 70 km/h. Notă: intensificări ale vântului vor fi pe alocuri și în restul teritoriului, cu viteze în general de 50…55 km/h, îndeosebi în centru și sud-vest.

    Județele vizate sunt: Bacău, Brăila, Botoșani, Călărași, Constanța, Galați, Ialomița, Iași, Neamț, Suceava, Tulcea, Vrancea, Vaslui.


    Te-ar mai putea interesa

    Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit

    Ultimele știri

    UE intenţionează să îşi majoreze exporturile de alimente în China, în pofida tensiunilor comerciale Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Lista produselor agricole din Ucraina pentru care se pot introduce taxe vamale