• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Daniel Buda, europarlamentar: Transportul animalelor vii va continua!

  Angelica Lefter -

  Anunț important atât pentru fermieri cât și pentru transportatorii de animale vii și comercianți. Va continua transportul animalelor vii în interiorul Uniunii Europene, dar și din U.E către țările terțe!

  În calitate de co-raportor al Grupului Partidului Popular European, europarlamentarul român, Daniel Buda a arătat în cadrul Comisiei de Anchetă privind Protecția Animalelor în Timpul Transportului (ANIT) că există resurse ca transportul animalelor vii să poată fi îmbunătățit astfel încât bunăstarea acestor animale să fie respectată. Informația a fost făcută publică de europarlamentarul român pe pagina sa de Facebook.

  Mesajul europarlamentarului Daniel Buda este redat în continuare de Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

  ”Transportul animalelor vii în interiorul UE și din UE către țările terțe va continua! În cadrul Comisiei de Anchetă privind Protecția Animalelor în Timpul Transportului (ANIT) am prezentat raportul privind „examinarea presupuselor încălcări și cazuri de examinare defectuoasă în aplicarea dreptului Uniunii în ceea ce privește protecția animalelor in timpul transportului în interiorul și in afara UE”, al cărui co-raportor sunt din partea Grupului Partidului Popular European. În urma audierilor lungi, dar extrem de interesante din cadrul comisiei ANIT, am reușit să obținem cele mai relevante informații astfel încât să punem bazele unui raport care va reprezenta un reper important la nivel Uniunii Europene și un punct de referință pentru ceea înseamnă dezvoltarea sectorului zootehnic și bunăstarea animalelor în timpul transportului”, a menționat Daniel Buda.

  Facebook/Daniel Buda

  Pe de altă parte, europarlamentarul român a arătat de ce este atât important acest sector, al comercializării animalelor vii. Totodată a pus accent pe cifrele pozitive ce reies din comerțul cu animale vii atât în interiorul Uniunii Europene cât și în țările terțe, dar și pe locurile de muncă pe care acest sector le creează.

  ”Transportul animalelor vii reprezintă o activitate comercială importantă pentru fermierii europeni. Comerțul intra – UE cu animale vii a fost de 8,6 miliarde de euro in 2018, iar valoarea comerțului cu țările terțe a fost de aproximativ 3 miliarde de euro, implicând actori din toate domeniile economice. Mai mult decât atât, această activitate oferă aproximativ 60.000 de locuri de muncă directe și 300.000 de locuri de muncă indirecte, în special în zonele rurale”, a punctat Daniel Buda.

  Europarlamentarul a opinat că într-o eră a digitalizării, trebuie să existe soluții care să contribuie la bunăstarea animalelor în timpul transportului, un act care poate fi îmbunătățit astfel încât animalele să nu sufere.

  ”Trăim într-o eră a digitalizării, iar noile tehnologii pot să contribuie semnificativ la bunăstarea animalelor vii în timpul transportului atât prin monitorizarea, cât și prin controlarea temperaturii interioare a vehiculelor. Trebuie să punem accent pe îmbunătățirea mijloacelor de transport și vreau să precizez că avem resursele financiare necesare pentru a sprijini calitatea transportului, astfel încât animalele să nu sufere”, a adăugat oficialul român.

  În final, Daniel Buda a reiterat importanța menținerii transportului de animale vii, pentru ca țările din Uniunea Europeană să poată satisface nevoile alimentare ale țărilor Arabe

  ”Sunt necesare soluții eficiente și concrete pentru a putea gestiona presiunea exercitată asupra transportului de animale vii, fără a crea sarcini suplimentare și costuri ridicate. Este important ca cererea de animale vii, în special, din partea țărilor Arabe, să poată fi satisfăcută de țările Uniunii Europene”, și-a încheiat expunerea europarlamentarul Daniel Buda.


  Te-ar mai putea interesa

  Avans APIA 2021: Cuantumul primei tranșe de bani pe care o încasează fermierii din subvenție! Crescător de animale: Medicii veterinari percep fermierilor taxe pentru servicii gratuite prin lege! Perspective pe piața cărnii: Consumul de carne de oaie va rămâne constant, va crește cel de carne de pasăre și va scădea cel de vită

  Ultimele știri

  Alertă ANM! Vijelii puternice de peste 80…100 km/h și ploi peste 60 l/mp! Județele afectate! Subvenții APIA 2021: Din cauză că 16 octombrie ”pică” sâmbăta, plata avansului – amânată cu 2 zile! Roșiile fermierului Puiu Ilisei, refuzate de un mare supermarket: ”Când vine marfă din afară, nu mai au loc legumele românești”