• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Tărâmul fermierilor de mâine. Un nou proiect media marca Syngenta. Mihai și Dan Rezeanu, protagoniștii primului episod

  Adrian Radu -

  Tehnologia, inovația și sustenabilitatea merg mână în mână în aproape orice industrie. În agricultură, fermierii de mâine apelează la inovație pentru a-și eficientiza productivitatea, înglobează sisteme digitale în pas cu ziua de mâine și acționează responsabil pentru că știu că pământul lăsat de înaintașii lor reprezintă moștenirea generației viitoare și ca orice bun gospodar, se implică activ în sprijinul comunităților locale. Acesta este Tărâmul fermierilor de mâine unde Syngenta și grupul Agrointeligența-BT Video construiesc un nou proiect media cinematografic, care va aduce în prim-plan fermierii moderni, responsabili și implicați social.

  Pandemia globală a mărit puțin viteza către o lume în care ne aflam deja, dar pe care nu o percepeam complet: lumea de astăzi, a digitalizării. Syngenta este o companie care are încredere deplină în procesul de inovație, în știință. Ferme mici, mijlocii și mari – toate sunt angrenate într-un proces de creștere și dezvoltare tehnologică prin aplicații digitale și instrumente de precizie.

  Tărâmul fermierilor de mâine există deja! Prin acest proiect media produs de Syngenta și prin colaborarea cu Agrointeligenta-BT Video, vom arăta cum agricultorii gândesc, acționează, tânjesc și folosesc dimensiunea lumii digitale și inovația în fermele lor. Indiferent de vârsta lor, cei mai mulți fermieri folosesc deja tehnologia digitală. Atât instrumentele digitale, cât și suportul comunicării din spate devin parte a moștenirii lor. Parte a ceea ce lasă noii generații, într-un mod sustenabil.

  Utilizarea tehnologiilor digitale este din ce în ce mai importantă pentru fermieri, pentru a-i sprijinii să aplice soluții sustenabile la provocările actuale și viitoare. De fapt, întreaga Europă urmărește digitalizarea sectorului agricol. Indiferent de nișă, de locul unde sunt amplasate și de dimensiuni, obiectivele sunt aceleași, modelele de afaceri trebuie adaptate domeniului digital.

  Într-un an agricol greu, cu provocări și din partea vremii, dar și din partea unei lumi paralizate de pandemie, fermele digitalizate au fost cele care au putut lua mai ușor și repede decizii legate de planul de semănat, de tratament, de intervenții în caz de dăunători, totul pe baza informaţiilor din hărţile satelitare. Fermierii au putut controla mai bine culturile. Au fost cu un pas înaintea…vremurilor. Agricultura digitală integrează o serie lungă de informaţii într-un sistem computerizat, care ajută fermierul să ia cele mai bune decizii. Agricultura de precizie, prin digitalizare, oferă beneficii și mediului, prin gestionarea mai rațională și precisă a resurselor, oferind soluții la cele mai presante provocări a fermierului de azi și de mâine – clima și mediu. Sustenabilitatea înseamnă inovație și responsabilitate, față de producție, mediu și societate.

  Povestea fraților Mihai și Dan Rezeanu se învârte între aceste coordonate. Timp de 20 de ani, au construit împreună o fermă ajunsă acum la 2.400 de hectare, în județele Teleorman și Olt. Au preluat afacerea de la părinți și au făcut totul pentru a deveni un etalon, nu doar pentru fermierii din zonă, ci pentru toți agricultorii din România.

  Ce are special ferma celor doi frați? Modul de gestionare a tuturor activităților este modern, tehnologiile de ultimă oră găsindu-și locul aici. Pentru frații Rezeanu, răspunsul la multe dintre provocările de astăzi se regăsesc în știință și tehnologie. Fermierul de mâine utilizează tehnologia pentru a-și ușura munca, pentru a scădea costurile și pentru a crește profitul, în final.

  Frații Rezeanu nu au uitat însă să dea înapoi comunității care le-a dat totul. Bursele acordate elevilor performanți, donațiile și ajutorul oferit medicilor care s-au luptat cu provocările ultimilor doi ani, implicarea în renovarea lăcașurilor de cult au conturat imaginea unor oameni speciali, implicați social, care vor să devină exemple pentru cei pentru care ziua de mâine înseamnă agricultură.

  Tărâmul fermierilor de mâine va spune poveștile unor fermieri care merg în același pas cu lumea și evoluția ei. 10 fermieri care îmbrățisează inovația și sustenabilitatea își vor spune povestea într-o serie de clipuri care vor expune felul în care agricultura performantă, inovatoare și sustenabilă este a viitoarelor generații… a fermierilor de mâine!


  Te-ar mai putea interesa

  Avans APIA 2021: Cuantumul primei tranșe de bani pe care o încasează fermierii din subvenție! Crescător de animale: Medicii veterinari percep fermierilor taxe pentru servicii gratuite prin lege! Perspective pe piața cărnii: Consumul de carne de oaie va rămâne constant, va crește cel de carne de pasăre și va scădea cel de vită

  Ultimele știri

  Alertă ANM! Vijelii puternice de peste 80…100 km/h și ploi peste 60 l/mp! Județele afectate! Subvenții APIA 2021: Din cauză că 16 octombrie ”pică” sâmbăta, plata avansului – amânată cu 2 zile! Roșiile fermierului Puiu Ilisei, refuzate de un mare supermarket: ”Când vine marfă din afară, nu mai au loc legumele românești”