Comerţ alimentar

Alex Jurconi – Federația PRO AGRO, despre reducerea TVA la carne: ”Vom sprijini un astfel de proiect legislativ cu toată energia și priceperea”

Vestea că inițierea unui proiect de lege privind reducerea TVA la carne a fost discutată astăzi, în cadrul comisiilor reunite de agricultură de la Senat și Camera Deputaților, a fost primită cu entuziasm în sectorul agricol. Alex Jurconi, președintele Federației Naționale PRO AGRO, se declară încrezător în lansele acestei măsuri dea intra în vigoare în jumătatea acestui an, mai ales dezbaterea pe această temă a avut loc într-un cadru formal, chiar la audierea ministrului Daniel Constantin pentru un mandat în Guvernul Ponta III.

”În numele FederațieiPRo AGRO, dar și al meu personal, salut intenția unui număr semnificativ de politicieni din Parlament dar și din Executiv de a demara un proces de consultare și legiferare care să conducă la reducerea TVA la carne și produse din carne. Efectele pozitive ale reducerii TVA la carne și produse din carne vor fi resimțite atît de populație, care va avea acces la produse alimentare mai ieftine, cît și de mediul de afaceri, care vor scăpa de concurența neloială indusă de evazioniști și vor avea mai mulți bani pentru investiții în calitate și locuri de muncă. De asemenea, bugetul de stat va avea numai de cîștigat din această măsură care va însemna taxe colectate de la mai mulți jucători din piață.

Mulțumesc premierului Victor Ponta, ministrului Daniel Constantin, deputatului Liviu Harbuz, deputatului George Scarlat, precum și tuturor celorlalți membri ai Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților și Senat pentru că se gîndesc serios la această măsură extrem de benefică pentru fiecare român, reducerea TVA la carne și produse din carne, și pentru că au inițiat un proces legislativ pe care îl vom sprijini cu toată energia și priceperea”, a declarat Alex Jurconi.

Implicare activă

Președintele Federației Naționale PRO AGRO consideră că profesioniștii din sectorul cărnii trebuie să se implice activ în acest demers. ”Suntem la începutul drumului. Este nevoie de o campanie de comunicare care să se adreseze în primul rând consumatorilor, dar și decidenților politici. Este nevoie de un efort susținut din partea tuturor profesioniștilor în domeniu, care să creeze o masă critică necesară pentru ca această inițiativă să devină realitate, sperăm în a doua jumătate a acestui an”, a explicat Jurconi.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!