• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Joaquin Gonzalez, Daymsa: Noi publicăm aminograma produselor. Prolina și serina – aminoacizii necesari plantelor în condiții de stres

    Angelica Lefter -

    Nu este suficient la un produs să fie comercializat ca având aminoacizi, ci trebuie ca acești aminoacizi să fie precizați, cunoscuți, dar și să fie aminoacizi liberi, pe care planta îi poate folosi. Sunt recomandările pe care fermierii le-au primit din partea Joaquin Gonzalez, cel care a adus în România, în 2012, produsele companiei Daymsa.

    ”Acum 2-3-4 ani, când vorbeam despre aminoacizi nimeni nu întreba dacă sunt liberi sau nu. Toată lumea vorbea de aminoacizi în general. De 2-3 ani deja ne punem problema, sunt liberi, nu sunt liberi. Aminoacizii complecși și peptidele nu sunt absorbite de plantă în primă instanță, sunt doar acele elemente libere. Deocamdată nu ne punem problema, știm că sunt liberi, noi avem cu 80%, alți au cu 50%, cu 30%…nu contează, nu ne punem problema de care aminoacizi conține. Care sunt acei aminoacizi? Fiecare aminoacid în plantă are un rol diferit. Când vorbim de fitotoxicitate, când vorbim de stres, cele mai importante sunt prolina și serina. Unii au spus că sunt neesențiale, că sunt ieftine…Da, sunt neesențiale! Neesențiale ce înseamnă, că nu are planta nevoie de ele? Nu, neesențiale înseamnă că planta o poate fabrica, dar sunt momente în care planta nu o fabrică, nu suficient”, a explicat Gonzales în cadrul Congresului Fondurilor Europene pentru Fermieri, eveniment organizat de Asociația Forța Fermierilor pe 30 iunie, la JW Mariott, la București.

    ”Eu vă recomand ca de fiecare dată când cineva vă oferă un produs pe bază de aminoacizi, prima întrebare să fie câți sunt liberi și a doua întrebare este legată de aminogramă – ce aminoacizi îmi dai pentru că eu trebuie să știu pentru ce îi voi folosi, vreau să știu la ce îi voi aplica. Daymsa peste tot publică aminograma, la toate produsele pe care le are și ne arată ce predomină în combinație de aminoacizi, sunt prolina și serina. Continuă cu 17 aminoacizi, din care prolină și serină, căci sunt cele care ne trebuie pentru condiții de stres”, a mai spus Gonzales.

    ”Am dat niște exemple, că mi s-a zis că sunt exemple de pliante, că nu specialist, bine. Cei care sunteți agricultori, cei care ați folosit Imazamox la floarea-soarelui…de ce îngălbenește floarea-soarelui când aplicăm imazamox? E simplu, când aplicăm imazamox la o floarea-soarelui care este rezistent la acest erbicid, provoacă un stres la care această plantă trebuie să producă prolină și serină, să treacă peste acest stres. Atunci, tot timpul, că pot să fie 5 zile, 10 zile, depinde de condițiile meteo, depinde de vreme, da, își revine, dar timpul acela în care planta nu a făcut decât să producă serină și prolină să-și recupereze din stresul acela, sunt kilograme mai puține la recoltat”, a explicat Gonzales.

    Naturamin, un produs solid cu o super-solubilitate

    Produsul Daymsa despre care reprezentantul a vorbit cel mai mult în cadrul prezentării sale a fost Naturamin WSP, produs certificat bio și care se comercializează pentru agricultura ecologică inclusiv în pentru Japonia, Statele Unite și în Europa. Fiind un produs în stare solidă, fermierii au rezerve în a-l folosi, având teama că le înfundă duzele. Astfel, Joaquin Gonzalez a făcut în direct un test al solubilității produsului.

    ”Voi vorbi doar de un produs, nu mă voi extinde. Naturamin WSP este un complex de aminoacizi cu 80% aminoacizi liberi, dar în formă solidă și se dizolvă în apă. Când mai vorbim la un fermier de un produs solid, primul lucru zice: vine acesta și îmi înfundă toate duzele. Atunci vom face un mic test de solubilitate să vedeți cum se dizolvă, cum se topește. (…) Acesta este Naturamin, turnăm câteva grame într-un pahar cu apă, cam 5 grame în 100 de ml maxim, doza cu care vom lucra în mod normal este de 1-2 grame/litru. Aici avem o concentrație cam de 25 de ori mai mare, fără să intervenim deloc vedem cum se topește. (…) Cum ați văzut, produsul s-a topit perfect, nu a rămas niciun fel de reziduu, cum am spus produsul este bio. La o prezentare făcută la un mare fermier, a sărit o firmă concurentă și a spus: măi, bio, bio, bio, nu ai curaj să-l bei? Am zis, nu știu daca am, curaj să-l beau (ia o gură), dar e bio și e și bun! Am băut produsul, știu din ce e făcut, iar din ce e făcut nu mă poate deranja cu nimic. Mai mult, îmi întărește imunitatea. Nu știu că dacă din cauză că am băut Naturamin sau că am avut noroc, dar eu nu am făcut Covid-19”, a spus, zâmbind, reprezentantul Daymsa în România.

    Pentru a dovedi că produsul este natural, reprezentantul Daymsa a arătat că nu se teme să bea soluția de Naturamin

    Un alt exemplu dat de Joaquin Gonzalez a fost cel al tomatelor produse de tânărul fermier Ionuț Radu, prezent cu roșiile sale la eveniment. Reprezentantul Daymsa, care este partener al micului producător de legume, a arătat că are încredere maximă în produsele fermierilor care aplică tehnologiile recomandate de Daymsa. Tot în direct, Gonzales a mușcat din roșia românească, apreciindu-i calitățile.

    Chiar dacă produsele Daymsa sunt recomandate și fermierilor bio, producțiile obținute sunt excelente. Reprezentantul a exemplificat rezultatele oferite în testările cu diferite stațiuni, dar și mărturiile fermierilor care obțin și 4,5 tone la hectar la rapiță, folosind tehnologia Daymsa.

    Mai multe informații despre produsele companiei Daymsa accesați www.naturgrup.ro și pe paginile de Facebook: Aminoacizi Liberi și Natur Grup Integral SRL. Pentru a luat legătura cu reprezentanții Daymsa, sunați la telefon: 0745 643 165


    Te-ar mai putea interesa

    Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești Preț de vânzare la ovine. Cât costă o oaie la intrarea în iarnă Subvenții APIA 2024. Fermierii care au intrat până astăzi la plata celei de-a doua tranșe

    Ultimele știri

    Patria Credit IFN – program de credite de până la 240.000 de lei pentru micii fermieri La ITC Seeds chiar găsiți hibridul sau soiul de care aveți nevoie Tăierea porcului fără asomare – pedepsită prin lege. Amenzile sunt uriașe!