• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • SUA: Ajutoare de 150 de milioane de dolari pentru micii procesatori de carne

    agrointeligenta.ro -

    Departamentul pentru Agricultură al Statelor Unite (USDA) a anunțat că o sumă de 150 de milioane de dolari va fi direcționată ca sprijin pentru micile instalațiile de procesare a cărnii și a păsărilor de curte, pentru a le ajuta să facă față crizei Covid-19.

    Alocarea face parte din planul USDA privind investiții semnificative menite să extindă capacitatea de prelucrare și a crește competitivitatea pe piața de procesare a cărnii și a păsărilor, pentru a face piețele agricole mai accesibile, corecte, competitive și reziliente pentru fermierii americani.

    Acesta este unul dintre câțiva pași cheie pe care USDA îi va face pentru a crește competitivitatea pe piețele agricole, ca urmare a Ordinului executiv al președintelui Joe Biden săptămâna aceasta privind promovarea concurenței.

    USDA American Rescue Plan

    USDA și-a anunțat intenția de a investi 500 de milioane de dolari în fondurile American Rescue Plan pentru a extinde capacitatea de procesare a cărnii și a păsărilor, astfel încât fermierii, fermierii și consumatorii să aibă mai multe opțiuni pe piață.

    Departamentul a anunțat, de asemenea, peste 150 de milioane de dolari pentru instalațiile de procesare mici și foarte mici existente, pentru a le ajuta să treacă peste pandemie, să concureze pe piață și să obțină sprijinul de care au nevoie pentru a ajunge la cât mai mulți clienți.

    USDA a declarat că responsabilizează și ambalatorii de carne, revitalizând Legea privind ambalatorii și stocurile, emițând noi reguli privind etichetele „Produs în SUA” și dezvoltând planuri de extindere a accesului fermierilor la noi piețe, potrivit publicației irlandeze agriland.ie.

    „Pandemia Covid-19 a dus la întreruperi masive atât pentru cultivatori, cât și pentru lucrătorii alimentari și pentru consumatori. A expus un sistem alimentar rigid, consolidat și fragil. Între timp, cei care cultivă, procesează și pregătesc mâncarea noastră câștigă mai puțin în fiecare an într-un sistem care recompensează dimensiunea peste toate celelalte. Pentru a transfera echilibrul puterii înapoi către oameni, USDA va investi în construirea unor piețe mai bune, mai bune și mai echitabile atât pentru producători, cât și pentru consumatori”, a declarat Secretarul de stat pentru agricultură, Tom Vilsack.

    ”Teren de joc” egal pentru toți procesatorii de carne

    USDA a declarat că investițiile în extinderea capacității de procesare a cărnii, împreună cu revizuirea Legii privind ambalatorii și stocurile, vor începe să conceapă condițiile de concurență pentru fermieri și fermieri.

    „Aceasta este o oportunitate o dată la o generație de a transforma sistemul alimentar, astfel încât să fie mai rezistent la șocuri, să ofere o valoare mai mare cultivatorilor și lucrătorilor și să aducă și consumatorilor o paletă accesibilă de alimente sănătoase, produse și obținute local și regional de către fermieri și procesatori”, a adăugat Vilsack.

    Anunțul USDA face parte din angajamentul administrației Biden-Harris de a lupta împotriva monopolizării și de a promova concurența în întreaga economie. În lunile următoare, USDA a declarat că va lua măsuri suplimentare pentru a promova concurența și va face o serie de investiții suplimentare în cadrul „Inițiativei Build Back Better”, axată pe construirea unui sistem alimentar mai bun.

    Monopol în sectorul alimentar

    USDA a anunțat că din cauza concentrării capacității de procesare a cărnii la nivelul unui număr mic de companii, în criza pandemică s-au creat blocaje în lanțul de aprovizionare cu alimente din America.

    Doar câțiva ambalatori de carne, cu câteva facilități mari de procesare, procesează majoritatea animalelor pe care fermierii și fermierii le cresc pentru piața cărnii.

    Potrivit USDA, doar patru mari companii de ambalare a cărnii controlează doar 80% din piața cărnii de vită.


    Te-ar mai putea interesa

    O fermă de 1.360 de hectare a fost scoasă la vânzare cu 20 de milioane de euro Fermierii care pierd subvenția APIA de 42,47euro pe hectar Zeci de fermieri români au fost înșelați cu tractoare aduse din afară

    Ultimele știri

    S-au emis derogările pentru tratamentele cu neonicotinoide la porumb și floarea-soarelui 2025 Plăți de 1,2 miliarde de euro în conturile fermierilor Casa Verde Fotovoltaice 2024. AFM a publicat lista oficială!