• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Soiurile de grâu Donau Saat – Amicus, Apexus și Aurelius. Stabilitate, performanță și rezistență

  Adrian Radu -

  Producția de grâu din 2021 este în plină campanie de recoltare, iar fermirii încep deja să planifice campania de însămânțare de toamnă. Este o perioadă de selecție a soiurilor, iar majoritatea producătorilor se raportează la trăsături precum: adaptabilitate, variabilitate genetică, rezistență la dăunători și randament.

  Valorificând tocmai acești factori esențiali, Donau Saat, unul dintre principalii producători de sămânță ameliorată genetic îmbogățește varietatea soiurilor de pe piața autohtonă cu trei soiuri superioare și competitive, care ajută cultivatorii să maximizeze productivitatea și profitabilitatea: Amicus, Apexus și Aurelius.

  Amicus este un soi de grâu nearistat, timpuriu, cu o rezistenţă foarte bună la cădere, pretabil unor tehnologii intensive de cultură. Genetica austriacă a producătorului Donau Saat se deosebește printr-o toleranță bună la încolțirea în spic.

  ”Este un soi foarte productiv, care reușește să atinga și parametri de calitate pentru panificație. Este cel mai răspândit soi de grâu pe care Donau Saat îl comercializează în țara noastră, a declarat Nicoleta Boghici, Director de Vânzări Sud-Vest Donau Saat.

  Lista este completată de Aurelius, cu o maturitate mai târzie decât a lui Amicus, dar și cu o toleranță la boli mai bună. Aurelius este un soi aristat, semitimpuriu. Tehnologia Donau Saat oferă un soi cu producţii constante şi o deosebită plasticitate ecologică. Aurelius face parte din categoria superioară a grâurilor de panificaţie. Se remarcă prin masa hectolitrică mare și rezistență foarte bună la făinare și rugină galbenă.

  ”Aurelius este un soi polivalent și performant. Aurelius este caracterizat prin apariția timpurie a spicului, dar și printr-un aparat foliar sănătos, o bună toleranță față de Rugina brună, Rugina galbenă, o perioadă lungă de postînflorit, ceea ce-l încadrează în grupa de semitimpurii. Aurelius produce boabe de dimensiuni mijlocii, cu greutate specifică înaltă, cu randament mare de măcinare, care îl face un soi foarte mult solicitat pentru morărit și panificație”, a mai explicat reprezentantul Donau Saat.

  Apexus este un alt soi din portofoliul Donau Saat care se poate lăuda cu o bună sănătate fitosanitară, precum și cu o capacitate excelentă de producţie, chiar şi în condiţii de secetă.

  Apexus se caracterizează printr-o plasticitate ecologică deosebită, înregistrând rezultate stabile în diferite condiții de cultură. Apexus prezintă toleranță crescută la încolțirea în spic, precum și la boli, precum Făinarea, Rugina galbenă, Rugina brună. Are o talie mijlocie de aproximativ 70-80 cm și stabilitate foarte bună.

  Scopul principal al programului Donau Saat de ameliorare a culturii de grâu este de a adăuga valoare fiecărei operațiuni agricole. Varietățile comercializate de Donau Saat sunt rezultatul final al creșterii și testării științifice pe termen lung. Acestea aduc cu ele rezistență sau toleranță adecvată la boli, stabilitate excelentă, maturitate și performanță fiabilă cu randament ridicat. Combinația de randamente ridicate și calități de coacere, împreună cu bune trăsături agronomice este o potrivire rară, iar fermierii trebuie să profite în mod corespunzător de această potrivire în strategiile lor agricole.

  Toate informațiile și detaliile despre portofoliul Donau Saat le puteți găsi pe site-ul www.binealegibineculegi.ro.


  Te-ar mai putea interesa

  Jiva Grubacki, președintele Asociației Producătorilor de Plante Ornamentale în Câmp și Spații Protejate: ”E momentul ca statul să facă un pas real înspre sprijinirea sectorului” ADAMA răstoarnă miturile agricole! Parteneriat avantajos pentru fermierii români care cultivă sorg

  Ultimele știri

  Hrănitoare automată pentru păsări – invenția unei românce asigură hrana găinilor timp de o săptămână Câți bani produce pe an un hectar care costă 5.000 euro și în care s-au mai investit alți 5.000 euro în irigații hi-tech Document oficial APIA: Subvențiile pe suprafață și cap de animal care se plătesc în acest an