• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Chris Roth, Președinte Reinke: ”Tehnologiile noastre asigură fermierii că apa din irigații este utilizată cu cel mai bun randament!”

    agrointeligenta.ro -

    Chris Roth, Președintele Reinke la nivel global s-a aflat în România pentru a marca un pas important în dezvoltarea companiei în țara noastră. Recunoscut ca unul dintre cei mai mari producători de sisteme de irigații cu pivot central și mișcare laterală din lume, compania Reinke Manufacturing a fost fondată în 1954, are sediul în Deshler, Nebraska, SUA. Cu o prezență în peste 40 de țări, Reinke dezvoltă produse și tehnologii special concepute pentru a crește producția agricolă, oferind în același timp eficiență în muncă și timp, dar și eficiență ecologică. Agrointeligența – AGROINTEL.RO a reușit să obțină un interviu exclusiv cu Chris Roth și am aflat direct de la șeful Reinke care sunt planurile companiei în țara noastră, dar și cum pot fermierii români să folosească tehnologia și experiența americană pentru o mai bună gestionare a apei, în acord cu noile cerințe din Green Deal și din Politica Agricolă Comună a Uniunii Europene.

    În primul rând, vă rugăm să ne spuneți mai multe lucruri despre Reinke. Care este profilul companiei și care sunt obiectivele ei?

    Chris Roth: Suntem o companie americană și suntem prezenți pe piața instalațiilor de irigat deja de mai multe decade. Am început să producem instalații de irigat în anii ’60. Avem unități de producție și reprezentanțe în mai multe părți ale lumii, de la Australia, China, Africa de Sud, și până în Argentina. Bineînțeles că și în SUA și, cel mai recent, suntem prezenți în mod direct și în România. Suntem un furnizor mondial de sisteme de irigat pentru sectorul agricol.

    Piața de irigații poate părea aglomerată la acest moment – sunt multe companii care le oferă fermierilor sisteme de irigat. Ce diferențiază Reinke de competitorii săi?

    Chris Roth: Ne diferențiem de alte companii din piață prin mai multe aspecte. În primul rând ne mândrim că suntem o companie de familie: și astăzi, compania este deținută de aceeași familie, familia Reinke, care a pornit acest business. În al doilea rând, suntem o companie care are în centrul activității sale fermierul și nevoile sale. Mereu ne gândim cum putem să venim în sprijinul agricultorilor noștri. Echipamentele noastre și arată diferit față de ce este pe piață – și există o explicație pentru acest lucru. Noi punem mare preț pe calitate, folosim oțel de cea mai bună calitate și căutăm mereu să reducem greutatea echipamentelor, păstrând în același timp ”forța” echipamentelor. Acestea ar fi doar câteva aspecte care ne diferențiază. Totodată, noi, Reinke, suntem o companie inovatoare atât din punct de vedere mecanic, cât și pe partea de electronică, suntem foarte buni pe tot ce înseamnă GPS, pe control de la distanță, direct de pe mobil. Chiar recent am investit într-o companie numită CropX din Israel care ne aduce un plus de valoare, este un produs care nu doar monitorizează umiditatea solului, dar și evaluează starea solului și oferă fermierului recomandări pentru îmbunătățirea solului.

    Ați menționat prezența dumneavoastră în România. Care sunt planurile Reinke în țara noastră?

    Chris Roth: Ca prezență pe piață, noi am început să vindem echipamente în România de câțiva ani, iar volumul vânzărilor noastre a crescut constant. Ne ajută mult să avem un partener de încredere, așa cum este BNY (compania BNY Holding – dealer exclusiv Reinke în România, n.r.) care ne ajută să creștem. Ne dorim să sporim în continuare volumul vânzărilor în România, să ne extindem în România. Cele 400.000 de hectare care se irigă la acest moment în România și care sunt ”prinse” în Programul Național pentru Irigații au nevoie de modernizări, așa că ne-am propus să fim foarte activi pe piață în cadrul acestui program.

    Înainte de a veni în România, cu siguranță ați făcut o analiză serioasă a pieței, a condițiilor oferite de țara noastră. Ce v-a convins să alegeți România?

    Chris Roth: Portul Constanța a fost un element important în luarea acestei decizii. Ne-a plăcut că România evoluează rapid în direcția țărilor din vestul Europei, sunt multe oportunități aici. Și din punct de vedere al istoricului agricol din România am văzut potențialul: sunt multe resurse bune de apă, fermierii sunt dezvoltați și vor să se dezvolte în continuare. Acestea sunt câteva aspecte care ne-au convins să venim în România.

    Ați făcut referire la UE, iar acum la nivel european există o dezbatere privind Green Deal și în care gestionarea durabilă a apei este o componentă importantă, la fel cum este și în cadrul noii Politici Agricole Comune. Cum se aliniază Reinke la această strategie de gestionare a apei în UE, cu noile restricții care se anunță în utilizarea apei în agricultură?

    Chris Roth: Noi, ca și companiei, am încercat întotdeauna să nu ne implicăm în ceea ce ține de politici și să ne concentrăm pe utilizarea eficientă a apei. Este ceea ce facem dintotdeauna. Încă de când Richard (Richard F. Reinke – fondatorul companiei, n.r.) a inventat aceste sisteme de irigații în anii 60, încă de atunci s-a utilizat forța gravitațională și un consum mai redus de apă. Aș preciza aici că irigațiile cu pivoți sunt mult mai eficiente decât alte metode și noi ne mândrim că în fiecare an devenim mai buni în ceea ce privește utilizarea durabilă a apei. Apa este o resursă naturală valoroasă pe care noi ne asigurăm că o folosim cu cea mai mare eficiență. De-a lungul anilor, la fel ca și în cazul CropX, prin utilizarea noilor tehnologii, devenim din ce în ce mai eficienți în utilizarea apei. Ne asigurăm că apa ajunge la rădăcina plantelor, acolo unde are un randament maxim.

    Deci tehnologia Reinke are un răspuns, oferă o soluție pentru fermierii români care se întreabă cum pot gestiona mai eficient apa, în acord cu noile reglementări Green Deal și PAC?

    Chris Roth: Noi suntem convinși că tehnologia noastră este o soluție pentru fermierii care au nevoie sau sunt nevoiți să utilizeze apa cu un randament maxim.

    Mulți fermieri români urmăresc cu atenție ce se întâmplă în fermele americane și în fermele europene. Credeți că sunt câteva puncte-cheie, experiențe pe care SUA le-a acumulat în sectorul irigațiilor și pe care fermierii de astăzi se bazează și care pot fi utile și fermierilor români?

    Chris Roth: În mod specific, ce am văzut atât în România, cât și în alte țări, este că oamenii au tendința de a iriga cu cantități mai mari de apă decât este nevoie. De exemplu, în SUA, acum 20 de ani sau chiar mai mult, normele de irigare erau cu mult mai mari decât cele cu care se irigă astăzi. Acum vedem că oamenii utilizează mai puțină apă, iar producțiile sunt la fel de bune, dacă nu chiar mai mari.

    Vorbim despre o combinație între tehnologia care oferă fermierului mai multă informație, și utilizarea acestor date pentru a crește eficiența tehnologiei. Cred că acestea sunt aspecte pe care le vedem clar în experiența fermelor: mai multă informație te ajută să fii un fermier mai bun.

    Spuneți că fermierii americani, cei care utilizează sistemele Reinke, folosesc și date suplimentare care îi ajută să treacă la următorul nivel, inclusiv pentru ceea ce numim utilizarea durabilă a apei?

    Chris Roth: Absolut.

    Ce mesaj de final aveți pentru fermierii români?

    Chris Roth: Suntem bucuroși să ne aflăm în România, suntem entuziasmați și cred că ne aflăm în fața unei mari oportunități – nu doar pentru compania noastră, ci și pentru fermierii români care folosesc și care vor folosi tehnologia Reinke.

    CONTEXT

    Compania americană Reinke Manufacturing, lider global în sisteme și tehnologii de irigații, a anunțat, recent, în cadrul unei conferințe de presă, extinderea activităților din România. Prin noile inițiative și transferul de tehnologie, compania își propune să contribuie la modernizarea agriculturii locale, în completarea celei mai importante investiții Reinke de până acum – singurul depozit de pivoți și sisteme liniare din țară, ce deservește, atât România, cât și sud-estul Europei. Nu în ultimul rând, întreg portofoliul de produse susține atingerea obiectivelor de mediu, în contextul noilor reglementări ale Uniunii Europene privind schimbările climatice.

    Tehnologia Reinke susține valorificarea inteligentă a resurselor naturale, minimizează impactul negativ asupra mediului, conservând în același timp energia și resursele naturale. Soluțiile Reinke s-au remarcat la nivel internațional prin elemente de inginerie unice, de calitate premium, ce includ tehnologii precum controlul prin GPS, acționarea de la distanță prin Cloud sau chiar integrarea de echipamente suplimentare, cum ar fi sistemele de fertirigare, stații meteo sau senzori de sol.


    Te-ar mai putea interesa

    Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till