• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Alertă ANM emisă astăzi pentru 34 de județe și valabilă până sâmbătă, pe 31 iulie

    Angelica Lefter -

    Alertă ANM emisă astăzi pentru 34 de județe și valabilă până sâmbătă, pe 31 iulie. Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod Galben de caniculă pentru următoarele cinci zile – 27, 28, 29, 30 și 31 iulie.

    Potrivit ANM, sunt vizate 34 de județe: Satu Mare, Maramureș, Bihor, Sălaj, Cluj, Bistrița-Năsăud, Mureș, Sibiu, Alba, Hunedoara, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt, Argeș, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Prahova, Călărași, Ialomița, Buzău, Constanța, Tulcea, Brăila, Galați, Vrancea, Bacău, Vaslui și Iași.

    Este prognozat un val de căldură însoțit de disconfort termic ridicat și caniculă. În cea mai mare parte a țării, în ultimele zile ale lunii iulie, valul de căldură se va extinde și se va intensifica treptat, disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 34 și 39 de grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia și Muntenia. Local, noaptea, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade.

    În următoarea perioadă vor fi temperaturi de până la 40 grade Celsius. În ultima săptămână din luna iulie disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele de temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

    Prognoza meteorologică pentru luni – 26 iunie

    Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, local caniculară în Banat, Crișana, Oltenia, vestul Maramureșului și sud-vestul Transilvaniei, unde și disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

    Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări în regiunile intracarpatice și la munte, unde pe arii restrânse vor fi averse, descărcări electrice și condiții de grindină și vijelii. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în zona montană înaltă, iar pe parcursul zilei și în vest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 și 36 de grade, iar cele minime între 10 grade în depresiuni și 24 de grade în Dealurile de Vest, precum și în nordul litoralului.

    Prognoza meteorologică pentru marți – 27 iunie

    Valul de căldură se va intensifica. În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil și pe alocuri, mai ales după-amiaza și seara, vor fi înnorări temporar accentuate, descărcări electrice, intensificări ale vântului și averse, posibil cu caracter torențial, în nord-vestul, nordul, centrul țării și la munte. Izolat vor fi vijelii și grindină.

    Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 30 și 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 12 grade în depresiuni și 24 de grade în Dealurile de Vest și în nordul litoralului.

    Prognoza meteorologică pentru miercuri – 28 iunie

    Valul de căldură va persista, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat (ITU peste 80 de unități îndeosebi în sud-vest și sud) și va fi caniculă în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 31 și 39 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei, iar cele minime local peste 20 de grade în zonele joase de relief, vor fi cuprinse la scara întregii țări între 12 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 23…25 de grade pe litoral și în Dealurile de Vest.

    Cerul va fi variabil, însă mai ales în a doua parte a zilei, instabilitatea atmosferică va fi pronunțată și se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină, dar numai pe alocuri, cu precădere în zona montană și submontană, averse ce vor avea și caracter torențial.

    Prognoza meteorologică pentru joi – 29 iunie

    Valul de căldură va persista în întreaga țară, iar pe arii extinse în vest și sud și local în rest, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat și va fi caniculă. Temperaturile maxime se vor situa, între 30 și 39 de grade, posibil mai ridicate în sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei, iar cele minime, în general, între 14 și 24 de grade.

    Cerul va fi variabil, însă după-amiaza și seara, înnorările vor fi temporar accentuate îndeosebi în nord-estul teritoriului și în zona de munte, unde se vor semnala frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, posibil vijelii și căderi de grindină, dar numai pe arii restrânse averse.

    Tendințe ale vremii pentru vineri, sâmbătă și duminică – 30 iulie, 31 iulie, 1 august

    În țară vremea se va menține caniculară în cea mai mare parte a țării, iar disconfortul termic va fi accentuat. Spre sfârșitul intervalului este posibilă o răcorire a vremii începând cu nord-vestul și nordul teritoriului. Probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi mai mare în zona montană și local în regiunile nordice.


    Te-ar mai putea interesa

    Soluții antiîngheț pentru pomii fructiferi. Recomandările ing. Marius Roman Victorie a fermierilor – Bruxelles a cedat! Derogări la GAEC 6,7 și 8, și protecție pentru micii fermieri Un tânăr fermier din Lungulețu a transformat varza murată într-o afacere profitabilă

    Ultimele știri

    Alertă meteo de ploi, rafale de vânt și precipitații mixte până joi seara Rasa de găini Rhode Island: caracteristici, producție de ouă, îngrijire Oamenii de știință au creat o vacă modificată genetic care produce lapte pentru diabetici