• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Grupul EAST a inaugurat cea mai modernă bază de recepție cereale din România!

    agrointeligenta.ro -

    Grupul EAST a inaugurat, la Sânpaul, județul Mureș, cea mai modernă bază de recepție cereale din România. Inaugurarea oficială a avut loc în prezența a numeroși fermieri, dar și a partenerilor care și-au prezentat ofertele în cadrul evenimentului ”Ziua Porților Deschise”.

    Vincze Tamas, CEO East Grain, a explicat în deschiderea evenimentului că din cauza pandemiei de Covid-19, inaugurarea noii baze de cereale a fost amânată până a fost posibilă participarea fermierilor și a partenerilor la eveniment.

    ”A trecut mai bine de un an de când am reușit să ne vedem într-o asemenea formulă, dar constat cu bucurie că ne-am strâns într-un număr frumos, astăzi, aici, la Sânpaul. Din cauza pandemiei nu am reușit să sărbătorim în mod corespunzător deschiderea acestei baze operaționale în octombrie anul trecut, așa că astăzi încercăm să marcăm acest moment. Am denumit acest eveniment Ziua Porților Deschise tocmai pentru că vrem să oferim fermierilor acces la fiecare parte a acestei baze care, fără falsă modestie, putem să spunem că este cea mai modernă bază de recepție cereale din România în momentul actual”, a declarat Vincze Tamas în deschiderea evenimentului.

    Investiția de 7,6 milioane de euro, finalizată în decurs de un an

    Investiția Grupului EAST se ridică la 7,6 milioane de euro și asigură fermierilor atât preluarea cerealelor în cele mai bune condiții, cât și furnizarea inputurilor agricole de care aceștia au nevoie. Capacitatea de stocare în silozurile și magaziile companiei se ridică acum la  40.000 de tone, iar ce este inovator la această bază este tehnica de transport, unică în Transilvania, care permite ca cerealele să fie transferate pe bandă, pe un pod, direct către fabrica de furaje.

    ”Marfa este mișcată de o tehnică de transport de ultimă oră, la o viteză de 120 de tone/oră și avem două curățitoare profesionale și un uscător de mare capacitate de 28 de tone/oră. Ne mai mândrim și cu o tehnică de transport unică zic eu în Transilvania, un pod pentru transferul mărfii pe bandă către fabrica de furaje din vecinătatea noastră. Baza noastră include și un depozit de inputuri, de semințe, de pesticide și de îngrășăminte, astfel că putem onora comenzile fermierilor foarte prompt”, a declarat Vincze Tamas, CEO East Grain, despre investiția de la Sânpaul care a fost finalizată în aproximativ un an, din octombrie 2019 până în octombrie 2020.

    Centrul țării, o regiune strategică pentru agricultura națională

    Baza de la Sânpaul este o investiție strategică a Grupului EAST care mizează pe zona de centru a țării ca fiind una dintre cele mai importante din punct de vedere agricol.

    ”Baza de la Sânpaul este o investiție strategică a grupului. Credem că această zonă a țării, este una dintre cele mai importante zone agricole din România pentru trei motive: pentru climatul care există, pentru calitatea solurilor, dar și cel mai important pentru fermierii care lucrează terenurile de aici. Așa că noi, ca și Grupul EAST, dorim să susținem și să venim în întâmpinarea fermierilor noștri cu forțe noi, făcând activitatea noastră integrată”, a mai spus CEO-ul East Grain.

    Parteneriat consolidat cu fermierii prin furnizarea de inputuri de cea mai bună calitate

    Noua bază de cereale întărește și dezvoltă parteneriatul grupului cu fermierii. ”Cu ajutorul partenerilor noștri producători, le oferim fermierilor inputuri de cea mai bună calitate în condiții corecte. Le oferim soluții de transport și de logistică prin compania noastră de logistică și flota proprie de camioane, avem servicii de preluare, depozitare, uscare și curățare marfă prin bazele noastre de recepție de la Sânpaul. Suntem aici să achiziționăm cerealele fermierilor la prețuri foarte competitive și în condiții corecte. Putem să facem acest lucru datorită faptului că mare parte din această marfă ajunge să fie prelucrată în fabrica de furaje de la Sânpaul, care aparține tot de grupul nostru de companii, care, putem să spunem că este cea mai mare și cea mai puternică fabrică de furaje din România. Eu sunt convins că sectorul agricol din Transilvania poate avea un viitor strălucit doar prin colaborarea și crearea valorii adăugate la nivel local și regional. În loc să exportăm orice bob de materie primă de la marginea câmpului, vom crea, împreună cu fermierii, un lanț integrat prin care valoarea adăugată rămâne în buzunarele celor care fac agricultură în Transilvania”, a mai adăugat Vincze Tamas, CEO East Grain.

    Oferta grupului EAST a fost prezentată fermierilor

    Tamas Gaspar, CEO East Agro Input, le-a prezentat soluțiile pe care compania le poate oferi fermierilor, alături de partenerii colaboratori. ”Aș dori și eu să vă mulțumesc că ați reușit să vă prezentați aici într-un număr atât de mare. În viziunea mea, la acest moment trebuie să ne focusăm pe culturile de toamnă. Împreună cu partenerii noștri vă oferim soluții și tehnologii pentru toate fermele, astfel că mesajul nostru pentru fermieri este că dacă aveți orice fel de întrebări puteți să ni le adresați și întotdeauna vă vom sprijini cu tot ceea ce aveți nevoie”, a declarat Tamas Gaspar, CEO East Agro Input.

    De la stânga la dreapta: Gaspar Tamas, CEO East Agro Input, Noemi Varo, Administrator East Agro Input, și Vincze Tamas, CEO East Grain

    Grupul EAST – mai multe divizii, parteneriat pe cercetare cu USAMV Cluj-Napoca

    La rândul său, Noemi Varo, Administrator East Agro Input, a explicat că în cadrul companiei există mai multe divizii, iar ca un plus, este susținută și partea de cercetare fiind chiar în strânsă legătură cu USAMV Cluj-Napoca.

    ”Grupul EAST este format din mai multe divizii: divizii de preluare cereale, divizia de transport, divizia de pesticide și tot ce ține de inputuri agricole și mai are câteva care sunt în alte domenii. Susținem foarte mult și partea de cercetare, suntem în strânsă legătură cu universitățile din țară, în special cu USAMV Cluj-Napoca. Avem o echipă formată din oameni competenți, tineri, cu dorință de muncă și pentru asta și lor le mulțumesc”, a specificat Noemi Varo, reprezentant al grupului East Agro.

    Florin Varo, Partener East Agro Input, s-a adresat direct fermierilor, mulțumindu-le pentru participare: ”După cum știți întotdeauna am vrut să fim cât mai apropiați de dumneavoastră și în scopul acesta am organizat și acest eveniment. Mă bucur că sunteți în număr atât de mare, mă bucur că ați reușit fiecare să vă rupeți puțin timp din prețiosul timp liber pe care îl aveți. Mulțumim că am nimerit așa o perioadă în care într-adevăr e mai puțin de lucru și ne-am putut întâlni aici. Aștept în continuare să colaborăm și încă o dată mii și mii de mulțumiri și felicitări echipei East Agro”.

    Fermierii, mulțumiți de colaborarea cu Grupul EAST

    La evenimentul de la Sânpaul am avut ocazia să reîntâlnim o mare parte dintre cei mai importanți fermieri din zona Transilvaniei. Parteneri ai grupului EAST, aceștia și-au dorit să fie alături de companie la evenimentul festiv de inaugurare a noii baze de cereale.

    Fermierul Cosmin Sârbu de la Societatea Agricolă Heltea

    ”Noi colaborăm încă de la începutul înființării Societății East Agro în zona noastră pe partea de inputuri, de îngrășăminte și pesticide și avem o colaborare foarte bună bazată pe seriozitate și promptitudine”, ne-a vorbit despre EAST fermierul brașovean Cosmin Sârbu de la Societatea Agricolă Heltea care lucrează 400 de hectare cultivate cu cereale, cartofi și sfeclă.

    Fermierul Vlad Sofron de la SC Agro Reform Bichiș

    Din județul Mureș, Vlad Sofron, reprezentant al companiei SC Agro Reform Bichiș, o exploatație cu circa 600 de hectare, a mulțumit echipei East Agro pentru întregul sprijin oferit pentru a avea cele mai bune culturi.

    ”În ciuda faptului că am avut un an din punct de vedere meteorologic puțin mai dificil, am întâmpinat anumite greutăți, acum, se pare că spre final, lucrurile încep să meargă bine, producțiile sunt bune. Pe această cale aș vrea să mulțumesc și colaboratorilor noștri pentru tot sprijinul oferit, echipei East Agro care ne-a oferit tot sprijinul de care am avut nevoie și care ne-au oferit toate datele tehnice și produsele de cea mai înaltă calitate pentru a avea culturi bune. Sperăm ca aceste culturi să le putem duce bine până la sfârșitul sezonului, până la recoltat, iar producțiile obținute să fie cele la care noi ne-am așteptat, randamentul să fie bun și să putem prospera în continuare, să avem dezvoltare pe partea agro”, a spus fermierul Vlad Sofron.

    Fermierul Valentin Mărginean de la Klaus Agrar SRL

    La evenimentul de la Sânpaul l-am reîntâlnit pe fermierul Valentin Mărginean, un cunoscut agricultor mureșean care lucrează aproximativ 1.500 de hectare. Acesta ne-a spus că în cazul companiilor din agribusiness, de cele mai multe ori competența nu ține de vechimea în piață, ci de seriozitate și implicare.

    ”Seriozitatea și competența companiei a demonstrat că nu este neapărat nevoie să ai o vechime foarte mare, că poți dovedi într-un timp mult mai scurt. Vedem o colaborare pe termen lung, un parteneriat. Am început pe partea de cereale, de achiziții de cereale și ulterior acum pe partea de pesticide care este o divizie nouă a companiei, acum suntem în colaborare și cu producerea de semințe. Adică de aici pleacă pesticidele și ne întoarcem înapoi cu cerealele în aceeași bază, în același loc unde ne-am întâlnit și astăzi. Recomand cu încredere colaborarea cu grupul East Agro”, a punctat fermierul Valentin Mărginean, din județul Mureș.

    A doua bază a grupului EAST, la Bonțida

    Evenimentul de la Sânpaul a fost marcat și de încă o veste bună dată fermierilor de reprezentanții grupului EAST: deschiderea unei a doua baze a grupului EAST, în județul Cluj, la Bonțida.

    ”Începând cu acest sezon, deschidem a doua bază a Grupului EAST, în localitatea Bonțida din județul Cluj, astfel vom fi și mai aproape de dumneavoastră. Vă doresc să aveți o campanie extraordinară, recolte bogate, cu prețuri minunate și să nu uitați, noi suntem alături de dumneavoastră de la semănat până la recoltă și de la recoltă până la semănat”, a fost mesajul lui Vincze Tamas pentru fermierii parteneri ai grupul EAST.


    Te-ar mai putea interesa

    Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till