• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Femierul Mihăiță Bădoiu: ”Mulțumesc, Agrointeligența!” | DSVSA Olt: Adeverința pentru ajutorul de Covid – transmisă către APIA!

    agrointeligenta.ro -

    Adeverință trimisă la APIA pentru ca fermierul Mihăiță Bădoiu să poată beneficia de ajutorul Covid pentru bovine! Vestea bună a fost transmisă redacției Agrointeligența de către dr. Veronel Bolborea, director executiv DSVSA Olt, care a răspuns solicitării redacției noastre de a se asigura că drepturile crescătorului de vaci din localitatea Brâncoveni nu sunt încălcate.

    Fermierul Mihăiță Bădoiu a apelat la jurnaliștii Agrointeligența – AGROINTEL.RO atunci când a constatat că medicul veterinar concesionar nu dorește să îi elibereze adeverința cu animalele pe care le avea în exploatație la data de 31 ianuarie și care sunt eligibile pentru ajutorul de Covid la special bovine. Crescătorul ne-a relatat divergențele pe care le-a avut în ultima perioadă cu medicul veterinar concesionar de care depindea eliberarea adeverinței obligatorii pentru încasarea sprijinului de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.

    CITIȚI ȘI: Crescător de bovine: Medicul veterinar nu vrea să-mi elibereze adeverința pentru ajutorul de Covid!

    Reporterii Agrointeligența – AGROINTEL.RO au luat legătura și cu medicul veterinar concesionar responsabil pentru localitatea Brâncoveni, Sergiu Stoian. În dialogul telefonic, acesta ne-a asigurat că fermierul își va primi adeverința la care dreptul în mod legal. Numai că atunci când crescătorul s-a dus să o ridice a doua zi, din nou s-a lovit de un refuz.

    Ca o ultimă soluție, Agrointeligența – AGROINTEL.RO a apelat la autoritățile competente cu care medicul veterinar concesionar are contract pentru a funcționa: ANSVSA și DSVSA Olt. Am cerut și un punct de vedere din partea Colegiului Medicilor Veterinari din România de care am și primit primul răspuns: că situația nu este de competența Colegiului pentru soluționare, dar că forul are cunoștință de situație și urmărește rezolvarea acesteia.

    Situația a fost rezolvată de DSVSA Olt care a răspuns solicitării publicației noastre.

    ”Urmare a adresei dumneavoastră, înregistrată la DSVSA Olt, (…) vă comunicăm că au fost emise de către utilizatorul SNIIA CSVA Brâncoveni și transmise în formate electronic către Centrul Local APIA Olt, documentele specifice din care rezultă efectivul de bovine cu vârsta de minim 16 luni și/sau efectivul de bovine cu vârsta de minim 7 luni la data de 31 ianuarie 2021, deținut în cele 3 exploatații cu cod atribuit de ANSVSA, de pe raza localității Brâncoveni, ale proprietarului Bădoiu N. Constantin, în conformitate cu prevederile OUG 58/2021, art. 6, pct. 2”, se arată în răspunsul pe care l-am primit din partea DSVSA Olt și semnat de directorul executiv al instituției, dr. Veronel Bolborea.

    După primirea răspunsului de la DSVSA Olt, reporterii noștri au luat legătura cu fermierul. ”Mulțumesc, Agrointeligența! Am primit confirmare și de la APIA că adeverința a fost primită de către funcționari și că mă încadrez acum să beneficiez de ajutorul de Covid. Vă mulțumesc că m-ați susținut și că ați făcut demersuri pentru ca dreptul meu de crescător de animale să fie respectat”, ne-a declarat fermierul care speră că acest moment să reprezinte unul al schimbării în relația sa cu medicul veterinar concesionar. Crescătorul de animale și-a exprimat dorința de a avea o colaborare bună cu medicul său concesionar, dar mai ales cu autoritățile sanitar-veterinare.

    Vă reamintim că ultima zi pentru depunerea cererilor pentru ajutorul de Covid la bovine este 9 august 2021. Întreaga procedură legată de această schemă de ajutor de la bugetul de stat se derulează prin APIA.


    Te-ar mai putea interesa

    Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit

    Ultimele știri

    Ministrul Agriculturii din Ucraina a demisionat din cauza acuzațiilor de corupție Comerțul agroalimentar al UE – creștere pozitivă. Excedent comercial de 5 miliarde de euro Polițiștii au prins trei hoți de vaci. Animalele furate au fost returnate fermierului