• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri agricole
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Sorin Mierlea, președintele unei asociații de protecție a consumatorilor: O singură instituție ar trebui să gestioneze toate chestiunile legate de siguranța alimentară – ANSVSA

  agrointeligenta.ro agrointeligenta.ro -

  Așa-zisul scandal al cărnii ”stricate”, deja cu miros a făcătură, ia o altă turnură pe ce îl are în centru tot pe Marius Dunca, președintele interimar al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

  În direct la România TV, un bucureștean care a cumpărat carne verde de la un supermarket a criticat aspru atitudinea ANPC față de sesizările consumatorilor. Ș. I. a declarat că a încercat în zadar să facă o plângere la ANPC marți, la ora 17.30, folosind linia ”fierbinte” a instituției, care ar trebui să funcționeze non-stop. La rândul său, Monica Tatoiu a intervenit telefonic în emisiune și a mărturisit că a făcut o plângere în urmă cu 10 zile, dar nu a primit nici o veste de la ANPC și, mai mult, a fost tratată de sus de către operatoarea care i-a preluat sesizarea.

  Invitat prin telefon să aibă o reacție, președintele interimar al ANPC a avut o prestație ce a lăsat de dorit. El a încercat să apere instituția pe care o conduce de mai puțin de o lună, declarând că programul cu publicul se încheie la ora 16.30 și că răspunsurile la sesizări se pot da în termen de 30 de zile, scuze ce nu au făcut decât să îi enerveze pe consumatorii nemulțumiți. Dunca a scos-o din sărite pe Monica Tatoiu în momentul în care i-a cerut acesteia să îi spună pe ce adresă de mail a trimis sesizarea. ”Nu mă luați pe mine cu tertipuri birocratice, că vă demolez. Pot să vă dau chiar și numele domnișoarei cu care am vorbit și care nu cred că a absolvit bacalaureatul cu o notă prea mare”, a izbucnit Tatoiu.

  Invitat în platoul emisiunii, Sorim Mierlea, președintele Asociației Naționale pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România, a fost martorul discuțiilor dintre președintele interimar al ANPC și consumatori, având o concluzie tranșantă. Mierlea a sugerat că este inutil ca două instituții să aibă responsabilități pe același domeniu, când clar una dintre ele este depășită de situație. ”ANSVSA ar trebui să fie instituția care să gestioneze sectorul de mâncare, inclusiv etichetarea, controalele, situația la vamă, mai simplu, toate aspectele legate de siguranța alimentară”, a sugerat președintele ANPCPPSR soluția pentru a se preveni astfel de situații pe care ANPC nu le poate gestiona în mod eficient.

  Slaba a activitate a ANPC în raport cu sesizările cetățenilor vine după ce săptămâna trecută, președintele interimar Marius Dunca a speculat – pentru a-și asigura scaunul de prședinte, o investigație privind evaziunea fiscală din domeniul cărnii. El a raportat presei că instituția pe care o conduce a descoperit sute de tone de carne stricată în depozite. Ulterior s-a dovedit că, în fapt, ”gogoașa” lui Dunca includea cantități aflate sub sechestru, ce nu aveau cum să ajungă în magazine și ce deja erau monitorizate de către direcțiile sanitar-veterinare din țară.

  Foto: www.e-stireazilei.ro

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Abonare gratuită la știri

  Te-ar mai putea interesa

  Soluție la consumul rapid de azot din sol! NUTRINO PRO, primul produs Agro-Est pe bază de azot cu eliberare lentă! Fungicidul Systiva® 333 FS vă poate proteja culturile de grâu și orz de la răsărire până la al doilea tratament Forța porumbului românesc. Demonstrație în câmp, la Fundulea

  Ultimele știri

  Adrian Oros la Azomureș: ”Odată cu importul masiv de îngrășăminte va crește și prețul alimentelor la consumatori” Apicultorii din Ungaria primesc subvenție de 1.000 de forinți/stup și scutire la impozitul pe venit! Schemă de ajutor de stat pentru deţinătorii de terenuri! Cererile se depun la APIA!

  Căutare în articole