Ştiri agricole

Comisarul Dacian Cioloş despre scandalul cărnii “stricate”: Informaţia cea mai pertinentă trebuie să vină de la ANSVSA

Dacian Cioloş, comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, consideră că în scandalul cărnii expirate informaţia cea mai pertinentă trebuie să vină de la Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). 

“Există autorităţi care au responsabilitate din punct de vedere sanitar, Autoritatea sanitar-veterinară care trebuie să facă controale şi în aceste situaţii există un canal de comunicare formal foarte clar cu Direcţia generală de sănătate, Protecţia Consumatorului şi atunci când se identifică problemele ele sunt comunicate şi sunt măsuri care trebuie luate. Aceste chestiuni nu ajung la mine, ele sunt în atribuţiile comisarului Tonio Borg, care are în responsabilitate partea de sănătate şi protecţia consumatorului”, a afirmat luni, la Parlament, Dacian Cioloş, după întâlnirea cu membrii Comisiilor pentru afaceri europene şi ai Comisiilor pentru agricultură din Camera Deputaţilor şi Senat.

El a precizat că în acest caz “nu merge pe opinii personale, ci pe reguli care sunt foarte clare şi foarte stricte la nivel european”. “Există o procedură pe care autoritatea sanitar veterinară o cunoaşte foarte bine (…). Dar informaţia cea mai pertinentă trebuie să vină de ANSVSA, nu o opinie personală a mea”, a adăugat Cioloş.

Declaraţia oficialului de la Bruxelles dă peste nas Agenţiei Regionale pentru Protecţia Consumatorului (ARPC) şi preşedintelui său interimar –  Marius Dunca, s-a grăbit să susţină conferinţe peste conferinţe despre scanda Braşov au găsit pe 13 martie într-un depozit din oraşul Ghimbav o cantitate de nouă tone de carne expirată în luna august 2013.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!