• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Am bătut primul țăruș la platforma Forța Fermierilor AGROSHOW 2022! Parcelarea și cartarea agrochimică, realizate cu profesioniști și parteneri de top!

    agrointeligenta.ro -

    Forța Fermierilor AGROSHOW 2022 a început! Prima ediție a super-evenimentului de câmp organizat de Asociația Forța Fermierilor, grupul de ferme Agromad Crops și Agrointeligența – BTvideo a luat startul cu parcelarea platformei expoziționale și recoltarea probelor de sol pentru analiza solului și cartarea agrochimică. În realizarea acestor două lucrări importante am beneficiat de expertiza unor specialiști și parteneri de top!

    Planul de lucrări, stabilit împreună cu echipa de la Agromad Crops

    Planul pentru campania de toamnă în cadrul platformei Forța Fermierilor AGROSHOW 2022 a fost stabilit alături fermierul-gazdă Ion Olteanu, fondatorul Agromad Crops și Garden Center Group, și de specialiștii tehnici din cadrul fermelor – Silvia Boghean și Alexandru Gruia. Împreună am pus pe hârtie pașii pe care îi vom urma în perioada următoare în cadrul platformei localizate la numai 22 de km de Km zero al Capitalei, direct la drumul european E70.

    Marius Bran, Director de Dezvoltare Agrointeligența – BTvideo, alături de Ion Olteanu, fondatorul Agromad Crops și de specialiștii tehnici din cadrul companiei – Silvia Boghean (dreapta) și Alexandru Gruia (stânga)

    Parcelarea platformei, realizată cu un foarte apreciat inginer topograf!

    Cu o suprafață totală de 37 de hectare, din care 30 sunt alocate culturilor agricole, platforma Forța Fermierilor AGROSHOW 2022 din cadrul Agromad Crops, va include loturi de rapiță, grâu și porumb. O suprafață de 7 hectare este alocată zonei expoziționale, incluzând aici o parcare generoasă cu 700 de locuri și drumuri de acces.

    Pentru delimitarea cu maximă precizie a fiecărui lot, echipa noastră a beneficiat de suportul tehnic al inginerului topograf din cadrul Agromad Crops, Marian Nicușor Petrache. Cu ajutorul acestuia am reușit să transpunem atât digital, cât și în câmp, parcelarea suprafeței pe care se va desfășura Forța Fermierilor AGROSHOW 2022.

    Parcelarea suprafeței s-a făcut prima dată digital, cu măsurători de precizie și date satelitare

    Cu schița făcută pe hârtie, am trecut la munca din câmp. Cu ajutorul inginerului topograf care a realizat toate măsurătorile de precizie, am bătut țărușii pentru delimitarea suprafețelor din cadrul platformei Forța Fermierilor AGROSHOW 2022.

    ”În urma parcelării pe laptop a terenului, am venit și am înțărușat parcelele. Am materializat loturile de păioase, rapiță și porumb pentru Agroshow 2022, fiind bătut astăzi primul țăruș în cadrul platformei”, a declarat inginerul Marian Petrache.

    Momentul baterii în pământ a primului țăruș

    S-au recoltat probele de sol pentru cartarea agrochimică

    Pasul următor – cel al recoltării probelor de sol pentru analiză și cartare agrochimică a fost realizat cu ajutorul echipei de la CARTAGRIS – Cartare Agrochimică și Pedologică. În câmp alături de noi s-a aflat chiar Șeful Laboratorului CARTAGRIS, Liviu Rădoi, care s-a asigurat că procedura de recoltare a probelor de sol se face ca la carte. Echipa tehnică a evenimentului Forța Fermierilor AGROSHOW 2022 au apelat la sprijinul companiei CARTAGRIS pentru ca înainte de lucrările în câmp și de semănat, toate companiile partenere și fermierii să aibă informații complete despre proprietățile solului din cadrul platformei.

    Liviu Rădoi, Șeful Laboratoarelor CARTAGRIS – Cartare Agrochimică și Pedologică

    ”Una dintre cele mai importante elemente în obținerea de producții mari este cartarea agrochimică. Știm foarte bine că îngrășămintele chimice reprezintă un procent de 30% din rezultatele obținute la recoltat. Astăzi am făcut niște recoltări de probe de sol. Urmează să facem cartarea agrochimică. Cartarea agrochimică va fi un studiu complex pentru această expoziție. Se realizează un profil pedologic pentru fiecare dintre cele trei sole, se face analiză de sol pe adâncimea de 0-20 centimetri, iar pachetele de analize vor fi complexe – atât de microelemente, cât și de macroelemente. Se realizează și analize pentru apa din pânza freatică și apa cu care se vor face tratamente. Toate analizele se vor face la laboratoarele noastre”, ne-a declarat Liviu Rădoi, cel care conduce echipele CARTAGRIS – Cartarea Agrochimică și Pedologică, companie care deține cele mai performante laboratoare din România pe tot ce înseamnă cartare agrochimică, cartare pedologică și studii de sol.

    Forța Fermierilor AGROSHOW 2022 – cel mai mare eveniment de  agribusiness din România 

    Forța Fermierilor AGROSHOW 2022 își propune să fie cel mai mare eveniment de agribusiness non-corporate din România. Evenimentul va include edițiile Agroshow 2022: Field Day Rapiță, Grâu și Porumb care vor avea loc foarte aproape de București, localizate excelent, cu acces facil pentru participanți din toate regiunile țării și în condiții tehnice de top. Va fi un format în care accentul va fi pus pe tehnologia oferită de partener, gândită pentru o valoare adăugată maximă ce să poată fi demonstrată participanților.

    ”Noi am am început activitatea în forță: am trasat în teren loturile pe care vor fi amplasate fermele model ale companiilor participante. Toate etapele și lucrările din cadrul platformei vor fi mediatizate pentru o transparență totală și pentru ca informațiile să ajungă în timp util la fermierii care ne urmăresc și care ne-au transmis că își doresc să vadă un altfel de eveniment, în care să accentul să fie pus pe tehnologiile care asigură productivitatea culturilor. În perioada următoare vom desfășura pregătirea patului germinativ și apoi va urma semănatul la platforma cu loturile dedicate culturii de rapiță. Ne-am propus să semănăm la începutul lunii septembrie, în funcție și de prognoza meteo”, a declarat Marius Cătălin Bran, Director de Dezvoltare Asociația Forța Fermierilor și al grupului Agrointeligența –  BTvideo.

    ”Va fi cu siguranță cea mai importantă serie de evenimente în câmp a anului viitor. Așteptăm un număr record de fermieri, vom propune tehnologii absolut unice, cu valoare adăugată maximă pentru fermierii României. Îi așteptăm alături de noi pe toți reprezentanții companiilor care vor să arate tehnologia de top pe care o oferă și o propun fermierilor performanți. Avem soluții de genetică, fertilizare, produse de protecția plantelor pentru rapiță, grâu și porumb, loturi și suprafață sunt suficiente, putem face spectacol maxim, putem să arătăm fermierilor care sunt soluțiile pe care companiile de agribusiness de top din România le propun”, a declarat Vlad Macovei, fondatorul Agrointeligența și președintele Asociației Forța Fermierilor.


    Te-ar mai putea interesa

    Lege nouă în vigoare! Fermierii își pierd subvenția APIA dacă nu respectă programul și plata angajaților Răspunsul APIA pentru fermierii care așteaptă să încaseze subvențiile pe hectar și animale APIA a reluat plata subvențiilor! Primii fermieri care primesc banii în conturi în noul an

    Ultimele știri

    Subvenții APIA 2025 – comunicat: Peste 90% fermieri autorizați la plata finală. Banii în conturi! Soluția eficientă pentru combaterea bolilor la cereale și rapiță Premierul Ciolacu: La Ministerul Agriculturii vor rămâne trei secretari de stat