Olandezii îi învaţă pe ucraineni cum se cultivă o inovaţie cu reputaţie: Tomata Fărăgust

Prominent, una dintre cele mai importante asociaţii a producătorilor de legume din Olanda, şi-a extins capacităţile de producţie în vestul Ucrainei, atrasă de oportunităţile oferite de această ţară.
Pe lângă exporturile alimentare, producţia pe locaţie în ţările vizate, începe să devină o nouă strategie de cucerire a unor noi pieţe. Cei care realizează astfel de mutări, devin în ciuda faptului că îşi păstrează naţionalitaea, producători locali, beneficiind de facilităţile oferite pentru stimularea producţiei înţararespectivă, evitând taxele vamale şi reptriind profiturile.
Olandezii au construit un ansamblu de sere în care vor produce ardei Rainbow, unul dintre sortimentele cele mai consumate la nivel mondial, pe o suprafaţa de 5,4 hectare, în vestul Ucrainei.
“Am văzut dezvoltări similare pe plan internaţional în anii trecuţi. În special în ţările din Europa de Est care au rămas înafara Uniunii Europene, care importă peste 80% din fructele şi legumele pe care le consumă şi care doresc să consume mult mai mult din producţie proprie. Până acum am avu relaţii economice foarte profitabile cu aceste ţări, prin intermediul exportatorilor olandezi. Totuşi, guvernele din aceste ţări doresc să stimuleze cât mai mul producţia internă şi vrem să profiăm de pe urma oportunităţilor care apar astfel” a explicat Arne van Aalst, direcor general al Prominent, citat de FreshPlaza.
Olanda este unul dintre cei mai mari exportatori de fructe şi legume din Uniunea Europeană, producătorii olandezi fiind cei mai îndrăzneţi în delocalizarea producţiei agricole dincolo de graniţele Uniunii.
Unitatea – denumită Galicia Greenery – se află în apropiere de oraşul Liov si oferă oportunităţi de acces uşor nu doar în Ucraina, Belarus şi Moldova, ţări din afara Uniunii Europene, dar şi în Polonia, Ungaria şi România, ţări din Uniunea Europeană.
Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!
Recomandări
Îngrășământ natural pentru legume: Rețeta fără chimicale pentru producții cu 30-40% mai mari
Cele mai profitabile culturi pe suprafețe mici
Top 5 greșeli pe care le fac agricultorii începători
PLANTATORUL DE RĂSADURI. Cât costă și cum se folosește
COMUNA FĂRĂ OAMENI SĂRACI: Terenul se vinde cu 40.000 de euro hectarul și TOATĂ LUMEA MUNCEȘTE!
LUCIAN POPA, tânărul care preferă să muncească ÎN PROPRIUL SOLAR decât în FERMELE STRĂINILOR!
Anunțuri agricole
Agrointeligența Bio
Ion Toncea, INCDA Fundulea: Sistemele de agricultură ecologică rezolvă problemele de fertilitate a solului
Viitorul agriculturii sună ecologic!
Mierea bio, singurul produs apicol cu vânzare sigură
SuperVinuri
Vinuri româneşti impresionante: Rotenberg Emeritus Merlot 2007
Jurnalul unui pelerin la Goodwine: 22-24 noiembrie 2019
Ce pierderi au înregistrat producătorii de struguri din Dealu Mare în 2019
Food & Retail
Testul brânzei bune. Cum deosebești brânza din lapte de cea falsificată cu grăsimi vegetale
Telemea din lapte de oaie sau de vacă? Cum faci diferența indiferent de mirosul brânzei!
Dorin Cojocaru, APRIL: Unii producători pun căcăreze de oaie în lapte, pentru a înşela consumatorii!