• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Inovaţie de la Tetra Pak: prima sticlă din carton aseptic pentru lapte

    agrointeligenta.ro -

    Tetra Evero Aseptic, „prima sticlă de carton aseptic pentru lapte”, produsă de multinaţionala Tetra Pak, a fost premiată la Forumul Internaţional de design pentru ambalaje (iF Packaging Award). Ambalajul Tetra Evero Aseptic ţinteşte piaţa laptelui care nu necesită refrigerare, inclusiv pentru „lapte îmbogăţit”  cu calciu, proteine, fibre (inulină), vitaminele A şi D şi minerale.

    Laptele poate fi depozitat la temperatura mediului ambiant

    Ambalajul realizat de Tetra Pak combină manipularea facilă şi fluiditatea turnării cu avantajele ecologice ale unui ambalaj de carton. Iar deschiderea inteligentă, într-un singur pas, prevazută cu două nivele de siguranţă, păstrează conţinutul proaspăt şi sigur. Forma cilindrică ergonomică face ca sticla de carton să poată fi ţinută cu uşurinţă în mână. Sticlă aseptică de carton pentru lapte poate fi depozitată la temperatura mediului ambiant.

    rsz_tetraeveroaseptic_exploded_bottle

    Juriul internaţional, alcătuit din nu mai puţin de cincizeci de experţi a ales acest ambalaj şi i-au acordat unul din premii pentru „conceptul inovator, designul atractiv, funcţia sa practică şi remarcabile capacităţi de reciclare”.

    „Tetra Evero Aseptic”, sticla de lapte din carton are un design deosebit care combină uşurinţa manipulării şi capacitatea de a turna lichidul ca dintr-o sticlă obişnuită cu proprietăţile cartonului aseptic destinat protejării alimentelor şi prietenos cu mediul înconjurător. Ambalajul inovator are o formă cilindrică ranforsată alocuri cu porţiuni plate pentru uşurinţa utilizării de către toate categoriile de consumatori fie ei tineri sau persoane în vârstă. Forma sticlei de la Tetra Pak captează atenţia consumatorilor”, a declarat Lars Bengtsson, director în cadrul grupului Tetra Pak.

    În premieră, tehnică de turnare prin injecţie

    Realizarea noului tip de ambalaj din carton aseptic a fost posibilă datorită progreselor tehnologice majore înregistrate de companie. Pentru fabricarea produsului a fost utilizată în premieră tehnica de turnare prin injecţie pentru ambalaje aseptice.

    Tetra Pak booth at Anuga
    iF Industrie Forum Design, organizaţia care aacordat premiul, funcţionează din anul 1953. În acest an, la expoziţia iF Design Exhibition care a avut loc la Hamburg (Germania) au participat 264 de expozanţi din toată lumea.
    Tetra Pak este este liderul mondial în soluţii de procesare şi ambalare. Compania are aproximativ 22.000 de angajaţi în peste 85 de ţări, iar produsele sale ajung la consumatori din peste 170 de ţări.
    Compania deţine la nivel global 42 de fabrici pentru producţia materialului de ambalat şi capace, 15 centre tehnice de formare, 9 fabrici de asambalare a maşinilor de ambalat şi 11 centre de cercetare şi dezvoltare.
    Prezentă şi în România cu o capacitate de producţie, Tetra Pak este una dintre cele trei companii din grupul Tetra Laval – un grup privat care a fost fondat în Suedia. Celelalte două companii sunt DeLaval şi Sidel. Tetra Laval are sediul în Elveţia.

    Pentru că a câştigat premiul internaţional 2014 Forum Packaging Design, Tetra Pak va putea utiliza sigla iF pe toate ambalajele Tetra Evero Aseptic furnizate clienţilor săi.

    Foto: Tetra Pak


    Te-ar mai putea interesa

    Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute

    Ultimele știri

    S-a deschis târgul de animale de la Câmpeni cu o bază de achiziții bovine! Ucraina a început oficial negocierile de aderare la UE. Agricultura, prima pe lista discuțiilor Markus Kamieth este noul CEO al BASF