• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Start pentru Asociația FORȚA FERMIERILOR din Republica Moldova! Mult succes acestei inițiative!

  agrointeligenta.ro -

  Asociaţia Forţa Fermierilor din Republica Moldova – la start! Un grup de inițiativă format din fermierii care, în decembrie anul trecut au protestat în fața Parlamentului din Chișinău, a anunțat că a demarat procedurile de înființare a unei noi organizații agricole independente și eficiente, care va purta numele ”Forța Fermierilor”.

  ”Azi, 2 septembrie 2021, un grup de fermieri din mai multe raioane în cadrul unei întruniri a decis formarea unui grup de inițiativă privind constituirea unei asociației agricole independente și eficiente”, se arată într-un comunicat de presă transmis de către membrii Grupului de inițiativă, fermierii Andrei Dînga, Sergiu Ștefanco, Ion Plămădeală, Mihail Bobicov, Mihai Gribincea și Alexandru Brînză.

  ”Am constatat cu regret că la moment ramura agroindustrială și zonele rurale se află într-o stare dezastruoasă, ceea ce generează exodul continuu a populației. Pentru depășirea situației este nevoie de schimbarea cardinală a strategiei de dezvoltare a sectorului și unificarea și sincronizarea eforturilor statului, agricultorilor și populației din localitățile rurale cu accent sporit de sprijin pentru fermierii mici și mijlocii — locuitorii satelor”, este motivația fermierilor care au decis să înființeze o structură nouă care să completeze reprezentarea fermierilor din Republica Moldova.

  Asociația ”Forța Fermierilor” din Republica Moldova a anunțat că își dorește o colaborare și mediul asociativ din România. Mai mult, înainte de a comunica public intenția înființării noii structuri asociative, grupul de inițiativă a avut o întâlnire cu Vlad Macovei, președintele Asociației ”Forța Fermierilor” din România. În cadrul acestor discuții, Vlad Macovei i-a asigurat pe agriculturii din grupul de inițiativă că vor beneficia de toată susținerea logistică și mediatică din partea Asociația ”Forța Fermierilor” din România.

  ”Agricultorii din peste 10 raioane au convenit crearea unei organizații non-guvernamentale puternice naționale de antreprenori rurali cu denumirea «Forța Fermierilor» , care urmează să fie foarte activă în acțiuni ce țin de elaborarea și promovarea politicilor favorabile pentru domeniul agroindustrial și dezvoltare rurală, precum și în asistența fermierilor în privința accesului la finanțe și modernizarea sistemului de producere. Planificăm o colaborare internațională fructuoasă în vederea schimbului de experiență, în special cu organizațiile similare din România și Ucraina”, au mai anunțat agricultorii din Republica Moldova.

  Asociația ”Forța Fermierilor” din România și Grupul Agrointeligența, membru fondator al organizației profesionale din România, îi îndeamnă pe toți agricultorii din Republica Moldova să ia legătura cu Grupul de inițiativă și să devină membri ai organizației nou-înființate!

  ”De azi începem campania masivă a agricultorilor despre viitoarea asociație și îndemnăm pe mai mulți fermieri să adere la mișcare noastră, care are drept scop să pună agricultură în ofensivă”, se mai arată în comunicatul de presă pe care îl redăm mai jos, integal:

  Azi, 2 septembrie 2021, un grup de fermieri din mai multe raioane în cadrul unei întruniri a decis formarea unui grup de inițiativă privind constituirea unei asociației agricole independente și eficiente.

  Am constatat cu regret că la moment ramura agroindustrială și zonele rurale se află într-o stare dezastruoasă, ceea ce generează exodul continuu a populației. Pentru depășirea situației este nevoie de schimbarea cardinală a strategiei de dezvoltare a sectorului și unificarea și sincronizarea eforturilor statului, agricultorilor și populației din localitățile rurale cu accent sporit de sprijin pentru fermierii mici și mijlocii — locuitorii satelor.

  În acest context, agricultorii din peste 10 raioane au convenit crearea unei organizații non-guvernamentale puternice naționale de antreprenori rurali cu denumirea «Forța Fermierilor» , care urmează să fie foarte activă în acțiuni ce țin de elaborarea și promovarea politicilor favorabile pentru domeniul agroindustrial și dezvoltare rurală, precum și în asistența fermierilor în privința accesului la finanțe și modernizarea sistemului de producere. Planificăm o colaborare internațională fructuoasă în vederea schimbului de experiență, in special cu organizațiile similare din România și Ucraina.

  De azi începem campania masivă a agricultorilor despre viitoarea asociație și îndemnăm pe mai mulți fermieri să adere la mișcare noastră, care are drept scop să pună agricultură în ofensivă.

  Cu respect grupul de inițiativă.

  Detalii de contact

  Dînga Andrei      069060300

  Ștefanco Sergiu  076709532

  Plămădeală Ion   07955122

  Bobicov Mihail     079705259

  Gribincea Mihai   069042454

  Brînză Alexandru 079551577


  Te-ar mai putea interesa

  Apicultorii au primit și cea de-a doua tranșă din subvențiile prin PNA Adrian Oros și-a retras demisia după ce l-a sunat premierul Cîțu să îl roage să rămână la Ministerul Agriculturii! Grevă la John Deere. Angajații cer salarii mai mari și condiții mai bune de muncă

  Ultimele știri

  Schimbare importantă la subvențiile APIA începând de anul viitor! România are tehnologia pentru a scăpa de secetă! Ploaia artificială, posibilă și la noi, dar nu se vrea! Plăți APIA pentru subvenția la bovine 2021. Când încep să se vireze banii