• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Congresul Fermierilor 2021. Mesajul premierului Florin Cîțu pentru sutele de fermieri veniți la București!

    Roxana Dobre -

    Mesajul premierului  Florin Cîțu la Congresul Fermierilor 2021 care are loc astăzi, marți – 7 septembrie, la Bucureşti. Șeful Guvernului și-a exprimat regretul că nu poate participa fizic la evenimentul care reunește la București sute de fermieri din toată țara dar a transmis un mesaj plin de semnificație mai ales pentru agricultorii tineri, cei pentru care în prezent se derulează o sub-măsură dedicată prin care se alocă o finanțare de până la 70.000 euro/fermă nerambursabili.

    Mesajul premierului Florin Cîțu pentru fermieri a fost citit la Congresul Fermierilor 2021 de către Adrian Pintea, Directorul General al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

    ”Vă rog să primiți aprecierea mea pentru ceea ce faceți și să îmi permiteți să vă transmit că pentru mine agricultura este unul dintre cele mai importante segmente ale economiei românești. Evenimentul pe care îl organizați ne găsește într-o perioadă în care a fost recoltată cea mai mare producție de grâu din ultimii 14 ani, peste 11 milioane de tone. Este cea mai mare producție înregistrată după aderarea României la UE. Din păcate, producția globală de grâu scade, iar asta conduce la creșterea prețului grâului panificabil, respectiv al pâinii. E simplu: prețul este dat de producția mondială, nu de producția locală” , a spus Cîțu în mesajul său.

    Gândurile premierului s-au îndreptat spre fermierii tineri

    În continuarea mesajului său, Florin Cîțu i-a îndemnat pe fermierii tineri să profite de fondurile europene disponibile în prezent prin sub-măsura Submăsura 6.1 – Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri.

    ”Domnilor. Sunt convins că sunteți la curent cu măsurile luate de Guvern în ceea ce vă privește. În urmă cu câteva zile am lansat trei măsuri de sprijin din programul de tranziţie 2021-2022, program care are alocată în total suma de 3,2 miliarde de euro. Este vorba în principal despre măsuri care ajută tinerii fermieri și fermele mici, pentru că doar așa îi putem stimula pe aceștia să aibă curaj să investească. Stimați fermieri, nu vă scriu aceste lucruri pentru a mă lăuda sau pentru a lăuda activitățile guvernului pe care îl conduc. Vă scriu pentru a vă îndemna să depuneți dosarele pentru obținerea acestor fonduri și să îi sprijiniți și încurajați și pe alții să facă acest lucru. Sunt un liberal convins și nu îmi voi schimba modul de abordare și nici filozofia. Mult timp, sectorul din care faceți parte a fost ținut captiv în zona de subdezvoltare printr-un sistem de subvenții. Niciun sistem, stimați agricultori, nu se poate dezvolta doar bazându-se pe subvenții. Cheia dezvoltării sectorului dumneavoastră este dată de investiții. Îmbunătățirea procesului tehnologic, eficientizarea muncii și stabilirea unor fluxuri de aprovizionare și de desfacere a produselor mai bune pot fi obținute doar prin investiții și asociere. Nu vreau să interpretați că vor fi sistate subvențiile. Nu, nu se va întâmpla asta”, a mai transmis premierul.

    Mai mult, Florin Cîțu a amintit că subvenționarea sectorului agricol trebuie dublată de investiții, și de cheltuirea eficientă a fondurilor, de unirea a eforturilor fermierilor și de prelucrarea produselor brute. ”Am început acest mesaj prin a spune că am înregistrat o producție record la grâu. Nu întâmplător. Eu îmi doresc să ajungem să prelucrăm în România această producție record și să exportăm cât mai puține mărfuri brute și cât mai multe produse finite. Vă mulțumesc pentru atenție și vă doresc mult succes în activitate!”, a conchis șeful Guvernului.

    Sute de fermieri, reuniți la București

    Reamintim că Congresul Fermierilor 2021 are loc astăzi, marți – 7 septembrie, cu începere de la ora 9:30, la București. Evenimentul cu sute de fermieri din toată țara și nu numai va avea loc la București, la Auditorium Pallady, o locație cu tradiție pentru reuniunile agricultorilor. Organizatorii estimează că partea oficială, cu discursurile fermierilor, decidenților politici și ale reprezentanților companiilor de agribusiness, va începe de la ora 10:30.

    ”Este cu siguranță cea mai mare întâlnire din acest an a agricultorilor români, organizată cu scopul de a transmite decidenților politici și administrativi problemele cu care se confruntă cei care asigură securitatea alimentară națională”, a anunțat președintele Forța Fermierilor, Vlad Macovei.

    Prima ediție a Congresului Fermierilor este organizat de Asociația Forța Fermierilor cu sprijinul partenerilor Corteva Agriscience – partener principal, Daymsa – Natur Grup Integral SRL, Naturevo și Summit Agro.

    ”Am trimis invitații, și o mare parte au confirmat deja prezența, către cei mai importanți decidenți politici (parlamentari și guvernamentali) și către cele mai mari personalități ale lumii agricole. De asemenea, la Congresul Fermierilor 2021 vor fi prezenți și majoritatea foștilor miniștri ai Agriculturii din ultimii 30 de ani. Pe perioada evenimentului, în holul central, va avea loc și o expoziție organizată de producători autohtoni de legume și fructe”, se mai arată în invitația de presă a evenimentului.

    Evenimentul este realizat în parteneriat cu Agrointeligența (agrointel.ro), liderul presei agricole din România, care va transmite evenimentul, integral, în direct pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/agrointeligenta

    Asociația Forța Fermierilor, acționând sub sloganul „Agricultura în ofensivă”, este cea mai dinamică organizație profesională din sectorul agroalimentar, care nu acceptă jumătățile de măsură în reprezentarea intereselor legitime ale membrilor săi. Asociația Forța Fermierilor se luptă pentru apărarea drepturilor agricultorilor români de toate tipurile, indiferent de mărimea fermei, de domeniul de activitate și de regiune geografică. Începând din luna iulie 2021, Asociația include o Divizie de Consultanță pentru Fonduri Europene, structură prin care asigură membrilor organizației consultanță gratuită și sprijin în realizarea și depunerea proiectelor pentru accesarea fondurilor europene.


    Te-ar mai putea interesa

    Stropiri la pomi în luna ianuarie. Tratamente de iarnă în livadă Ferma de măgărițe, o afacere cu potențial uriaș. Asinia Farm – producție de lapte, în curând și de carne ANT – la plată abia din februarie. Sumele APIA pentru plata la hectar și animale

    Ultimele știri

    La Cocoș: Primim zilnic 15-20 de cereri de angajare. Nu avem criză de personal! Prognoza agrometeo: Valori satisfăcătoare pentru rezerva de apă în majoritatea regiunilor agricole Cartofi cultivați direct din semințe, în câmp. Tehnologia Solynta – disponibilă în România din acest an