• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Fermierii care amână recoltatul porumbului din cauza umidității ridicate

    Angelica Lefter -

    Fermierii care amână cu două săptămâni recoltatul porumbului din acest an au luat această decizie din cauza umidității ridicate, a anunțat directorul Direcției pentru Agricultură a Județului *(DAJ) Vaslui, Gigel Crudu. Acesta a precizat că în județ s-au cultivat aproape 90.000 de hectare de porumb.

    Umiditatea în sol îi împiedică pe fermieri să înceapă recoltatul la porumb. Agricultorii din județul Vaslui vor aștepta încă două săptămâni până când vor putea intra cu combinele pentru a recolta porumbul. Suprafață totală cultivată cu porumb în județ este de 87.935 de hectare, potrivit estnews.ro.

    Directorul Direcției pentru Agricultură a Județului (DAJ) Vaslui, Gigel Crudu, a spus că recoltarea va începe în aproximativ două săptămâni, deoarece gradul de umiditate este încă mare.

    ”Avem un grad de umiditate de peste 20%, în condițiile în care umiditatea stas este de 14%. Aceasta este cultura cea mai mare aflată în teren arabil în județul nostru. Țăranii au cultivat cu porumb 56.514 hectare, întreprinderile individuale, persoanele fizice autorizate și asociațiile familiale au cultivat cu porumb 11.001 hectare, societățile comerciale au cultivat 18.510 hectare etc.”, a declarat Gigel Crudu.

    Cu toate acestea, fermierii vasluieni au început să strângă de pe câmpuri floarea soarelui. Astfel, până la această dată s-au recoltat 665 hectare de floarea soarelui dintr-un total de 57.115 hectare. Primele parcele recoltate cu floarea soarelui sunt din zona Epureni, Șuletea, Pochidia, Tutova, Albești, Grivița, Solești.

    Mai mult, fermierii vasluieni au demarat și campania de însămânțări de toamnă. Până în prezent au fost semănate 8.263 de hectare de rapiță, dintr-un program total anunțat de fermieri de 19.067 hectare.


    Te-ar mai putea interesa

    Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români