• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Jean Ionescu, Corteva Agriscience: ”Atât în România cât și în Republica Moldova, suntem furnizorul numărul 1 pentru fermieri”

    Angelica Lefter -

    Atât în România cât și în Republica Moldova, suntem furnizorul numărul 1 și lucrul acesta se întâmplă datorită investițiilor enorme pe care le facem în cercetare, a anunțat marți, 7 septembrie, în cadrul Congresului Fermierilor Jean Ionescu, Country Leader Corteva Agriscience în cele două țări, precizând că această performanță a fost atinsă și este susținută de investiții uriașe pe care Corteva le face zilnic.

    ”Corteva investește zilnic în jur de 5 milioane de dolari. Vorbind în euro, pe săptămână sunt cam 30 de milioane de euro în fiecare săptămână în cercetare. 5 milioane de dolari zilnic, nu contează că este sâmbătă sau duminică. 13.000 de cercetători cu investițiile în cercetare sunt cele care ne asigură profitabilitatea produselor noastre”, a explicat Jean Ionescu.

    6 din 10 noi molecule sunt rezultatul cercetării Corteva

    Compania Corteva Agriscience este alături de fermieri în lupta cu schimbările climatice, chiar dacă o parte din tehnologii ajung mai greu să intre pe piața europeană. ”Suntem compania care a adus agriculturii sulfonilureicele, suntem compania care a adus agriculturii 2.4 D în 1941, sarea de amină, o știm cu toții, suntem compania care la ora actuală în Europa lansează 6 din 10 molecule europene. Suntem o companie care vine foarte puternic, cu un portofoliu de produse biologice pentru cei care au nevoie de folosirea lor în agricultura biologică. Suntem, de asemenea, compania care a adus agriculturii mondiale primul hibrid de porumb, respectiv Pioneer, în 1926 a reușit să furnizeze fermierilor americani primul hibrid simplu de porumb. A fost o adevărată revoluție agricolă mondială productivă, este ce vedeți astăzi în mod normal și în România ,și aici sunt mulți dintre dumneavoastră prezenți în sală care au reușit să spargă anumite bariere de productivitate la porumb, adică acele 20 de tone. Este cred bazinul Mării Negre bine irigat, cu o tehnologie aș spune ca la carte, pe terenurile cele mai bune, cu certitudine poate să obțină producții uriașe, adică de peste 20 de tone”, a mai spus șeful Corteva pentru România și Republica Moldova.

    Productivitatea ridicată, mereu o provocare

    ”Avem multe provocări asumate și aș începe cu unul simplu. Suntem astăzi 7,2 miliarde, cu aproximație, la nivel mondial, o să fim în jur de 9 miliarde, acestea sunt estimările pentru 2050. Adică nevoia de hrană este cu siguranță prioritatea numărul 1 mondială. (…) Cred că toată lumea este conștientă că trebuie să producem mai mult pe aceeași unitate de suprafață, pe același hectar. Este prioritatea noastră cu siguranță și cu ce reușim să venim în fața dumneavoastră nu avem niciun dubiu că nu vom aduce productivitate superioară. (…) Fără apă să știți că trebuie la un moment dat să cultivăm cactuși sau să luăm în considerare biotehnologia. Biotehnologia este cea care mai devreme sau mai târziu va cuceri și Europa. La ora actuală, Corteva, prin brandul Pioneer, care vreau să precizez, este cel mai mare brand mondial recunoscut de toți fermierii din întreaga lume împreună cu un alt brand american de mașini agricole, sunt cele mai recunoscute branduri din lumea agriculturii. Există hibrizi de porumb care se obțin la ora actuală prin încrucișare cu cactus, o toleranță net superioară la secetă față de genetica convențională, aș spune europeană. Noi, în România, dacă nu se va reuși să se irige sudul României și o parte din vest nu putem avea productivitate ridicată decât în anii de favorabilitate meteo foarte, foarte bună”, a vorbit Jean Ionescu despre tendințele și provocarea majoră cu care se confruntă agricultura românească.

    Corteva Agriscience, o companie-lider în agricultura românească

    La acest moment, Corteva Agriscience este compania numărul 1 furnizoare de hibrid de porumb, floarea-soarelui, erbicide rapiță, și erbicide păioase. ”Avem și partea de soia, dar din păcate soia este o cultură după virgulă în România, adică avem numai 145.000 – 147.000 de hectare sunt cultivate cu soia. Suntem compania numărul 2 la rapiță, dar credem că într-un an, doi vom deveni compania lider datorită produselor inovatoare pe care am reușit să le lansăm. Este vorba despre acest concept, Sclerotinia Protector – primul hibrid PT 303 se vinde în acest an în România – rezultatele sunt mai mult decât încurajatoare. Este o chestiune de un an sau doi, repet, până vom reuși să aducem fermierilor cel mai performant portofoliu ca toleranță la Sclerotinia”, a mai arătat Country Managerul Corteva Agriscience pentru România și Republica Moldova.

    ”Suntem compania numărul 1 furnizoare de inputuri în formă combinată, adică semințe și produse de protecția plantelor. Suntem compania numărul 1 în România, cel mai mare producător de semințe existent pe piața locală, și marea majoritate a fermierilor cunoaște cea mai mare stație de procesare semințe localizată lângă București, la Afumați. Acolo producem peste 1.600.000 de unități standard semințe porumb și floarea-soarelui. De asemenea, suntem compania care are cel mai mare departament de cercetare în agricultura României în stația de la Afumați există un foarte puternic departament de cercetare care ne asigură produse de cea mai înaltă calitate pe care reușim să le furnizăm către dumneavoastră. Nu vreau să vă spun mai mult decât că suntem parte din profitabilitatea fiecărei ferme din România, iar produsele și tehnologiile noastre ocupă cu un tratament sau cu un sac sămânță pe hectar la porumb, undeva la 7,5 milioane de hectare”, a vorbit Jean Ionescu despre aportul pe care Corteva Agriscience îl are în agricultura românească.

    Patru noi hibrizi de porumb, lansați anul viitor în portofoliul Pioneer-Corteva

    Un portofoliu important al Corteva este cel de hibrizi de porumb cu care compania este lider de piață. ”Gama de hibrizi Optimum Aquamax este cea mai stabilă, cea mai productivă, cea mai constantă. Sunt 3 cuvinte simple care caracterizează portofoliul nostru. De asemenea, gama de hibrizi ExpressSun la floarea-soarelui este gama cu cea mai ridicată toleranță la secetă și arșiță. Pachetele de boli cu care venim în produsele noastre sunt, de asemenea, pachete lider, atât în parte de Sclerotinia, Phoma și toate bolile comune oleaginoaselor”, a mai arătat Jean Ionescu.

    Pentru compania Corteva și pentru specialiștii săi, cea mai mare bucurie este să audă că fermierii parteneri obțin producții ridicate, un motiv în plus pentru ca în fiecare an să fie lansare produse noi și hibrizi din ce în ce mai performanți. Astfel, pentru anum viitor se anunță lansarea celui mai puternic fungicid pentru T1 – primul tratament – la cerelalele păioase, dar și patru noi hibrizi pentru cultura de porumb. ”Vă mulțumim mult pentru încrederea pe care o aveți în produsele Corteva și vă dorim un an excelent, dar înainte de orice, să avem cu toții sănătate pentru că dacă vom fi sănătoși, cu siguranță vom reuși să facem față tuturor problemelor pe care le avem. Un lucru e simplu, agricultură fără probleme nu există și, nu uitați, fără tehnologie nu putem avea o agricultură performantă. Încă o dată vă mulțumesc pentru încrederea în Corteva!”, și-a încheiat Jean Ionescu discursul din cadrul Congresului Fermierilor 2021.


    Te-ar mai putea interesa

    Preț de vânzare la ovine. Cât costă o oaie la intrarea în iarnă Adrian Pintea – anunț de ultimă oră despre plata tranșei a doua din subvenția APIA Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești

    Ultimele știri

    Patria Credit IFN – program de credite de până la 240.000 de lei pentru micii fermieri La ITC Seeds chiar găsiți hibridul sau soiul de care aveți nevoie Tăierea porcului fără asomare – pedepsită prin lege. Amenzile sunt uriașe!