• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Subvenții APIA – plata pe înverzire, cuantum în 2021: 57,89 euro/ha este suma achitată fermierilor!

    Roxana Dobre -

    Subvenții APIA – plata pe înverzire, cuantum în 2021 pentru o subvenție importantă pe hectar pe care o încasează fermierii români. Pentru campania 2021 producătorii agricoli primesc o plată de 57,893 euro/ha acest cuantum fiind foarte apropiat de cel de anul trecut când fermierii au primit 57,824 euro/ha. Schema va intra alături de alte plăți pe hectar la avansul APIA care demarează din 18 octombrie!

    Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a publicat cuantumurile subvențiilor pe suprafață ce urmează să le fie achitate fermierilor la avans în baza cererilor unice de plată pentru anul 2021. Proiectul de act normativ urmează să fie aprobat la nivel de Guvern pentru ca APIA să poată demara prima tranșă de plăți începând cu 18 octombrie.

    Pentru plata pe Înverzire fermierii primesc începând din 18 octombrie un avans de 70 la sută din 57,824 euro/ha adică 40,4768 euro/ha. Pe lângă schema de Înverzire, fermierii mai pot beneficia  de la APIA și de restul schemelor pe suprafață care vor fi aprobate pentru plata în avans. Iată care sunt cuantumurile plăților directe pe suprafață la APIA în 2021, conform proiectului de Hotărâre de Guvern:

    Reamintim că Plata pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu (plata pentru înverzire) este o schemă care se acordă fermierilor eligibili pentru plata unică și care trebuie să aplice în mod obligatoriu pe hectarelele lor eligibile, începând cu 1 ianuarie 2015, următoarele practici agricole benefice pentru climă și mediu:

    – Diversificarea culturilor – presupune existența a 2 culturi diferite pe exploatațiile care dețin teren arabil între 10 și 30 ha și existența a 3 culturi diferite pe exploatațiile care dețin peste 30 ha de teren arabil; exploatațiile care dețin teren arabil sub pragul de 10 ha se califică automat pentru această componentă a plății pentru înverzire;
    – Menţinerea pajiștilor permanente existente la nivel național;
    – Prezenţa unei zone de interes ecologic (Z.I.E) pe suprafața agricolă – se aplică exploatațiilor care dețin peste 15 ha teren arabil; fermierii trebuie să se asigure de aptul că cel puţin 5% din terenul arabil al exploatației este acoperit cu una sau mai multe dintre zonele de interes ecologic listate mai jos:

    Plata avansului începe la 18 octombrie

    Potrivit proiectului lansat de MADR, începând cu data de 18 octombrie 2021, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură poate acorda plăţi în avans în cadrul schemelor de plăţi directe prevăzute la art. 1, cu încadrarea în procentul de maximum 70%, prevăzut la art. 1 din Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2021/1295 al Comisiei din 4 august 2021 de derogare, pentru anul 2021, de la articolul 75 alineatul (1) al treilea paragraf din Regulamentul (UE) nr. 1306/2013 al Parlamentului European și al Consiliului, în ceea ce privește nivelul avansurilor pentru plățile directe și pentru măsurile de dezvoltare rurală legate de suprafață și de animale.

    Începând cu data de 1 decembrie 2021, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură va efectua plăţile corespunzătoare diferenţei între plafonul alocat fiecărei plăţi şi sumele calculate şi acordate începând cu data de 18 octombrie 2021 ca plăţi în avans.

    Plăţile pentru subvențiile APIA pe 2021 se fac în lei, utilizând cel mai recent curs de schimb stabilit de Banca Centrală Europeană anterior datei de 1 octombrie 2021 şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C.

    Pentru a intra în vigoare, proiectul de hotărâre de Guvern trebuie aprobat în ședința Executivului și publicat în Monitorul Oficial.

    Document util: HG-plati-directe-proiect


    Te-ar mai putea interesa

    MADR a făcut plata. De mâine se achită fermierilor subvenția de 200 euro pe hectar Adrian Pintea – anunț de ultimă oră despre plata tranșei a doua din subvenția APIA Turbulențe pe piața UE a îngrășămintelor. Costurile de producție cresc, iar fermierii nu cumpără

    Ultimele știri

    Patria Credit IFN – program de credite de până la 240.000 de lei pentru micii fermieri La ITC Seeds chiar găsiți hibridul sau soiul de care aveți nevoie Tăierea porcului fără asomare – pedepsită prin lege. Amenzile sunt uriașe!