Comerţ alimentar

”Ghidul solicitantului” pentru firmele care vor să exporte carne în China. Documentul, elaborat cu ajutorul autorităților de la Beijing

O veste bună: cei care doresc să intre pe piața chineză a cărnii de porc vor putea consulta, în câteva săptămâni, un ghid al solicitantului pentru obținerea tuturor avizelor necesare din partea autorităților de la Beijing.

În urmă cu câteva ore, a avut loc o întâlnire la sediul Autorității Naționale Sanitar-Veterinare (ANSVSA) între producători de carne de porc interesați de această piață și reprezentanții unei agenții chineze de consultanță (societate cu capital de stat) care se ocupă de consilierea în ceea ce privește avizele și pașii ce trebuie făcuți (uneori complicați, dată fiind și bariera lingvistică). Conform informațiilor obținute în exclusivitate de Agrointeligența, specialiștii ANSVA cu ajutorul celor chinezi vor întocmi un ghid de consiliere care să scurteze și să simplifice la maxim efortul de avizare al celor interesați.

Președintele ANSVSA: Piața chineză s-a deschis pentru carne de porc congelată și taurine vii

În urmă cu câteva zile, președintele ANSVSA, Vladimir Mănăstireanu (foto), recunoștea că procedura de autorizare implică foarte multe documente, cerute de către autoritățile chineze în baza legislației pe care ei o au cu țările din UE.

mansatireanu

”România poate să exporte în acest moment carne congelată de porc și taurine vii pentru reproducție. Știu că se va întâmpla în această primăvara, probabil în luna aprilie, un transport de 5.000 de taurine din rasa bălțată românească, care vor pleca în China. Pe zona carne congelată de porc suntem în procedura de înregistrare a agenților economici la organismul sanitar-veterinar din China. Aceasta este o condiție în plus față de exportul de taurine vii”, a precizat președintele ANSVSA.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!