• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Oamenii dintr-o comună din România se opun construirii unui mare supermarket în centrul localității lor!

  agrointeligenta.ro -

  Locuitorii dintr-o cunoscută comună din România se opun construirii unui magazin Lidl în mijlocul localității lor. Oameni care locuiesc în comună, dar și micii producători sau reprezentanți ai unor asociații, acuză ”interese ascunse” și spun că o astfel de decizie nu ar face altceva decât să distrugă producătorii locali, să desființeze tradițiile românești din zonă, să îngreuneze suplimentar circulația și ar duce, în final, la desființarea multor locuri de muncă.

  În luna august, Consiliul Local al Comunei Bran a emis Proiectul de Hotărâre nr. 123CL/16.08.2021, privind emiterea avizului de oportunitate pentru documentația urbanistică – Plan Urbanistic Zonal (PUZ) ”Construire centru comercial, gospodărire apă și împrejmuire, amenajare parcare, amenajare acces și amplasare mijloace publicitare”, precum și Proiectul de Hotărâre nr. 123CL/16.08.2021, privind emiterea avizului de oportunitate pentru documentația urbanistică – Plan Urbanistic Zonal (PUZ) ”Schimbare destinație teren din zona de locuințe și funcțiuni complementare în zonă de instituții și servicii pentru amplasare spații comerciale”.

  Termenul legal expira la data de 22 septembrie 2021, dar – potrivit surselor Gândul – avizele comisiilor au fost discutate și date înainte de acest termen, pe 19 septembrie 2021, “noaptea, ca hoții”.

  Și Penny ”vânează” un aviz pentru magazin în Bran

  Cazul magazinului Lidl nu este singular. La sfârșitul anului 2019, Consiliul Local Bran a avizat negativ, în unanimitate, același proiect promovat acum de Penny – de această dată ”camuflat” sub numele proprietarilor terenului, acuză locuitorii.

  În septembrie 2020, Penny a demarat aceeași procedură pentru construirea unui magazin în comuna Bran, strada Ioan de Pușcariu nr. 18, la câțiva metri de locația Lidl, surse Gândul declarând că Penny a decis să camufleze demersul său, solicitând ca toată procedura să se efectueze pe numele proprietarilor terenului. Motivul acestei disimulări ar fi refuzul absolut pe care Penny l-a primit din partea autorităților locale și comunității locale în 2019 când a solicitat același lucru, pentru același lot de teren. La acel moment, autoritățile locale au avizat negativ proiectul respectiv care a fost astfel abandonat, dar reînviat în 2020.

  La acest moment, procedura se află în prima fază descrisă, respectiv elaborarea și aprobarea Planului Urbanistic Zonal. Primăria Bran a dorit ca, la începutul lunii februarie 2021, în plină pandemie și restricții cauzate de aceasta, să țină consultarea publică cu privire la oportunitatea avizării Planurilor Urbanistice Zonale pentru Lidl și Penny.

  Dar, ca urmare a solicitărilor repetate ale reprezentanților comunității locale, a asociațiilor din zonă, a Castelului Bran și a comunității oamenilor de afaceri, precum și a ilustrării în presă a intențiilor Primăriei Bran, consultarea publică a fost amânată pentru o dată nedefinită.

  Votul privind cei doi retaileri – joi, pe 30 septembrie

  La acest moment, joi, în data de 30 septembrie 2021, în ședința ordinară, Consiliul Local Bran urmează să voteze și să adopte hotărârea prin care se avizează sau nu elaborarea celor două Planuri Urbanistice ale Lidl și Penny. Un vot negativ la acest moment ar stopa procedura de construire a unor astfel de magazine în centrul Branului.


  Te-ar mai putea interesa

  Canicula se extinde! Lista cu județele unde vor fi temperaturi foarte ridicate astăzi și mâine Județul în care toată suprafața de porumb neirigat este compromisă din cauza secetei Un mare lac, o sursă de apă pentru irigații, pe cale să dispară din cauza secetei

  Ultimele știri

  Șef din APIA – anunț pentru crescătorii de animale care vor să ia subvențiile în avans Pajiștile sunt pârjolite, prețul nutrețului a explodat. Crescător de vaci: ”Trebuie să găsim un ajutor” Agrometeo: Secetă puternică la porumbul neirigat. Zonele unde culturile sunt cel mai afectate