Ştiri agricole

Schimbare neaşteptată la şefia Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaţilor

Componenţa conducerii Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice urmează să sufere o modificare majoră. Cât de curând, unul dintre vicepreşedinţi urmează să fie înlocuit.

Este vorba despre deputatul Marin Anton care, potrivit surselor Agrointeligenţa, va fi înlocuit în funcţia de vicepreşedinte al Comisiei pentru agricultură de către fostul ministru delegat pentru Ape şi Păduri, Lucia Varga.

După ruperea Uniunii Social-Liberale, deputatul PNL Lucia Varga a demisionat din funcţia sa în Guvern şi, la întoarcerea în Parlamentul României, a fost trecută, din 11 martie, ca membru în nou-înfiinţata Comisie pentru mediu şi echilibru ecologic.

Potrivit surselor Agrointeligenţa, Varga a anunţat încă de plecarea sa de la minister că doreşte să facă parte din Comisia de agricultură, care tratează şi proiectele legislative privind silvicultura, aşa că deja s-au început procedurile necesare pentru ca fostul ministru de la Păduri să schimbe comisia. Mai mult, Lucia Varga va primi funcţia de vicepreşedinte deţinută de PNL şi care în prezent este ocupată de către parlamentarul Marin Anton, deputat care a demisionat din PNL şi s-a alăturat Partidului Mişcarea Populară.

Recent, Marin Anton s-a făcut remarcat prin punerea în dezbaterea Comisiei de agricultură a unei posibile iniţiative legislative prin care supermarketurile să fie închise la sfârşit de săptămână, iar plata către producătorii agricoli să fie făcută în cel mult 10 zile de la livrarea mărfii.

Potrivit surselor Agrointeligenţa, schimbarea din cadrul Biroului Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice nu va fi făcută săptămâna aceasta, fiind adusă pe ordinea de zi a discuţiilor abia începând de săptămâna viitoare.

Vă reamintim că în prezent, conducerea Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaților este formată din președintele Nini Săpunaru (PNL), din vicepreședinții Marin Anton (neafiliat unui grup parlamentar), Liviu Harbuz (PSD) și Kelemen Attila (UDMR), precum și din secretarii Ioan Munteanu (PSD) și Costel Șoptică (PNL).

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!