• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Lege în Rusia: Conținutul de substanță activă – verificat la toate pesticidele care intră în țară

    agrointeligenta.ro -

    Autoritățile ruse încep verificarea tuturor produselor agrochimice care intră în țară. Conform unei legi adoptate anul trecut și care a intrat în vigoare din luna iunie anul acesta, toți furnizorii de produse fitosanitare și îngrășăminte au fost obligați să se înscrie într-un registru național, iar din 1 ianuarie anul viitor, toate produsele agrochimice care vor intra în Rusia din import vor fi verificate de către Serviciul Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară – Rosselkhoznadzor.

    Lege în Rusia pentru controlul pesticidelor de import

    În vara acestui an au intrat în vigoare modificările aduse Legii federale „Despre manipularea în condiții de siguranță a pesticidelor și a produselor agrochimice”, potrivit căreia toate substanțele chimice agricole importate în Rusia sunt supuse controlului obligatoriu de către Rosselkhoznadzor. Anterior, importatorii aveau dreptul de a importa pesticide și produse agrochimice fără o verificare suplimentară de către autoritățile de reglementare.

    La 30 decembrie 2020, au fost adoptate modificări la Legea federală din 19 iulie 1997 nr. 109-FZ „Cu privire la manipularea în condiții de siguranță a pesticidelor și a produselor agrochimice”, în conformitate cu care, din 29 iunie 2021, Rosselkhoznadzor va asigura controlul asupra manipulării în condiții de siguranță a pesticidelor și a produselor agrochimice.

    Toți furnizorii de produse agrochimice, înregistrați într-un registru național

    Conform legii, de la 1 iunie 2021, înregistrarea antreprenorilor angajați în circulația produselor agrochimice a început în Sistemul de informații al statului federal pentru trasabilitatea pesticidelor și a produselor agrochimice. Controlul suplimentar de către stat va fi introdus de la 1 ianuarie 2022. Potrivit experților, data va fi amânată din cauza faptului că procesul de control în sine a avut nevoie de calibrări pentru a se ajunge la o formă și un sistem care să nu creeze blocaje și asigure un flux normal atât pentru autorități, cât și pentru importatori.

    Rusia verifică respectarea procentului de substanțe active conform etichetei

    Scopul principal al controlului pentru produsele de prelucrare a culturilor importate este confirmarea faptului că toate cantitățile livrate conțin ingredientele active declarate inițial la momentul înregistrării produsului.

    Odată cu introducerea controlului, statul rus încearcă să asigure piața de importul de substanțe nocive. Producătorii au început să încalce din ce în ce mai mult compoziția substanțelor chimice declarate în certificatul de înregistrare, înlocuind substanțele active cu altele mai ieftine, care dăunează sănătății umane și culturilor furajere și, de asemenea, afectează negativ compoziția solului, arată publicația rusă Agroxxi.

    Controlul impus produselor de import, o barieră suplimentară

    Un alt motiv pentru introducerea controlului asupra pesticidelor și produselor agrochimice este politica de stat privind substituirea importurilor și sprijinul activ al producătorilor autohtoni. Controlul devine o barieră suplimentară pentru importatori, potrivit sursei citate. O astfel de măsură ar trebui să crească în mod semnificativ volumul producătorilor locali, deoarece în agricultura modernă, o creștere a randamentelor este imposibilă fără utilizarea produselor agrochimice și în fiecare an cererea pentru această categorie de bunuri crește doar.

    Probele sunt prelevate la intrarea în Rusia

    Pesticidele și produsele agrochimice sunt controlate de Centrul pentru evaluarea calității cerealelor, o structură subordonată a Rosselkhoznadzor. Angajații Centrului prelevează probe și determină principalul ingredient activ care face parte din produsul agrochimic, după care compară datele obținute cu cele care au fost indicate în timpul înregistrării produsului investigat.

    Punctele de acces în Rusia unde se vor controla importurile de produse agrochimice:

    Analiza unui ingredient activ costă circa 50 de euro

    Determinarea unui ingredient activ într-un produs agrochimic ar trebui să coste 4.300 de ruble, fără TVA, echivalentul a 51,58 de euro. În același timp, momentul examinării nu este reglementat în niciun fel. Din acest motiv, majoritatea importatorilor comandă o examinare urgentă pentru a preveni apariția unor costuri din cauza timpului inactiv al mărfurilor din depozitul vamal. O examinare urgentă nu durează mai mult de două zile și costă de două ori mai mult – 8.600 de ruble. Astfel, ținând cont de impozit, costul determinării unei substanțe active costă aproximativ 10.000 de ruble. Dacă importatorul transportă un pesticid care conține trei ingrediente active, costul se înmulțește cu trei. În plus, costul livrării probelor la Moscova se adaugă acestei cifre.

    Fiecare lot de produs este verificat. Dacă mărfurile sunt transportate pe mare, atunci fiecare conosament este verificat, dacă este rutier – fiecare mașină. Sunt importate douăzeci de containere, apoi toate cele douăzeci trebuie verificate. În astfel de cazuri, este obișnuit să luați un eșantion consolidat din fiecare container și să plătiți ca unul singur.

    Termenul final pentru trecerea controlului la frontieră depinde de volumul de lucru al laboratorului, de viteza de trimitere a probelor la Moscova și de examinarea ulterioară a acestora. Nu există nicio practică temporară stabilită în acest moment.

    Substanța activă, determinată la un laborator din Moscova

    De asemenea, procesul în sine nu este pe deplin stabilit. Astăzi, importatorii se plâng în mod regulat de dificultățile legate de efectuarea unei examinări. Laboratorul a fost creat relativ recent, nu există o comunicare internă, mecanismul de lucru, pur și simplu nu există suficienți oameni, motiv pentru care mărfurile pot sta câteva zile în așteptarea prelevării probelor. În plus, substanța activă este determinată pe un dispozitiv special – un cromatograf, care este disponibil numai la Moscova. Probele luate, de exemplu, la Sankt Petersburg sau Vladivostok, sunt trimise și la laboratorul din Moscova. Procedura este întinsă: prelevarea de probe, apoi transportul probelor la Moscova, testarea în laborator. În viitor, cromatograful ar trebui să apară și în alte regiuni, dar calendarul nu este încă clar. După primirea rezultatelor, Rosselkhoznadzor permite importul sau, dacă se constată neconcordanțe, îl interzice.

    La baza înființării serviciului, sarcina principală a Rosselkhoznadzor a fost de a controla produsele agricole și produsele vegetale. Prin urmare, cel mai adesea întreprinderile agricole și un cerc limitat de reprezentanți vamali au lucrat cu Rosselkhoznadzor. După introducerea modificărilor, companiile comerciale care importă produse agrochimice, precum și o gamă mai largă de întreprinderi agroindustriale și agricole, vor trebui să interacționeze cu structura.

    În astfel de condiții, importatorii se concentrează pe găsirea unor parteneri care să aibă experiență și să aibă un sistem de lucru  funcțional cu Rosselkhoznadzor. Acest lucru le va permite să reducă semnificativ riscul de costuri suplimentare și să respecte cu strictețe toate cerințele legale, indiferent de locația frontierei Federației Ruse și de înregistrarea mărfurilor.


    Te-ar mai putea interesa

    Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii

    Ultimele știri

    Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till Vremea de Florii. Anunțul șefei ANM, Elena Mateescu Ministrul Agriculturii din Ucraina: arestat, eliberat pe cauțiune, încă își exercită atribuțiile de ministru