• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • 31 octombrie – termenul limită pentru depunerea online a cererii pentru accesarea Submăsurii 17.1

    agrointeligenta.ro -

    Termenul limită pentru depunerea proiectelor pentru Submăsura 17.1 „Contribuţii la primele de asigurare”, în baza căreia fermierii pot recupera până la 70% din valoarea primei de asigurare eligibile și plătită efectiv de către fermieri, este 31 octombrie 2021, anunță Clubul Fermierilor Români.

    Sprijinirea fermierilor care accesează Submăsura 17.1 și creșterea numărului de fermieri care beneficiază de această facilitate sunt obiective majore pe care Brokerul de Asigurare al Clubului Fermierilor Români și le-a propus încă de la lansarea programului AFIR.

    ”Parteneriatul pe care îl avem cu Asociația Clubul Fermierilor Români ne permite să avem o comunicare permanentă și directă cu fermierii membri în Asociație și prin consultarea membrilor Clubului și clienților noștri, am reușit să identificăm o serie de probleme cu care se confruntau fermierii în accesarea sprijinului oferit de Submăsura 17.1.”, declară Georgiana Rusu, director executiv Clubul Fermierilor Români Broker de Asigurare.

    Prin demersurile la nivelul Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, AFIR și AMPNDR, Clubul Fermierilor Români și CFRO Broker de Asigurare au înaintat mai multe propuneri care au fost incluse în ghidul AFIR pentru Submăsura 17.1 și care sunt în avantajul fermierilor. De asemenea, Clubul și Brokerul au transmis adresă în atenția autorităților, cu argumente pentru mărirea fondurilor alocate acestei Submăsuri pentru anul 2021. Alocarea inițială pentru sesiunea curentă a fost de 10.000.000  de euro, însă în urma demersurilor făcute și a consultărilor, s-au alocat fonduri de peste 31.000.000 de euro pentru anul 2021..

    Acțiunile întreprinse în 2020 de către Club și Broker au oferit fermierilor posibilitatea să-și mărească producția eligibilă și să-și poată asigura producția obtenabilă (din câmp) prin plata unei prime suplimentare neeligibile. Astfel, fermierul are asigurată producția obținută în câmp, care poate fi mai mare decât cea eligibilă și, bineînțeles, să fie corect despăgubit în caz de daună.

    Citiți Ghidul AFIR Submăsura 17.1: diferențe 2020 vs. 2019

    În 2021, au fost înaintate propuneri conducerii MADR, AMPNDR și AFIR și astfel a devenit posibilă eligibilitatea unor acoperiri care fac parte din pachetele de riscuri ale asiguratorilor.

    Concret, Clubul Fermierilor Români a transmis către MADR scrisori și adrese cu problemele identificate în cadrul consultărilor cu fermierii, împreună cu soluțiile propuse pentru simplificarea procedurilor prevăzute, pentru creșterea gradului de accesare de către agricultori a schemelor de asigurare private în vederea gestionării corespunzătoare a riscurilor care pot afecta producția agricolă. Clubul și Brokerul au solicitat și au participat împreună cu fermierii la consultările organizate la nivelul MADR, AMPNDR și AFIR pentru îmbunătățirea condițiilor prevăzute în ghid.

    Soluțiile propuse de Clubul Fermierilor Români Broker de Asigurare, cu implicarea și susținerea MADR și AFIR au adus îmbunătățiri care susțin creșterea nivelului de performanță a afacerilor fermierilor.

    În prezent, orice fermier care este beneficiarul Submăsurii 17.1 trebuie să știe că:
    ghidul solicitantului a fost simplificat semnificativ prin reducerea numărului de documente ce vor fi anexate la cererea de finanțare;
    depunerea cererii de finanțare se face online, în platforma AFIR, iar documentele vor fi semnate electronic de către fermier astfel încât să nu se mai solicite depunerea fizică a originalelor pentru efectuarea conformității acestora;
    sprijinul oferit a fost majorat la 70% din valoarea primei de asigurare eligibile și plătită efectiv de către fermier.

    Sunteți beneficiarul Submăsurii 17.1 dacă:
    • sunteți fermier activ;
    • ați încheiat cu o societate de asigurare un contract de asigurare pentru riscurile prevăzute de prezenta Submăsură și v-ați angajat să plătiți valoarea integrală a primei de asigurare în cuantumul și la termenele prevăzute în contract;
    • sunteți persoană fizică/juridică română care acţionează în nume propriu;
    • aveți vârsta de cel puţin 18 ani împliniţi la data depunerii Cererii de Finanţare;
    • utilizați terenuri agricole (cu excepția suprafețelor cultivate cu struguri pentru vin) și/sau dețineți, creșteți sau exploatați animale;
    • ați încheiat contractul de asigurare pentru toate suprafețele cultivate cu același tip de cultură/ pentru întreg efectivul de animale aferent aceleiași specii existente în cadrul exploatației; în cazul plantațiilor pomicole/ viticole se va asigura întreaga suprafață plantată cu aceeași specie.
    Clubul Fermierilor Români urmărește cu interes îmbunătățirea permanentă a proceselor și procedurilor care susțin creșterea nivelului de performanță a afacerilor fermierilor, iar împreună, Clubul și Brokerul au putere de reprezentare și negociere crescută în relația cu autoritățile și companiile de asigurări.

    Echipa Clubul Fermierilor Români Broker de Asigurare oferă fermierilor consiliere gratuită la depunerea cererilor de finanțare la AFIR pentru Subvenționarea primelor de asigurare (Submăsura 17.1).

    Clubul Fermierilor Români Broker de Asigurare – primul broker de asigurare din România gestionat de fermieri

    Clubul Fermierilor Români Broker de Asigurare este primul broker de asigurare din România gestionat de fermieri. Brokerul de Asigurare al Clubului sprijină fermierii și le acordă consultanță în gestionarea riscurilor în afacerea lor și prin activitatea curentă contribuie la susținerea financiară a programelor și proiectelor Clubului Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă, care vizează creșterea competitivității afacerilor agricole din România.

    Clubul Fermierilor Români Broker de Asigurare SRL este brokerul nr. 1 în asigurările agricole din România, cu o echipă de profesioniști care a dezvoltat de-a lungul timpului parteneriate solide cu companiile de asigurare. Cu o experiență de peste 10 ani în domeniul intermedierii asigurărilor agricole, compania este specializată în domeniul agricol, cu un portofoliu vast și complex, de peste 10.000 de clienți și o suprafață asigurată de cel puțin 1.400.000 ha de la înființarea societății și până în prezent. Fermierii sunt în centrul activităților Brokerului și acest lucru este consolidat prin intrarea Clubului Fermierilor Români, o asociație de fermieri, în acționariatul acestuia. Mai multe detalii pe www.cfrobroker.ro


    Te-ar mai putea interesa

    Cât trăiește o găină. Durata de viață a unei găini după tipul de creștere Lege nouă în vigoare! Fermierii își pierd subvenția APIA dacă nu respectă programul și plata angajaților Stropiri la pomi în luna ianuarie. Tratamente de iarnă în livadă

    Ultimele știri

    Fermă făcută scrum în județul Suceava! Toate cele 6.000 de animale au murit arse de vii Vine o criză a îngrășămintelor? Gabriel Ionescu, SEEFO: Prețurile sunt în creștere, stocurile – mai mici decât anul trecut APIA – anunț urgent pentru fermieri! Termen limită: 31 ianuarie!