Utilaje și tehnologii

Electrolux lansează un frigider-minune: Prelungește prospețimea alimentelor cu ajutorul ”nutri-luminei”

Noua generație de frigidere este creată pentru a veni în întâmpinarea nevoilor consumatorilor de a păstra cât mai mult prospețimea și calitățile alimentelor. Electrolux a lansat de curând un nou tip de frigider – NutriFresh, dotat cu o lumină specială – denumită nutri-lumină, cu proprietăți dovedite în conservarea la rece a legumelor și fructelor.

Frigiderul-magic este deja pe piață în Asia și a fost foarte bine primit de consumatori, mai ales că testele au indicat că expunerea alimentelor la undele luminoase nu prezintă nici un risc pentru sănătate. Nutri-lumina este produsă în mod economic de o sursă ce nu emite raze UV periculoase și nici lumină infraroșie, concentrându-se pe producerea unor raze benefice pentru păstrarea alimentelor. Cercetătorii de la Electrolux au asemănat procesul cu cel de fotosinteză, astfel că nutri-lumina are un rol important mai ales în conservarea prospețimii legumelor verzi.

Lansarea frigiderului NutriFresh în Asia nu a fost întâmplătoare. Se pare că acolo consumatorii obișnuiesc să cumpere alimente zilnic, majoritatea direct de la fermieri, iar transportul lor în orașe și comercializarea în piețe le grăbește…ofilirea.

default_v53adq2m7lwwapplesSe pare că nu doar noua generație de frigidere de la Eletrolux promite să revoluționeze industria. În parteneriat cu Whirlpool și Green Fortune, un designer industrial suedez – Hanna Sandström, a creat un sistem prin care în ușa frigiderului pot crește verdețuri, chiar salată. Controlat printr-un display special, dispozitivul are la bază principiul tehnologiei hidroponice, iar condițiile de temperatură, lumină și umiditate se setează digital pentru fiecare fel de plantă cultivată.

refrigeratorSursa: Modernfarmer.com


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu