• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Prognoza meteo – vremea pe regiuni. ANM: Graficul ploilor pentru următoarele 2 săptămâni

    Angelica Lefter -

    Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza pentru următoarele două săptămâni, mai exact în intervalul 25 octombrie – 7 noiembrie, pentru toate regiunile țării.

    În săptămâna în curs, valorile termice maxime se vor situa în jurul a 14 grade Celsius, iar minimele se vor apropia de 2-3 grade Celsius. Urmează apoi o încălzire treptată a vremii, astfel că în intervalul 1-4 noiembrie temperaturile maxime vor urca până la 20 de grade Celsius, iar minimele se vor situa între 8 și 10 grade. Abia în a doua parte a celei de-a doua săptămâni prognozate, vremea se va răci și va deveni una specifică lunii noiembrie, astfel că pe 7 noiembrie temperatura maximă diurnă nu va depăși 12 grade Celsius, iar minima 4 grade. Meteorologii prognozează ploi zilnice, mai ales în a doua parte a intervalului menționat, 4-6 noiembrie, moderate cantitativ.

    ANM: Prognoza meteo pentru Banat, în intervalul 25 octombrie – 7 noiembrie

    În intervalul 25-28 octombrie, valorile termice se vor situa sub mediile multianuale, cu o medie a maximelor în jurul a 14 grade și a minimelor de 2…3 grade. Apoi vremea se va încălzi treptat, urmând să devină caldă în intervalul 1 – 4 noiembrie, când se vor atinge, în medie, temperaturi maxime de 19…20 de grade și minime de 8…10 grade. Răcirea estimată pentru a doua parte a celei de-a doua săptămâni va conduce pe 7 noiembrie la o medie a maximelor termice de 12 grade și a minimelor de 4 grade, valori normale pentru începutul lunii noiembrie în această regiune.

    În prima săptămână vremea va fi predominant frumoasă, iar în cea de-a doua se estimează zilnic ploi, local moderate cantitativ în intervalul 4-6 noiembrie.

    ANM: Prognoza meteo pentru Crișana, în intervalul 25 octombrie – 7 noiembrie

    În intervalul 25-29 octombrie, valorile termice se vor situa sub mediile multianuale, cu o medie a maximelor în jurul a 14 grade și a minimelor de 1…2 grade. Apoi vremea se va încălzi treptat, urmând să devină caldă în intervalul 1 – 3 noiembrie, când se vor atinge, în medie, temperaturi maxime de 18…19 grade și minime de 7…9 grade. Răcirea estimată pentru a doua parte a celei de-a doua săptămâni va conduce pe 7 noiembrie la o medie a maximelor termice de 11 grade și a minimelor de 4 grade, valori normale pentru începutul lunii noiembrie în această regiune.

    În prima săptămână vremea va fi predominant frumoasă, iar în cea de-a doua se estimează zilnic ploi, care pot fi moderate cantitativ în intervalul 2-5 noiembrie.

    ANM: Prognoza meteo pentru Transilvania, în intervalul 25 octombrie – 7 noiembrie

    Vremea rece se va menține până pe 30 octombrie, fiind caracterizată de temperaturi maxime, în medie de 11…14 grade și de minime a căror medie se va situa ușor sub pragul de îngheț. Apoi vremea se va încălzi, devenind caldă pentru această perioadă în intervalul 1-4 noiembrie, cu o medie a maximelor termice de 17…18 grade și a minimelor de 5…7 grade. Începând din 5 noiembrie, procesul de răcire va determina la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, în medie, temperaturi maxime de 10…11 grade și minime de 2…3 grade, valori apropiate de cele normale în această regiune în prima decadă a lunii noiembrie.

    În prima săptămână vremea va fi predominant frumoasă, iar în cea de-a doua probabilitatea pentru ploi în general slabe va fi mai ridicată în intervalul 4-7 noiembrie.

    ANM: Prognoza meteo pentru Maramureș, în intervalul 25 octombrie – 7 noiembrie

    Vremea ușor mai rece decât în mod obișnuit mai ales noaptea se va menține până pe 30 octombrie, fiind caracterizată de temperaturi maxime, în medie de 13…15 grade și de minime a căror medie se va situa între 0 și 2 grade. Apoi vremea se va încălzi, devenind caldă pentru această perioadă în intervalul 1-4 noiembrie, cu o medie a maximelor termice de 16…18 grade și a minimelor de 6…8 grade. Începând din 5 noiembrie, procesul de răcire va determina la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, în medie, temperaturi maxime de 10…11 grade și minime de 3…4 grade, valori apropiate de cele normale în această regiune în prima decadă a lunii noiembrie.

    În prima săptămână vremea va fi predominant frumoasă, iar în cea de-a doua probabilitatea pentru ploi în general slabe va fi mai ridicată în intervalul 2-6 noiembrie.

    ANM: Prognoza meteo pentru Moldova, în intervalul 25 octombrie – 7 noiembrie

    Vremea ușor mai rece decât în mod obișnuit mai ales noaptea se va menține până pe 30 octombrie, fiind caracterizată de temperaturi maxime, în medie de 11…14 grade și de minime a căror medie se va situa între 1 și 3 grade. Apoi vremea se va încălzi, devenind caldă pentru această perioadă în intervalul 1-4 noiembrie, cu o medie a maximelor termice de 16…18 grade și a minimelor de 6…9 grade. Începând din 5 noiembrie, procesul de răcire va determina la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, în medie, temperaturi maxime de 11…12 grade și minime de 4…5 grade, valori apropiate de cele normale în această regiune în prima decadă a lunii noiembrie.

    Regimul pluviometric se va menține deficitar chiar și în cea de-a doua săptămână, când probabilitatea pentru ploi slabe va fi mai ridicată doar în intervalul 4-7 noiembrie.

    ANM: Prognoza meteo pentru Dobrogea, în intervalul 25 octombrie – 7 noiembrie

    În primele 5 zile ale primei săptămâni, valorile termice se vor situa sub mediile multianuale la nivelul acestei regiuni, respectiv media maximelor va fi de 11….14 grade și a minimelor de 5…7 grade. Vremea va deveni ușor mai caldă decât în mod obișnuit în intervalul 1–5 noiembrie, când sunt estimate maxime de 15….17 grade și minime de 9…11 grade. Ulterior se va produce o răcire, astfel încât pe 7 noiembrie, în medie vor fi temperaturile maxime de 13…14 grade și minime de 7…8 grade, valori apropiate de normele climatologice ale începutului lunii noiembrie.

    Regimul pluviometric se va menține deficitar pe parcursul celor două săptămâni, iar probabilitatea pentru ploi slabe va fi ceva mai ridicată doar în intervalul 4-7 noiembrie.

    ANM: Prognoza meteo pentru Muntenia, în intervalul 25 octombrie – 7 noiembrie

    Vremea mai rece decât în mod obișnuit mai ales noaptea se va menține până pe 30 octombrie, fiind caracterizată de temperaturi maxime, în medie de 12…14 grade și de minime a căror medie se va situa între 1 și 3 grade. Apoi, în intervalul 1-4 noiembrie, vremea va deveni caldă raportat la normele climatologice ale acestei regiuni, cu o medie a maximelor termice de 17…19 grade și a minimelor de 7…9 grade. Începând din 5 noiembrie, procesul de răcire va determina la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, în medie, temperaturi maxime de 13…14 grade și minime de 5…6 grade, valori apropiate de cele normale în prima decadă a lunii noiembrie.

    Probabilitatea pentru ploi slabe la nivel local va fi mai ridicată doar în intervalul 4-7 noiembrie, iar în restul zilelor celor două săptămâni vor fi doar cu totul izolat burnițe.

    ANM: Prognoza meteo pentru Oltenia, în intervalul 25 octombrie – 7 noiembrie

    În intervalul 25-30 octombrie, valorile termice se vor situa sub mediile multianuale, cu o medie a maximelor de 12…14 grade și a minimelor de 2…4 grade. Apoi vremea se va încălzi treptat, urmând să devină ușor mai caldă caldă decât în mod obișnuit în intervalul 2 – 4 noiembrie, când se vor atinge, în medie, temperaturi maxime de 17…18 grade și minime de 7…9 grade. Răcirea estimată pentru a doua parte a celei de-a doua săptămâni va conduce pe 7 noiembrie la o medie a maximelor termice de 12…13 grade și a minimelor de 4…5 grade, valori normale pentru începutul lunii noiembrie în această regiune.

    În prima săptămână numai cu totul izolat și trecător va ploua slab, iar în cea de-a doua probabilitatea pentru ploi slabe va fi ceva mai ridicată în intervalul 3-7 noiembrie.

    ANM: Prognoza meteo pentru zona montană, în intervalul 25 octombrie – 7 noiembrie

    După 25-29 octombrie, în care temperaturile maxime vor fi, în medie, de 6…8 grade, vremea se va încălzi ușor, iar media temperaturilor maxime pentru întreaga zonă montană va atinge 10…11 grade în intervalul 30 octombrie-2 noiembrie. Ulterior se estimează o scădere treptată a valorilor termice diurne astfel încât pe 7 noiembrie media maximelor va ajunge la 4…5 grade. Media temperaturilor minime va fi ușor negativă, între -3 și -1 grad, în intervalul 25-28 octombrie și pe 7 noiembrie, iar în celelalte nopți ale celor două săptămâni va avea valori de 1…4 grade.

    În prima săptămână vremea va fi predominant frumoasă, iar în cea de-a doua se estimează zilnic precipitații mai ales ploi, local moderate cantitativ în intervalul 4-7 noiembrie.


    Te-ar mai putea interesa

    Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri

    Ultimele știri

    Ministrul Agriculturii din Ucraina a demisionat din cauza acuzațiilor de corupție Comerțul agroalimentar al UE – creștere pozitivă. Excedent comercial de 5 miliarde de euro Polițiștii au prins trei hoți de vaci. Animalele furate au fost returnate fermierului